• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: takže mé postřehy

    Libové hovězí je nejlepší, ale to úzkostlivé vyhnutí se sebemenšímu množství tuku je nesmysl. Sežereš to po usušení dřív, než to žlukne. Já kupoval přední, zadní, nepozoruju rozdíl.
    Na netu je klasika marináda worcester, sojovka, sůl, pepř. Vyzkoušej, uvidíš. Já to dělám víceméně by vočko ze sojovky, soli, více pepře, nadrceného česneku. Přes noc marinovat, přes den usušit, večer sežrat.
    DIVER
    DIVER --- ---
    WOJTYLA: ja kdysi davno zkousel susit ve ctvrtym patre v panelaku hovezi, veprovy a kureci (vim, to posledni by se nemelo). jenom jsem napnul provazky od stoupacek k lustru a knihovne a povesil to na to. za dva tri tydny hotovo...

    vychazel jsem puvodne z receptu nejakym Loskutakovi na Nove, kde delal ceskej Bulhar v garazi pršut. jenom ho pověsil na tři týdny k větracímu okénku a nechal prirozene proudit vzduch.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nebo eště jinak, jaký maso na Jerky prosim? (byl by i recept?...)

    ano je mi jasný že kdybych hledal tak bych asi i našel, nicméně třeba se od tý doby neco zmenilo???

    co takovej peknej předvánošční flejm na tema Beef Jerky?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    přátelé který hovězí maso je Top Round prosim? pření? zadní? pozor kozle neupadní? díky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    trojuhelnicky jsou desny. jedine ctverce. Sedi vedle me kamaradka a taky rika, ze jsou trojuhelnicky nahovno. Takze tak. Abyste vedeli.

    Ja mam rad, ze ctverec vyndam ven a riznu ostrym nozem a vsechno krasne vidis na rezu a tak.

    A teda, taky dost toastuju treba housky nebo tak. Takze jedine ctverec.
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: kup si 3 v jednom a men platy. I se to nejlip myje.

    REONA
    REONA --- ---
    DIVER: Nakup k Vánocům lístky do divadel :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUMAX: no zejmena je potreba na nyx psat, kdyz by clovek mel delat jiny veci :)
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    A pak že je nyx ztráta času:DDDD
    AIJA
    AIJA --- ---
    GALE:
    Šunku přeříznu na koso než ji dám na čtvercový toust.
    Já mám teda s vyměnitelnými platy, ale stejně používám nejvíc dělená na trojuhelníky...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kecup teda uplne neresim, ale me na tech trojuh. bavi ta opecena stredova cast.... to po okrajich clovek nedosahne bez ztraty kyticky (tedy bez spaleni)
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Mám dlouholeté zkušenosti z oběma typy a oba typy mají výhody i nevýhody:

    Trojúhelníkový
    výhody: menší toust se líp jí a namáčí do kečupu
    nevýhody: Používám kvalitní šunku a tu není toustovač schopen přeštípnout jako nějaký ten masový koláč typu junior. Proto je nutné trojúhelníčky přeřezávat nožem, jinak šunku vytáhneš ven.

    čtvercový:
    výhody: Tousty můžeš naplnit třeba tvarůžky a nikdy nevytečou. :) Platí i pro jakoukouliv jinou náplň, která by se při rozkrojení znehodnotila. Vejde vždy víc nálně než do trojúhelníků.
    nevýhody: hůř se nemáčí do kečupu
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DIVER: Já ráda toustuju i netoustovej chleba a tam mi ty trojúhelníky celkem vadí, takže upřednostňuju čtverce.
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: potrebuju utratit nejaky benefit body pred koncem roku na lekarna.cz. toustovace tam maji, ale asi nijak moc vychytany (- tolik k tem vymennym platum).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIVER: kup si ty vymenny platy a muzes delat i wafle :)
    ale ty oj, pouzivas toastovac jo? :))
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Trojúhelníkový. Dáváš stejně čtverec a samo se ti to rozdělí, líp se to jí. Jen musíš pohlídat náplň a nedávat ji do středu toustů...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Trojuhelnikovej :-) da se to lip jist a nemusim se po kousnuti olizovat v koutcich ust :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    tak je to tak jedna k jedny a k jeste jedný :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DIVER: vzdycky se to da zavrit! nekdy je ovsem potreba oprit se do toho celou vahou a potom stahnout toustovac kabelem od mysi, dokud material vevnitr nepovoli, takhle kolega vyrabel legendarni tousty z obyc. housky a asi pul kila levnyho eidamu+salamu... :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DIVER: ja mam teda mnohem radsi ty trojuhelnikovy. na druhou stranu, kazdej trochu lepsi toastovac ma vymenny desky, tak to muzes stridat podle nalady .)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DIVER: já bych doporučila spíš ten čtvercový....
    DIVER
    DIVER --- ---
    takovej trochu lama dotaz :)

    odchází mi toustovač do křemíkovýho nebe. mám v plánu koupit novej, ale mám dilema. měl by dělat ty toasty vcelku nebo takový ty půlený na dva trojúhelníky? ten trojúhelníkovej jsem nikdy neměl a nevim, jestli se to pak dá třeba zavřít a tak...

    dík :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam