úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PAKOBYLKA
---
---
19:52:57 23.12.2015
DIVER
: bejvalej dával vždycky tu cibuli zkřehnout do hořčice, pak nečpěla a byla taková křehká
E_D
---
---
17:56:21 23.12.2015
+1
DIVER
: cubuli je dobre sparit jen horkou vodou, pak prave necpi, ale ja to nedelam a davam syrovou :)
KOTENCE
---
---
17:01:10 23.12.2015
ZUZKAOU
: To chybí, ale plus neznamená, že to tam dávám :-)
My kořenovou zeleninu vaříme a rozmačkáváme vidličkou.
DIVER
---
---
16:57:07 23.12.2015
3 odpovědi
ZUZKAOU
: chvíli se v první trojce držela i cibule. nad tou se hádám každej rok s kámoškou - oni ji nedávají, protože prý zkazí celý salát. čpí a navíc se prej rozkládá nebo co.
ale my delame kazdej rok soutez bramborovejch salátů - vždycky 26. 12. - a ještě se nikdo nepo... :)
ZUZKAOU
---
---
16:50:34 23.12.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: tak vypadá to, že základ jsou brambory a okurky.
ZUZKAOU
---
---
16:38:49 23.12.2015
VECTOR
: můžeš. Určitě je mraž nakrájené a ideálně je nakrájej, na trošce tuku udus, aby pustily vodu, kterou teda necháš odpařit a teprve pak je zmraž - čím méně vody, tím lepší stav po rozmražení získáš.
Další varianta je nakrájet a usušit...
VECTOR
---
---
14:25:07 23.12.2015
1 odpověď
Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
SOFIJKA
---
---
12:43:15 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
KASUMI
---
---
11:02:04 23.12.2015
CMLKA
: i na okurkach :)
BONEMINA
---
---
10:59:05 23.12.2015
+2
APRILMOUSE
: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
APRILMOUSE
---
---
10:56:04 23.12.2015
1 odpověď
+2
Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono
http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
BONEMINA
---
---
10:56:03 23.12.2015
+2
ZUZKAOU
: Domácí vánoční salát dělám vídeňský, takže brambory, okurky, šalotka, hořčice, lák a vývar. Salát na "vánoční besídku" s kamarády jsem kdysi před deseti lety nastavila čočkou, aby ho bylo dost a ta tradice se nějak ujala.
BRUKEV
---
---
10:52:35 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: to je v sekci "něco jiného" :)
Jinak my zeleninu dáváme cibulky trochu, steril okurky a hrách a pak přidáváme jemně nastrouhanou čerstvou (nevařenou, nenakládanou) mrkev. Toliko jako třetí varianta zeleniny.
DIVER
---
---
10:49:32 23.12.2015
-12
palce dolu??? to je i tady FESTER nebo někdo z podobných zakomplexovaných pičusů, co mi na nyxu okopávají kotníky? dík, made my day. hezký vánoce, idiote :)
CMLKA
---
---
10:45:34 23.12.2015
1 odpověď
+3
aspon ze na bramborach se vsichni shodli :)
mam trochu pocit, ze tam mama dava i kukurici, jelikoz segra nemuze korenovou zeleninu
DIVER
---
---
9:58:14 23.12.2015
-4
ZUZKAOU
: dík. nakonec z toho dame univerzalni brsalat :)
ZUZKAOU
---
---
9:51:30 23.12.2015
3 odpovědi
+7
ZUZKAOU
: kruci, ještě mi tam chybí lák z okurek a případně sterilovaná zelenina namísto vařené.
ZUZKAOU
---
---
9:44:52 23.12.2015
8 odpovědí
+3
Do bramborového salátu
1020 hlasy od 114 respondentů
brambory
mrkev
celer
petržel
hrášek
cibuli
salám
vejce na tvrdo
majonézu
zakysanou smetanu
jogurt
veganskou majonézu/smetanu
olej
ocet
maggi/worcester/atp
hořčici
okurky
slaninu
ryby
Veřejně hlasovat |
50 hlasů
DIVER
---
---
8:53:47 23.12.2015
-1
neumim delat ankety, ale dostal jsem takovej napad - kdyby ho nekdo chtel realizovat... :)
anketu: co všechno dáváte do bramborovýho salátu
a pak jednotlivy ingredience
- brambory
- salám
- majoneza
- okurky
- cibule
- mrkev
- celer
- hrášek
....
JAJITA
---
---
22:46:38 22.12.2015
ADELHAIDA
: ne.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam