• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Paprika?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inspiration needed - oblíbila jsem si v poslední době pečenou zeleninu s bramborami (brambory/batáty na klínky, k tomu nakrájenou různou zeleninu, cibuli, česnek, trochu oleje a bylinky).
    Zatím jsem zkoušela: mrkev, petržel, řepu, dýni, cuketu, fenykl (nezaujal), žampiony, v plánu mám ještě lilek.

    co dalšího z běžně dostupné zeleniny by se dalo přidat (krom celeru, ten mi nechutná)? Vzhledem k tomu, že jde víc o "hot lunch" než "haute cuisine", nemůžu tomu věnovat o moc víc času, než nakrájet, vrazit do trouby a jednou promíchat, takže nic ve stylu "pečte deset minut, pak přidejte xxx, za dalších deset minut zzz a tak dále".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ARGANNAH: čistě jenom vdolky, nebo řepánky plněné mákem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Prosím vás, jeden starý pán v mém okolí velmi teskní po receptu na vdolky z řepného sirobu, které jídával jako malý, bývalo to údajně velmi oblíbené jídlo v jeho rodině, ale rodinný recept se někam zatoulal a ani jeho sestry už nevědí, jak se to přesně dělalo. Nevěděl byste někdo?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Už jsem četla ve Věcech Veřejných...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: konvičkovci našli za nás - třeba by to fungovalo.

    http://arkotec.cz/ostatni/294-krev-susena-veprova-500g.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Jenom bacha, pod 54 stupnu bych to dyl jak 4h nenechaval :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Díky za tip, už jsem na to myslela - aspoň nemusím hledat :-D Peču maso málo, tak jsem si chtěla zaběhnout pár nových receptíčků a sekat je nudně a naučeně... holt budu muset sofistikovaněji :-)) (A dopadlo to dobře, maso není vysušené a je měkké. Takže upravuji recept: prvních šestnáct hodin mírně vlažně ohřívejte, pak to za tři hoďky pomocí trochy žhavých pohledů usmažte.) Ovšem z té zeleniny pod tím zaručeně už nic nebude, má takovou šedošedou barvu. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    SMOKY: Tak to je vážně DOBRÁ zpráva, děkuju mockrát :-D Nu což, brutálně podlito, teplota na teoretických 150, už to začíná vonět... Třeba z toho půjde aspoň něco sekrojit :-)) :-D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: Vepřový nad 70 už je well done, takze asi nepece :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FAT: SMOKY: Recept zněl devadesát, moje trouba peče trošku míň, tak jsem dala na sto. Je to kus nějakého vepřového, říkala jsem si, že napoprvé to bude víc na jistotu než hovězí :-D A vypadá syrově. Na píchnutí je to tvrdé takovým syrovým způsobem. Tak si říkám, jestli trouba vůbec peče - nebo jestli je to normální... :-))
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SARGO: A na kolik stupňů?
    FAT
    FAT --- ---
    SARGO: Definuj co to je - ...ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově...? A co pečeš?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zkouším pomalé pečení. Když se to po patnácti hodinách ani neblíží k tomu, že by to vypadalo hotově... nemám přeci jenom zvýšit teplotu? Nebo to začne vypadat hotově náhle a nečekaně? :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: do kaldounu, rychle orestovaný do sendviče nebo salátu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jsem to myslel, osmažit ho bokem, jinak by - oddělený a zas vrácený - blokovalo teplo od prsa. Ale prostě: přijde mi to jako super kus masa, ne vývarový. Fillet v pravým slova smyslu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: To file je tam na volnobeh jak predkozka po obrizce. File si nech ale na neco jinyho, jak to neni soucast svalu, blbe se to pece.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Nende shrnout po pepinovsku kudlou, šlachu vyhodit, filé nechat?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam