úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
MOIRAIN
---
---
15:27:23 16.12.2015
+1
SPLIFFBOY
: tam je nemají, cena 299 Kč a možná budou ve čtvrtek
SPLIFFBOY
---
---
12:45:18 16.12.2015
1 odpověď
+1
nevim cenu, ale reznictvi Mrazek na Belehradske melo v minulem tydnu info o rybich vnitrnostech ve vyloze, tam by mohla být cena rozumnější nez v rybarne, zkuste si tam zavolat ;)
MOIRAIN
---
---
10:35:23 16.12.2015
KLAIR
: za 350
MOIRAIN
---
---
10:35:01 16.12.2015
KLAIR
: ted jsem je koupila ve Vysočanech v rybarne kousek od metra, na sokolovské
KLAIR
---
---
10:33:20 16.12.2015
3 odpovědi
MOIRAIN
: ano prosím, taky bych brala tip....
MOIRAIN
---
---
9:39:20 16.12.2015
2 odpovědi
Dotaz, viděl v Praze někdo prodávat kapří vnitřnosti na polévku za cenu 350 Kč a míň? Konkrétní tipy ocením, v Dejvicích jsou za 499 Kč a to nepodporuju.
BRUKEV
---
---
17:08:21 14.12.2015
-1
HENNYVILLE
: ok, tak to tedy odpovídá uvedenému
BRUKEV
:
HENNYVILLE
---
---
17:04:46 14.12.2015
1 odpověď
BRUKEV
: Hele já dělal z 30% a bylo z 1 litru cca 250-300g.
BRUKEV
---
---
16:48:57 14.12.2015
1 odpověď
-1
Hele, v manuálech se uvádí i výroba čistě ze zakysané smetany, někdo uvádí kombinaci zakysané s 12%, někdo s 33%, nějaké tipy, triky, zkušenosti?
BONEMINA
---
---
16:44:59 14.12.2015
BRUKEV
: výtěžnost másla sice nic moc, ale podmáslí jako vedlejší produkt je moc příjemný bonus, ať už dodatečně zakysané, nebo jen tak na sladko.
BRUKEV
---
---
16:43:21 14.12.2015
2 odpovědi
HENNYVILLE
: celkem zvažuju, že bych to doma zkusil. Občas na chuť koupíme domácí, ale vlastnoruční tvorba je vlastnoruční tvorba. Přísun domácího mléka je, tak do toho asi půjdu. Co jsem zatím našel, tak přibližně 500g másla z 2000ml smetany...masakr:)))
HENNYVILLE
---
---
16:41:00 14.12.2015
1 odpověď
+2
BRUKEV
: Jo :-) málo másla za hodně peněz. Ale zase je skvělý.
TATONKA
---
---
15:04:18 14.12.2015
Jeste dotaz k tomu kimchi. Je nejakej rozdil mezi tim, kdyz ho nakozim do malejch sklenicek, a kdyz ho nalozim do velky sklenice, ze ktery ho po zkvaseni rozdelim do mensich sklenicek? Vydrzi pak kratsi dobu?
BRUKEV
---
---
14:53:35 14.12.2015
1 odpověď
-1
Zkoušel jste někdo doma dělat máslo?
Jaký tam je poměr výchozí surovina (smetana) ku výsledné surovině (máslo) co do objemu?
GUDRUN
---
---
12:07:31 14.12.2015
+1
GUDRUN
: takže vlastně nic jako hotový kimchi moc není, nejstarší jsem měla dvouletý :-)
GUDRUN
---
---
12:07:09 14.12.2015
1 odpověď
TATONKA
: nejmladší se jí třídenní. To je spíš takovej salát, ale já to mám ráda.
ZUZKAOU
---
---
11:50:00 14.12.2015
TATONKA
: jo, do 24 i jo - nech ho normálně v pokojové teplotě, moc vysoká je 28+. A pokud jsi v praze, tak běž někam kouput krabičku kimči jako startér -buď na Korunní ke korejcům (kde zároveň koupíš korejské chilli vločky a případně solené krevetky) a nebo mívají kimči třeba v country-life.
TATONKA
---
---
11:47:54 14.12.2015
2 odpovědi
ZUZKAOU
: Když teoreticky dneska kimči naložím, bude 24. hotový? :) co dělat, aby se to stihlo? vyšší teplota? Jak teplota už je ale moc vysoká?
ZUZKAOU
---
---
8:23:18 12.12.2015
1 odpověď
+1
VECTOR
: základní
http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html
a spousta variací je třeba tady
http://www.amazon.com/The-Kimchi-Cookbook-Traditional-Modern/dp/1607743353
VECTOR
---
---
0:43:09 12.12.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: jak delas kimci?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam