• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AIJA: hmm, v úterý jedu do brna, tak tam zkusím nakoupit. praha je v tomhle příšerná
    AIJA
    AIJA --- ---
    KLAIR:
    Fakt? Tak to se schválně kouknu v Brně. Loni jsem brala vnitřnosti ze dvou kaprů za šedesát a hlavy za padesát...vedle v ulici.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AIJA:
    Právě že ne.... strašně na tom rejzujou
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOIRAIN:
    KLAIR:
    A přímo v pouličních kádích s kaprama je prodávají za koilik? Pokud chce někdo kapra na místě vykuchat a nechce vnitřnosti a hlavu, tak je to pak za pár šupů...
    Každopádně nekupujte mražené, to je tak pro kočky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: a ještě mám blbě název - koukám že tuhle mou oblíbenou kombinaci jsem poněkud zbydlenkovala. Ale je to dobré :-)
    MIST
    MIST --- ---
    BONEMINA: delam sandwiche nejcasteji z krutiho masa (at zije dikuvzdani ;P), ale kureci nedela moc rozdil

    - na slabe platky zelene jablko, lupen salatu, maso, majo - do ktere primicham dijon, nasekane vlasaky a petrzel.
    - brusinky nebo nejake ovocne chutney, nasekane orechy, maso, platky Brie, arugula nebo holt nejake jine zelene lupeni
    - pak delam klasiku s kyselou nakladanou zeleninou, cedar, slanina
    - okurku salatovky na tenko, zelenou cibulku, bbq sauce ( pouzivam casteji paprikovy jam)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Dělávám verzi bez kuřete, ale vlastně proč ne.

    TOOMIX: A tohle zkusit musím. Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: walsdorfský salát - kuře, řapíkatý celer, jablko, vlašáky, majolkovo/jogurtovo/hořčičná zálivka a kdo má, tak tam dá hroznové víno.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BONEMINA:
    How to make Heston Blumenthal’s Club Sandwich Recipe : In Search Of Heston
    http://www.insearchofheston.com/2015/03/how-to-make-heston-blumenthals-club-sandwich-recipe/
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Byly by nějaké tipy na dobré kuřecí sendviče? Mám tu celé studené pečené kuře a ohřívané ho nemusím.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SPLIFFBOY: tam je nemají, cena 299 Kč a možná budou ve čtvrtek
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    nevim cenu, ale reznictvi Mrazek na Belehradske melo v minulem tydnu info o rybich vnitrnostech ve vyloze, tam by mohla být cena rozumnější nez v rybarne, zkuste si tam zavolat ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: za 350
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: ted jsem je koupila ve Vysočanech v rybarne kousek od metra, na sokolovské
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MOIRAIN: ano prosím, taky bych brala tip....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Dotaz, viděl v Praze někdo prodávat kapří vnitřnosti na polévku za cenu 350 Kč a míň? Konkrétní tipy ocením, v Dejvicích jsou za 499 Kč a to nepodporuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: ok, tak to tedy odpovídá uvedenému BRUKEV:
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Hele já dělal z 30% a bylo z 1 litru cca 250-300g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, v manuálech se uvádí i výroba čistě ze zakysané smetany, někdo uvádí kombinaci zakysané s 12%, někdo s 33%, nějaké tipy, triky, zkušenosti?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: výtěžnost másla sice nic moc, ale podmáslí jako vedlejší produkt je moc příjemný bonus, ať už dodatečně zakysané, nebo jen tak na sladko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam