• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADITU
    ADITU --- ---
    GUDRUN: ale jo, recepty by tu byly, třeba [ E_D @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ] . jen je potřeba hledat všechny možné verze toho slova, jako catni nebo chutney :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    GUDRUN: ja to delal podle tohodle, navic jsem pridal par rozrcenejch chillipapricek
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    URPUTNIK: sem slepa nebo tu fakt zadnej konkretni recept na chutney nesel? par grilovacek jeste bude a dostala jsem na to velkou chut
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    AIJA: to se da snad zasroubovat jenom 1 zpusobem, ne? :) vicko dosedlo, jestli narazis na takovy ten 'skriply' zavit ..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    E_D: ten dělám a má vždy úspěch (ale ubrat tak polovinu cukru, aby byl poživatelný)
    AIJA
    AIJA --- ---
    URPUTNIK:
    Máš to správně zašroubovaný?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    tak diky vsem za reakce, noky budou priste :)

    SAL
    SAL --- ---
    URPUTNIK: Nejjednodušší a k jídlu skoro hned - tvarohový noky, meruňky jen trochu vodou podlité svařit, touto omáčkou přelít noky a je to :)
    MIST
    MIST --- ---
    GEGI: cinskej zelnej salat - najemno nakrouhej zeli, jednu mrkev, zelenou cibulku. Nalev - ryzovy ocet, sezamovy olej, cukr, sul, pepr. Nakonec pridat oprazene sezamove seminka a sekane mandle.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: u mě je to pracovní postižení :D

    Ale podařilo se mi luxusní tursu ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele jak je sucho, tak to budou padanky spíš hnít, než plesnivět a to nějakou dobu trvá - přebranejch, důkladně převařenejch bych se nebála. Ale uznávám že mám k mikrobiální kontaminaci dost volný vztah ;-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    URPUTNIK: plíseň a případné toxiny z ní nezabije nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: kvašení je blbej nápad, protože tím že to může být kontaminovaný, tak to rychleji zplesnivý, než prokvasí. Takže leda pokud bys to pak chtěl přepálit (a to toho máš málo)

    URPUTNIK: vyvař sklenice alepsoň 10 minut a pak do nich nalij horké, rozvařené čatní a zavíčkuj. Pak vydrží klidně rok mimo lednici. A teda dávej to spíš do malých skleniček, aby se to pak nezačalo kazit po otevření.

    Další z variant je meruňkový kečup a hořčice.

    http://fresh.iprima.cz/recepty/merunkovy-kecup (namísto sušených použij čerstvé a patrně to budeš chtít víc dosladit. Vař alespoň 5 minut)

    http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-make-grainy-apricot-mustard.html (dej tam méně vody, když máš čerstvé, ne sušené meruňky)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    AIJA: pred vypeckovanim tak na 3 zavarovacky .. jop, to catni vypada rozumne, jak dlouho to vydrzi? nebo to mam mezi pouzitim schovavat v mrazaku?
    AIJA
    AIJA --- ---
    URPUTNIK:
    A kolik jich teda po vytřídění máš?
    Zkoušela jsem meruňky rozvařit jako na marmeládu a přidat chilli papričky. Chutná mi to k masu...hodně teď grilujeme:-)
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    URPUTNIK: Z doslechu je prý dobré meruňkové čatní.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    a dort se zavrhuje, zena mela ted 30tiny a mame doma 2 cely dorty od babicek :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    AIJA: to je na to kvaseni? :) ja doufal jestli treba nema nekdo schovany nejaky netradicni recept na neco s merunkama .. co ja vim, treba nejaky peceny maso? strudl? apod .. na knedliky jich je moc, na marmeladu malo (tipuju tak 1 zavarovacka) ..
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    URPUTNIK: já meruňky nejím takže bych si ani žádný nevzal..
    AIJA
    AIJA --- ---
    URPUTNIK:
    Ano, cokoliv:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam