• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZUZKAOU: moje babička tak dělala řízky z králíka. Lepší jsem nikdy nejedla! Dělala je v klasické troubě u kamen, ve kterých se topilo dřevem, pekla je téměř bez omastku a strášně dlouho.
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: Tchýně tak dělá řízky, trochu je předsmaží, ale nemůžu doporučit tenhle způsob přípravy, je to vždycky tak nacucaný olejem že to nejde skoro jíst.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    děláte někdo věci v trojobalu pečené v troubě? Jsou k tomu třeba nějaké technologické fígle, než že obalím a vrazím do rozpálené trouby?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: V sobotu jsem zkusila jednohrncovou rajskou (z loupané plece) a rodina se tvářila, že už vždycky jenom takhle. Máti u nás tentokrát na oběd nebyla, tak jsem neměla průšvih, že tímhle postupem mi z toho vyjde oběd bez polévky.:-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: paprika je super, jen má ze všeho nejintenzivnější vůni. A rajčata, aby z nich nebyla slupka v blátě, právě spadají do kategorie přidat deset minut před koncem.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: Jasně, přehlédl jsem informaci "nepeče se to v jedné vrstvě".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WITTGENSTEIN: nezdá se mi, že by se za poslední roky nějak výrazně změnily časy pečení jiných věcí, takže ano.
    Ale doba pečení je podle mého pozorování primárně funkcí výšky vrstvy - americké brambory v jedné vrstvě jsou hotové za 30 minut, naplněný pekáček prostě chce víc.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: Hmm, asi bude rozdil v te vrstve no, pecu tak na 180 (zejmena protoze to je defaultni hodnota po zapnuti trouby:)) a za tu pul hodku jsou brambory zlaty
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: A jseš si jistá, že jede na plný výkon? Za 65 minut na 190 stupňů by už u nás zelenina byla černá. (Stačí nám cca 40 minut.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRISSIE: A na kolik?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARDAY: ani ne, nepeče se to v jedné vrstvě, ale promíchané, a po té hodině teprve začne česnek trochu karamelizovat a mrkve měknout. Včera jsem pekla dvě porce, bylo to tam 65 minut a ještě tak 15 chybělo, aby to bylo dokonalé.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: A neni hodina moc i na ten zbytek? Vetsinou pecu zeleninu max 20 minut, brambory davam o 10 minut driv...
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Zrovna dneska jsem k zelenině přihodila n plátky a pak na čtvrtky nakrájený gigant kedluben. Sypu na zo zeneninu obvykle chimichuri nebo nějaké podobné koření, ale stačí i jen sůl a česnek, a bylo to skvělé.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: vodnice/tuřín? Květák?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ARGANNAH: to mozna nechces..

    Řepný sirob — Recepty — Herbář — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/7081-recepty/2260-repny-sirob/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nebude ta paprika po cca hodině pečení až moc? nikdy jsem nezkoušela, takže nevím. Rajčata určitě zkusím, to je dobrý nápad. Růžičková kapusta... té nějak nemůžu furt přijít na chuť, ale třeba tohle už konečně bude "ono".
    Díky všem!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: cuketa, asparagus, ruzickova kapusta, kvetak, brokolice.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    QUANTI: mluví o tom jako o "sirobových vdolkách", snažila jsem se z něj vytáhnout něco podrobnějšího, ale fakt si nic moc nepamatuje, je to, že to bylo dobrý ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: paprika. velký napuleny rajčata. taky by asi šel květák a brokolice, to příště zkusim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam