• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LORAIN: Taky zavřeno :/ Tak mám asi smůlu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBEBE: Zkus Wine food market. Na ten bych celkem sázela.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    KLAIR: Já vím, že je to blbý datum :/ Ale do té doby budu mimo Prahu. Asi to nakonec dopadne tak, že to přítel koupí den dva předem s mojí asistencí na telefonu, ale nejradši bych to zařídila sama :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BEBEBE: na boží hod mívají zavřeno i některé benzinky...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Lol, je to stánek od stánku.
    U nás někde hlava za 15 a vnitřnosti za 30, o tři ulice dál hlava za 50, vnitřnosti to samé. Někde zabití a kuchání 20, jinde to samé za 70.
    Mazec.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    AIJA: no, tam jsem viděla jedny za 70 Kč, na to taky nehraju
    mražené mám posledních x-let, holt jich potřebuju něco přes kilo a čerstvé na váhu jsou málokdy k sehnání, v tom krámě na Vysočanské je měli, to jo, za stejnou cenu jako mražené

    jednu hlavu za 25, 30 Kč, hnus fialovej
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Potřebuju vědět, jestli má ten rybí stánek v ulici komunardů otevřeno 25.12., netušíte někdo? Jejich webovky už nebudou fungovat asi nikdy a telefon na mapách nemají.
    Případně jestli byste věděli, kde bych mohla 25.12. sehnat nějakou dobrou rybu, jakubky, ústřice, slávky...?
    Zatím ve všech prodejnách, co mám poblíž, mají zavřeno. Takže klidně kdekoli po Praze.
    FAT
    FAT --- ---
    KLAIR: Brala jsi jim jistý výdělek...
    :-)))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    THEODORT: jednou jsem se zkusila domluvit a strašně mne servali prodejci
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    blbcu co si koupi kapra a nechaj vnitrnosti u kade se imho najde... staci se domluvit a chvili pockat.. (true story)
    a taky je dobry chvili pred nakupem pozorovat prodejce aby clovek vedel jak kradou.. (hodne a casto, minimalne v praze)
    AIJA
    AIJA --- ---
    KLAIR:
    Tak já to zjistím...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AIJA: hmm, v úterý jedu do brna, tak tam zkusím nakoupit. praha je v tomhle příšerná
    AIJA
    AIJA --- ---
    KLAIR:
    Fakt? Tak to se schválně kouknu v Brně. Loni jsem brala vnitřnosti ze dvou kaprů za šedesát a hlavy za padesát...vedle v ulici.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AIJA:
    Právě že ne.... strašně na tom rejzujou
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOIRAIN:
    KLAIR:
    A přímo v pouličních kádích s kaprama je prodávají za koilik? Pokud chce někdo kapra na místě vykuchat a nechce vnitřnosti a hlavu, tak je to pak za pár šupů...
    Každopádně nekupujte mražené, to je tak pro kočky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: a ještě mám blbě název - koukám že tuhle mou oblíbenou kombinaci jsem poněkud zbydlenkovala. Ale je to dobré :-)
    MIST
    MIST --- ---
    BONEMINA: delam sandwiche nejcasteji z krutiho masa (at zije dikuvzdani ;P), ale kureci nedela moc rozdil

    - na slabe platky zelene jablko, lupen salatu, maso, majo - do ktere primicham dijon, nasekane vlasaky a petrzel.
    - brusinky nebo nejake ovocne chutney, nasekane orechy, maso, platky Brie, arugula nebo holt nejake jine zelene lupeni
    - pak delam klasiku s kyselou nakladanou zeleninou, cedar, slanina
    - okurku salatovky na tenko, zelenou cibulku, bbq sauce ( pouzivam casteji paprikovy jam)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Dělávám verzi bez kuřete, ale vlastně proč ne.

    TOOMIX: A tohle zkusit musím. Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: walsdorfský salát - kuře, řapíkatý celer, jablko, vlašáky, majolkovo/jogurtovo/hořčičná zálivka a kdo má, tak tam dá hroznové víno.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BONEMINA:
    How to make Heston Blumenthal’s Club Sandwich Recipe : In Search Of Heston
    http://www.insearchofheston.com/2015/03/how-to-make-heston-blumenthals-club-sandwich-recipe/
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Byly by nějaké tipy na dobré kuřecí sendviče? Mám tu celé studené pečené kuře a ohřívané ho nemusím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam