• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SPLIFFBOY: tam je nemají, cena 299 Kč a možná budou ve čtvrtek
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    nevim cenu, ale reznictvi Mrazek na Belehradske melo v minulem tydnu info o rybich vnitrnostech ve vyloze, tam by mohla být cena rozumnější nez v rybarne, zkuste si tam zavolat ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: za 350
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: ted jsem je koupila ve Vysočanech v rybarne kousek od metra, na sokolovské
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MOIRAIN: ano prosím, taky bych brala tip....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Dotaz, viděl v Praze někdo prodávat kapří vnitřnosti na polévku za cenu 350 Kč a míň? Konkrétní tipy ocením, v Dejvicích jsou za 499 Kč a to nepodporuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: ok, tak to tedy odpovídá uvedenému BRUKEV:
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Hele já dělal z 30% a bylo z 1 litru cca 250-300g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, v manuálech se uvádí i výroba čistě ze zakysané smetany, někdo uvádí kombinaci zakysané s 12%, někdo s 33%, nějaké tipy, triky, zkušenosti?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: výtěžnost másla sice nic moc, ale podmáslí jako vedlejší produkt je moc příjemný bonus, ať už dodatečně zakysané, nebo jen tak na sladko.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: celkem zvažuju, že bych to doma zkusil. Občas na chuť koupíme domácí, ale vlastnoruční tvorba je vlastnoruční tvorba. Přísun domácího mléka je, tak do toho asi půjdu. Co jsem zatím našel, tak přibližně 500g másla z 2000ml smetany...masakr:)))
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Jo :-) málo másla za hodně peněz. Ale zase je skvělý.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Jeste dotaz k tomu kimchi. Je nejakej rozdil mezi tim, kdyz ho nakozim do malejch sklenicek, a kdyz ho nalozim do velky sklenice, ze ktery ho po zkvaseni rozdelim do mensich sklenicek? Vydrzi pak kratsi dobu?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zkoušel jste někdo doma dělat máslo?
    Jaký tam je poměr výchozí surovina (smetana) ku výsledné surovině (máslo) co do objemu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: takže vlastně nic jako hotový kimchi moc není, nejstarší jsem měla dvouletý :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TATONKA: nejmladší se jí třídenní. To je spíš takovej salát, ale já to mám ráda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TATONKA: jo, do 24 i jo - nech ho normálně v pokojové teplotě, moc vysoká je 28+. A pokud jsi v praze, tak běž někam kouput krabičku kimči jako startér -buď na Korunní ke korejcům (kde zároveň koupíš korejské chilli vločky a případně solené krevetky) a nebo mívají kimči třeba v country-life.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ZUZKAOU: Když teoreticky dneska kimči naložím, bude 24. hotový? :) co dělat, aby se to stihlo? vyšší teplota? Jak teplota už je ale moc vysoká?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: jak delas kimci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam