úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
BONEMINA
---
---
16:46:46 10.2.2016
ZUZKAOU
: Už jsem četla ve Věcech Veřejných...
ZUZKAOU
---
---
15:51:56 10.2.2016
1 odpověď
BONEMINA
: konvičkovci našli za nás - třeba by to fungovalo.
http://arkotec.cz/ostatni/294-krev-susena-veprova-500g.html
SMOKY
---
---
14:13:34 10.2.2016
+1
SARGO
: Jenom bacha, pod 54 stupnu bych to dyl jak 4h nenechaval :)
SARGO
---
---
14:09:50 10.2.2016
1 odpověď
SMOKY
: Díky za tip, už jsem na to myslela - aspoň nemusím hledat :-D Peču maso málo, tak jsem si chtěla zaběhnout pár nových receptíčků a sekat je nudně a naučeně... holt budu muset sofistikovaněji :-)) (A dopadlo to dobře, maso není vysušené a je měkké. Takže upravuji recept: prvních šestnáct hodin mírně vlažně ohřívejte, pak to za tři hoďky pomocí trochy žhavých pohledů usmažte.) Ovšem z té zeleniny pod tím zaručeně už nic nebude, má takovou šedošedou barvu. :-))
SMOKY
---
---
12:05:48 10.2.2016
1 odpověď
+2
SARGO
:
https://www.datart.cz/Prislusenstvi-ke-sporaku-troube-WPRO-Teplomer-do-trouby.html
:)
SARGO
---
---
12:03:07 10.2.2016
1 odpověď
+1
SMOKY
: Tak to je vážně DOBRÁ zpráva, děkuju mockrát :-D Nu což, brutálně podlito, teplota na teoretických 150, už to začíná vonět... Třeba z toho půjde aspoň něco sekrojit :-)) :-D
SMOKY
---
---
9:34:58 10.2.2016
1 odpověď
+1
SARGO
: Vepřový nad 70 už je well done, takze asi nepece :)
SARGO
---
---
9:20:52 10.2.2016
1 odpověď
FAT
:
SMOKY
: Recept zněl devadesát, moje trouba peče trošku míň, tak jsem dala na sto. Je to kus nějakého vepřového, říkala jsem si, že napoprvé to bude víc na jistotu než hovězí :-D A vypadá syrově. Na píchnutí je to tvrdé takovým syrovým způsobem. Tak si říkám, jestli trouba vůbec peče - nebo jestli je to normální... :-))
SMOKY
---
---
9:03:14 10.2.2016
1 odpověď
SARGO
: A na kolik stupňů?
FAT
---
---
8:46:18 10.2.2016
1 odpověď
SARGO
: Definuj co to je - ...ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově...? A co pečeš?
SARGO
---
---
8:38:59 10.2.2016
2 odpovědi
-1
Zkouším pomalé pečení. Když se to po patnácti hodinách ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově... nemám přeci jenom zvýšit teplotu? Nebo to začne vypadat hotově náhle a nečekaně? :-D
LUCIASHECK
---
---
23:38:30 9.2.2016
KURE
: do kaldounu, rychle orestovaný do sendviče nebo salátu
MACHALIK
---
---
23:36:31 9.2.2016
+1
Tak jsem to myslel, osmažit ho bokem, jinak by - oddělený a zas vrácený - blokovalo teplo od prsa. Ale prostě: přijde mi to jako super kus masa, ne vývarový. Fillet v pravým slova smyslu.
HENNYVILLE
---
---
23:24:56 9.2.2016
MACHALIK
: To file je tam na volnobeh jak predkozka po obrizce. File si nech ale na neco jinyho, jak to neni soucast svalu, blbe se to pece.
MACHALIK
---
---
22:38:07 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: Nende shrnout po pepinovsku kudlou, šlachu vyhodit, filé nechat?
HENNYVILLE
---
---
22:24:56 9.2.2016
1 odpověď
KURE
: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
KURE
---
---
22:22:43 9.2.2016
1 odpověď
HENNYVILLE
: to mluvis o tom vyskubnout tu slachu ale nechat filatko?
HENNYVILLE
---
---
22:21:24 9.2.2016
1 odpověď
KURE
: Jr v tom slacha a kdyz ty prsa peces tak se to smrskne a blbe se to propejka, nerovnomerne. Zrovna kachni prsa se delaj jak steak a nemam rad zvejkat a kousat do jakekoliv nerozvarene slachy. Podle me to tam nepatri. Co s ni udelat? Treba do vyvaru, to je na tobe :-)
KURE
---
---
22:14:42 9.2.2016
2 odpovědi
HENNYVILLE
: tak on je to recept na doma,
a cemu pomuze kdyz si uloupnu z prsou ty filatka? (ja to nedelam)
respektive co s nima potom?
nicmene nedopejkam v troube.
vetsinou sou to celkem maly porce, neni ptoblem upict cely na panvi.
ADELHAIDA
---
---
20:27:13 9.2.2016
+5
HENNYVILLE
: Přesně. Na 50°C se za těch pár minut nic neupeče, jen to zůstane v teple (a prej se vyrovnávaj tlaky v mase, takže je víc šťavnatej, ale to jsem nikdy nijak neověřovala:-)). Tenhle postup se mi osvědčil u steaků a používám ho kdykoliv chci z výpeku na pánvi dělat omáčku.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam