• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nemáte tip na řeznictví, kde by (v Praze) prodávali už hotovou kuřecí roládu, ale z prsního masa? Nějakou jsem si koupila, ale je ze stehen, takže z toho je nakonec takový trochu drahý jídlo pro psa (měla jsem se zeptat předem, vím), a na příště bych radši měla nějakou, kterou si užiju i já. Díky předem!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DA_NIELA: trhovec mi říkal, že dobré pod maso, což jsem nezkoušela. Dala jsem to tepelně upravené do těstovin ještě s něčím, ale musím říci, že jsem nebyla úplně nadšená, ty zelené části jsou takové poměrně tuhé, o dost více než jarní cibulka.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Nemáte někdo, prosím, tip na něco dobrého z česnekových květních stvolů?

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: (Madmana)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Já se ještě přimlouvám za Francise Mallmanna, ten díl mě nadchnul.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: Z toho chefs table je asi top Massimo Bottura a opet Magnus Nillson. Zbytek nic moč.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HENNYVILLE: jj - koukala jsem na popis dílů a vypadá to, že by to mohlo být hodně zajímavý.

    Jinak odkazy na zajímavé show se objevují tady [ Ano šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales ]
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: Jo, je :-) doporucim prvni polovinu preskocit a dat az druhou. Myslim, ze ten demon z Fäviken te bude hodne bavit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HENNYVILLE: vona už je třetí serie? Já jsem rozkoukala druhou a když jsem zjistila že mě nebaví ani díl o cajunské kuchyni, tak jsem toho nechala.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: A druha polovina treti serie, ne? :-) to teda odpalilo me.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOOMBRINGER: pokud máš stále ještě přebytky, napadlo mě z petržele bylinkové máslo. Dá se i zamrazit a používat během letních grilování na rozpečené bagety...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: The mind of chef - zejména I. série.

    The Mind of a Chef | Shows | PBS Food
    http://www.pbs.org/food/shows/the-mind-of-a-chef/

    a http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam na vas prosbu.

    Rad bych koukal na nejakej porad ve stylu Hestona (at uz feast nebo how to cook), Jamieho (od tech prvotin, tkery jsou mimochodem naprosto bozi az po minutky). Nijak nespecifikovany na asii treba (to me tolik nebere - varit podle toho podle me moc nejde. Nemate nekdo nejakej fakt dobrej tip? Idealne youtube sledovani. Anglictina neni problem, jinej jazyk asi jo :-)

    Diky za vsechno a verim, ze to neocenim jenom ja :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BEBERA: já ho pekla opakovaně v obyčejném nerez hrnci, neboť litinový nebyl k dispozici a povedl se dobře
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: rozpálíš naplno i s poklopem. Vsadíš do toho vykynutej chleba (libovolnej, ale utáhne to i řidší těsta), případně můžeš ještě postříkat vodou. Přiklopíš víko a pečeš 15-20 minut na plné koule, co ti trouba dovolí (menší chleba méně, větší chleba déle.) Po 15-20 minutách sundáš víko, stáhneš teplotu na 180 a dopečeš 30-40 minut dokud cheba nebude mít hezkou barvu, nebude zespoda zvonit a teda nejlépe to zjistíš tak, že do chleba zapíchneš teploměr a chlebu z bílé pšenice stačí nějakác 94 stupňů vnitřní teploty, celožiťák potřebuješ dostat na 100° a zbytek chlebů tak nějak okolo. 96°-98°.

    Ušetříš si tím zapařování trouby.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KLAAR: Ten samý jsem pravidelně pekla i v tom českém tenkostěnném "litináči" (zvenku černý uvnitř smalt), dodržovala jsem recept a povedl se úplně vždycky výborný...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    EDERA: najdi si recept od pana Cuketky na nehnetenou sumavu...ten recept mam uz davno prizpusobeny, ale funguje...puvodne se pece priklopeny, aby neztratil vlhkost, a pak se dopeka bez poklice, ale momentalne v profi troube pecu ve trech takovych a celou dobu je mam zaklopene...pocitej s tim, ze je to pokus omyl nonstop ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KLAAR: Chlebů? Jak v tom pečeš chleba, prosím? Detaily - recept, teplota, odklopené/přiklopené...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    EDERA: tenhle litinac uz mi upek cca 150 chlebu a nescetne stew, licek, klizky a pod...k nezaplaceni.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EDERA: Možná některé litiny nereznou, ale máma si takhle před lety zničila starou litinovou bábovkovou formu. Hodně dlouho ji pak musela odrezovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam