úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
FIN
---
---
16:38:50 26.10.2015
±0
BRUKEV
:
PEPITO
: lol. někdy je mi z lidské inteligence do pláče. proto vás seznamuji s vlastním řešením, které je totálně jednoduché a zbavilo mě všech problémů: vezměte si plavecké brýle. case solved :-)
PEPITO
---
---
16:13:55 26.10.2015
1 odpověď
+4
BRUKEV
: Mno krájet cibuli vykosťovákem a ještě v kovový pánvi - na to musí být člověk přinejmenším dement...
BRUKEV
---
---
15:15:26 26.10.2015
3 odpovědi
+1
Takové krájení cibule pro extrémně plačtivé kráječe je asi docela věda. Tohle se doporučuje, aby to "šlo":
Jak nakrájet cibuli bez slz – wikiHow
http://cs.wikihow.com/Jak-nakr%C3%A1jet-cibuli-bez-slz
Celkem jsem rád, že s tím problém nemám:)
ZUBANA
---
---
8:02:50 25.10.2015
GEGI
: tapenada je bozi a vydrzi dlouho! kdyz mi zbyde pridavam do pasty k rajcatum a je to nejvetsi zradlo:-)
MOIRAIN
---
---
13:58:27 24.10.2015
KLAIR
: jo, nasyrovo jsou hnusný, nebo ne moc dobrý, ale v koláči se to ztratí, kupovala jsem v Kauflandu asi za 4 Kč/ks
JAJITA
---
---
13:51:47 24.10.2015
BRUKEV
: jsem si toho vědoma :D
BRUKEV
---
---
13:44:17 24.10.2015
1 odpověď
JAJITA
: nepředpřiravovat (to je teda hnusné slovo:)
NOLONGERTHERE
---
---
13:33:16 24.10.2015
JAJITA
: Zavakuované je úplně v nejlepším možném stavu:)
HENNYVILLE
---
---
13:33:16 24.10.2015
KLAIR
: Je to tak se vsim. Ja jich mel snad 5 a byly relativne ok. V Makru obcas potkam hodne pekny.
JAJITA
---
---
13:28:53 24.10.2015
2 odpovědi
Když nechtěně musím zamrazit namleté hovězí (přes kilo), je lepší ho nějak předpřipravit, nebo ho mám zmrazit syrové zavakuované?
Díky
KLAIR
---
---
12:54:42 24.10.2015
2 odpovědi
+3
HENNYVILLE
: jsou fakt hnusný... nebo aspoň nějaké, co jsem tak před týdnem měla, hnusný byly. nějak mám pocit, že pokud fik neutrhnes nebo nekoupíš na trhu někde u moře, tak to nemá moc smysl....
HENNYVILLE
---
---
12:45:26 24.10.2015
1 odpověď
Btw sem ted v tydnu videl v Blbertu na Vinohradech fiky za 7,90/kus. By se mohly hodit :-)
HENNYVILLE
---
---
12:33:02 24.10.2015
+1
Raymond Blanc dela nejlepsi fikovej kolac na svete. Najdi si jeho recept. Je fakt skvelej.
KLAIR
---
---
11:26:43 24.10.2015
±0
mám malou skleničku velmi kvalitního fíkového džemu. jak to použít, aby to bylo co nejlepší (= nejlépe využité?) zatím mne napadl kozí sýr s polníčkem a piniovými semínky...
DEVIL
---
---
11:18:19 24.10.2015
ja sem do jerky ale dal i jednu polivkou lzici tmavyho cukru a bylo to zravejsi nez jen ty slano pepreny. ty adoby peppers sem delal zvlast jako dalsi druh a to nebylo nic moc. jako treti sem delal ted uz si nevzpominam bud honey garlic nebo teriyaki s pridanou soli a to bylo taky dobry. susil sem to ne v troube ale v 'temp. holderu', nevim jak se to rekne cesky.
DEVIL
---
---
11:13:10 24.10.2015
+2
BRUKEV
: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing od ruhlmana rika:
BONEMINA
---
---
11:01:53 24.10.2015
+1
BRUKEV
: Dělávám jen se solí a pepřem a plně mi to vyhovuje. Na kilo hovězího dávám dvě lžičky soli a pepře tak od oka. Dvakrát jsem dělala i úplně bez koření, jen se solí, ale nebylo to ono.
BRUKEV
---
---
10:51:44 24.10.2015
2 odpovědi
Nějaký ověřený recept na jerky?
Na netu jsem pár našel, v podstatě sojovka, worcestr, pepr. Zkoušel někdo na sucho jen s kořením?
LUCIASHECK
---
---
12:36:02 21.10.2015
+1
MIDORI
: většinou krk
MIDORI
---
---
12:35:38 21.10.2015
1 odpověď
Jakou cast hoveziho si nechavate namlit napr. na chilli con carne, burgery apod.?
ZUZKAOU
---
---
10:33:19 21.10.2015
KLAIR
: koukám že mi tam chybí parmazán či podobný sýr, kterým se to pak posype a nebo se to s ním zapeče.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam