• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: konvičkovci našli za nás - třeba by to fungovalo.

    http://arkotec.cz/ostatni/294-krev-susena-veprova-500g.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Jenom bacha, pod 54 stupnu bych to dyl jak 4h nenechaval :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Díky za tip, už jsem na to myslela - aspoň nemusím hledat :-D Peču maso málo, tak jsem si chtěla zaběhnout pár nových receptíčků a sekat je nudně a naučeně... holt budu muset sofistikovaněji :-)) (A dopadlo to dobře, maso není vysušené a je měkké. Takže upravuji recept: prvních šestnáct hodin mírně vlažně ohřívejte, pak to za tři hoďky pomocí trochy žhavých pohledů usmažte.) Ovšem z té zeleniny pod tím zaručeně už nic nebude, má takovou šedošedou barvu. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Tak to je vážně DOBRÁ zpráva, děkuju mockrát :-D Nu což, brutálně podlito, teplota na teoretických 150, už to začíná vonět... Třeba z toho půjde aspoň něco sekrojit :-)) :-D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Vepřový nad 70 už je well done, takze asi nepece :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FAT: SMOKY: Recept zněl devadesát, moje trouba peče trošku míň, tak jsem dala na sto. Je to kus nějakého vepřového, říkala jsem si, že napoprvé to bude víc na jistotu než hovězí :-D A vypadá syrově. Na píchnutí je to tvrdé takovým syrovým způsobem. Tak si říkám, jestli trouba vůbec peče - nebo jestli je to normální... :-))
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: A na kolik stupňů?
    FAT
    FAT --- ---
    SARGO: Definuj co to je - ...ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově...? A co pečeš?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zkouším pomalé pečení. Když se to po patnácti hodinách ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově... nemám přeci jenom zvýšit teplotu? Nebo to začne vypadat hotově náhle a nečekaně? :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: do kaldounu, rychle orestovaný do sendviče nebo salátu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jsem to myslel, osmažit ho bokem, jinak by - oddělený a zas vrácený - blokovalo teplo od prsa. Ale prostě: přijde mi to jako super kus masa, ne vývarový. Fillet v pravým slova smyslu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: To file je tam na volnobeh jak predkozka po obrizce. File si nech ale na neco jinyho, jak to neni soucast svalu, blbe se to pece.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Nende shrnout po pepinovsku kudlou, šlachu vyhodit, filé nechat?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: to mluvis o tom vyskubnout tu slachu ale nechat filatko?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Jr v tom slacha a kdyz ty prsa peces tak se to smrskne a blbe se to propejka, nerovnomerne. Zrovna kachni prsa se delaj jak steak a nemam rad zvejkat a kousat do jakekoliv nerozvarene slachy. Podle me to tam nepatri. Co s ni udelat? Treba do vyvaru, to je na tobe :-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: tak on je to recept na doma,
    a cemu pomuze kdyz si uloupnu z prsou ty filatka? (ja to nedelam)
    respektive co s nima potom?

    nicmene nedopejkam v troube.
    vetsinou sou to celkem maly porce, neni ptoblem upict cely na panvi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HENNYVILLE: Přesně. Na 50°C se za těch pár minut nic neupeče, jen to zůstane v teple (a prej se vyrovnávaj tlaky v mase, takže je víc šťavnatej, ale to jsem nikdy nijak neověřovala:-)). Tenhle postup se mi osvědčil u steaků a používám ho kdykoliv chci z výpeku na pánvi dělat omáčku.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ADELHAIDA: ok, cili se da rict, ze do trouby je uz davas upeceny skoro tak jak je chces. okej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam