• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: paprika je super, jen má ze všeho nejintenzivnější vůni. A rajčata, aby z nich nebyla slupka v blátě, právě spadají do kategorie přidat deset minut před koncem.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: A neni hodina moc i na ten zbytek? Vetsinou pecu zeleninu max 20 minut, brambory davam o 10 minut driv...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nebude ta paprika po cca hodině pečení až moc? nikdy jsem nezkoušela, takže nevím. Rajčata určitě zkusím, to je dobrý nápad. Růžičková kapusta... té nějak nemůžu furt přijít na chuť, ale třeba tohle už konečně bude "ono".
    Díky všem!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: cuketa, asparagus, ruzickova kapusta, kvetak, brokolice.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    QUANTI: mluví o tom jako o "sirobových vdolkách", snažila jsem se z něj vytáhnout něco podrobnějšího, ale fakt si nic moc nepamatuje, je to, že to bylo dobrý ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: paprika. velký napuleny rajčata. taky by asi šel květák a brokolice, to příště zkusim
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TRISSIE: lilek je výbornej, papriku určitě přidej
    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Paprika?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inspiration needed - oblíbila jsem si v poslední době pečenou zeleninu s bramborami (brambory/batáty na klínky, k tomu nakrájenou různou zeleninu, cibuli, česnek, trochu oleje a bylinky).
    Zatím jsem zkoušela: mrkev, petržel, řepu, dýni, cuketu, fenykl (nezaujal), žampiony, v plánu mám ještě lilek.

    co dalšího z běžně dostupné zeleniny by se dalo přidat (krom celeru, ten mi nechutná)? Vzhledem k tomu, že jde víc o "hot lunch" než "haute cuisine", nemůžu tomu věnovat o moc víc času, než nakrájet, vrazit do trouby a jednou promíchat, takže nic ve stylu "pečte deset minut, pak přidejte xxx, za dalších deset minut zzz a tak dále".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ARGANNAH: čistě jenom vdolky, nebo řepánky plněné mákem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Prosím vás, jeden starý pán v mém okolí velmi teskní po receptu na vdolky z řepného sirobu, které jídával jako malý, bývalo to údajně velmi oblíbené jídlo v jeho rodině, ale rodinný recept se někam zatoulal a ani jeho sestry už nevědí, jak se to přesně dělalo. Nevěděl byste někdo?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Už jsem četla ve Věcech Veřejných...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: konvičkovci našli za nás - třeba by to fungovalo.

    http://arkotec.cz/ostatni/294-krev-susena-veprova-500g.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Jenom bacha, pod 54 stupnu bych to dyl jak 4h nenechaval :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Díky za tip, už jsem na to myslela - aspoň nemusím hledat :-D Peču maso málo, tak jsem si chtěla zaběhnout pár nových receptíčků a sekat je nudně a naučeně... holt budu muset sofistikovaněji :-)) (A dopadlo to dobře, maso není vysušené a je měkké. Takže upravuji recept: prvních šestnáct hodin mírně vlažně ohřívejte, pak to za tři hoďky pomocí trochy žhavých pohledů usmažte.) Ovšem z té zeleniny pod tím zaručeně už nic nebude, má takovou šedošedou barvu. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Tak to je vážně DOBRÁ zpráva, děkuju mockrát :-D Nu což, brutálně podlito, teplota na teoretických 150, už to začíná vonět... Třeba z toho půjde aspoň něco sekrojit :-)) :-D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Vepřový nad 70 už je well done, takze asi nepece :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FAT: SMOKY: Recept zněl devadesát, moje trouba peče trošku míň, tak jsem dala na sto. Je to kus nějakého vepřového, říkala jsem si, že napoprvé to bude víc na jistotu než hovězí :-D A vypadá syrově. Na píchnutí je to tvrdé takovým syrovým způsobem. Tak si říkám, jestli trouba vůbec peče - nebo jestli je to normální... :-))
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: A na kolik stupňů?
    FAT
    FAT --- ---
    SARGO: Definuj co to je - ...ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově...? A co pečeš?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zkouším pomalé pečení. Když se to po patnácti hodinách ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově... nemám přeci jenom zvýšit teplotu? Nebo to začne vypadat hotově náhle a nečekaně? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam