• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WITTGENSTEIN: nezdá se mi, že by se za poslední roky nějak výrazně změnily časy pečení jiných věcí, takže ano.
    Ale doba pečení je podle mého pozorování primárně funkcí výšky vrstvy - americké brambory v jedné vrstvě jsou hotové za 30 minut, naplněný pekáček prostě chce víc.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: Hmm, asi bude rozdil v te vrstve no, pecu tak na 180 (zejmena protoze to je defaultni hodnota po zapnuti trouby:)) a za tu pul hodku jsou brambory zlaty
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: A jseš si jistá, že jede na plný výkon? Za 65 minut na 190 stupňů by už u nás zelenina byla černá. (Stačí nám cca 40 minut.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: A na kolik?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARDAY: ani ne, nepeče se to v jedné vrstvě, ale promíchané, a po té hodině teprve začne česnek trochu karamelizovat a mrkve měknout. Včera jsem pekla dvě porce, bylo to tam 65 minut a ještě tak 15 chybělo, aby to bylo dokonalé.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: A neni hodina moc i na ten zbytek? Vetsinou pecu zeleninu max 20 minut, brambory davam o 10 minut driv...
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Zrovna dneska jsem k zelenině přihodila n plátky a pak na čtvrtky nakrájený gigant kedluben. Sypu na zo zeneninu obvykle chimichuri nebo nějaké podobné koření, ale stačí i jen sůl a česnek, a bylo to skvělé.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: vodnice/tuřín? Květák?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ARGANNAH: to mozna nechces..

    Řepný sirob — Recepty — Herbář — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/7081-recepty/2260-repny-sirob/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nebude ta paprika po cca hodině pečení až moc? nikdy jsem nezkoušela, takže nevím. Rajčata určitě zkusím, to je dobrý nápad. Růžičková kapusta... té nějak nemůžu furt přijít na chuť, ale třeba tohle už konečně bude "ono".
    Díky všem!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: cuketa, asparagus, ruzickova kapusta, kvetak, brokolice.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    QUANTI: mluví o tom jako o "sirobových vdolkách", snažila jsem se z něj vytáhnout něco podrobnějšího, ale fakt si nic moc nepamatuje, je to, že to bylo dobrý ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: paprika. velký napuleny rajčata. taky by asi šel květák a brokolice, to příště zkusim
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TRISSIE: lilek je výbornej, papriku určitě přidej
    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Paprika?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inspiration needed - oblíbila jsem si v poslední době pečenou zeleninu s bramborami (brambory/batáty na klínky, k tomu nakrájenou různou zeleninu, cibuli, česnek, trochu oleje a bylinky).
    Zatím jsem zkoušela: mrkev, petržel, řepu, dýni, cuketu, fenykl (nezaujal), žampiony, v plánu mám ještě lilek.

    co dalšího z běžně dostupné zeleniny by se dalo přidat (krom celeru, ten mi nechutná)? Vzhledem k tomu, že jde víc o "hot lunch" než "haute cuisine", nemůžu tomu věnovat o moc víc času, než nakrájet, vrazit do trouby a jednou promíchat, takže nic ve stylu "pečte deset minut, pak přidejte xxx, za dalších deset minut zzz a tak dále".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ARGANNAH: čistě jenom vdolky, nebo řepánky plněné mákem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Prosím vás, jeden starý pán v mém okolí velmi teskní po receptu na vdolky z řepného sirobu, které jídával jako malý, bývalo to údajně velmi oblíbené jídlo v jeho rodině, ale rodinný recept se někam zatoulal a ani jeho sestry už nevědí, jak se to přesně dělalo. Nevěděl byste někdo?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Už jsem četla ve Věcech Veřejných...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam