úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
AIJA
---
---
10:53:11 16.2.2016
ZUZKAOU
:
Dávám plech se sádlem na spodní mřížku, nechám rozpálit, nasázím řízky, za chvíli otočím, vyndám je do mísy s ubrousky, přiklopím pokličkou.
Kdysi jsem pak ještěhotové řízky potřela máslem, ale už to nedělám.
DEVIL
---
---
18:45:20 15.2.2016
+1
ZUZKAOU
: ja sem nedavno experimentoval a delal sous vide stejk na konci pak obalenej v bylinkovy kruste. aby to poradne drzelo tak sem to obalil v trojobalu a protoze nemam k dispozici salamandr, tak sem v troube dal jen broil, postrikal tu krustu olejem ve spreji a docela to bylo i krupavy a byly cejtit ty bylinky v obalu.
kdybych se s tim ale nesral a normalne to hodil na chvilku do zhavyho sadla....
LORAIN
---
---
15:21:21 15.2.2016
+3
ZUZKAOU
: moje babička tak dělala řízky z králíka. Lepší jsem nikdy nejedla! Dělala je v klasické troubě u kamen, ve kterých se topilo dřevem, pekla je téměř bez omastku a strášně dlouho.
SAL
---
---
15:10:00 15.2.2016
+3
ZUZKAOU
: Tchýně tak dělá řízky, trochu je předsmaží, ale nemůžu doporučit tenhle způsob přípravy, je to vždycky tak nacucaný olejem že to nejde skoro jíst.
ZUZKAOU
---
---
15:03:06 15.2.2016
4 odpovědi
děláte někdo věci v trojobalu pečené v troubě? Jsou k tomu třeba nějaké technologické fígle, než že obalím a vrazím do rozpálené trouby?
EDERA
---
---
14:55:50 15.2.2016
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: V sobotu jsem zkusila jednohrncovou rajskou (z loupané plece) a rodina se tvářila, že už vždycky jenom takhle. Máti u nás tentokrát na oběd nebyla, tak jsem neměla průšvih, že tímhle postupem mi z toho vyjde oběd bez polévky.:-)
LORAIN
---
---
23:01:41 13.2.2016
TRISSIE
: paprika je super, jen má ze všeho nejintenzivnější vůni. A rajčata, aby z nich nebyla slupka v blátě, právě spadají do kategorie přidat deset minut před koncem.
WITTGENSTEIN
---
---
20:53:16 13.2.2016
TRISSIE
: Jasně, přehlédl jsem informaci "nepeče se to v jedné vrstvě".
TRISSIE
---
---
20:12:57 13.2.2016
1 odpověď
+1
WITTGENSTEIN
: nezdá se mi, že by se za poslední roky nějak výrazně změnily časy pečení jiných věcí, takže ano.
Ale doba pečení je podle mého pozorování primárně funkcí výšky vrstvy - americké brambory v jedné vrstvě jsou hotové za 30 minut, naplněný pekáček prostě chce víc.
STARDAY
---
---
20:12:43 13.2.2016
+1
TRISSIE
: Hmm, asi bude rozdil v te vrstve no, pecu tak na 180 (zejmena protoze to je defaultni hodnota po zapnuti trouby:)) a za tu pul hodku jsou brambory zlaty
WITTGENSTEIN
---
---
19:21:18 13.2.2016
1 odpověď
±0
TRISSIE
: A jseš si jistá, že jede na plný výkon? Za 65 minut na 190 stupňů by už u nás zelenina byla černá. (Stačí nám cca 40 minut.)
TRISSIE
---
---
19:09:22 13.2.2016
1 odpověď
WITTGENSTEIN
: 190C.
WITTGENSTEIN
---
---
19:09:11 13.2.2016
1 odpověď
TRISSIE
: A na kolik?
TRISSIE
---
---
19:08:00 13.2.2016
2 odpovědi
STARDAY
: ani ne, nepeče se to v jedné vrstvě, ale promíchané, a po té hodině teprve začne česnek trochu karamelizovat a mrkve měknout. Včera jsem pekla dvě porce, bylo to tam 65 minut a ještě tak 15 chybělo, aby to bylo dokonalé.
STARDAY
---
---
19:03:41 13.2.2016
1 odpověď
TRISSIE
: A neni hodina moc i na ten zbytek? Vetsinou pecu zeleninu max 20 minut, brambory davam o 10 minut driv...
AIJA
---
---
18:20:33 13.2.2016
TRISSIE
:
Zrovna dneska jsem k zelenině přihodila n plátky a pak na čtvrtky nakrájený gigant kedluben. Sypu na zo zeneninu obvykle chimichuri nebo nějaké podobné koření, ale stačí i jen sůl a česnek, a bylo to skvělé.
MOIRAIN
---
---
16:45:51 13.2.2016
TRISSIE
: vodnice/tuřín? Květák?
THEODORT
---
---
16:28:01 13.2.2016
ARGANNAH
: to mozna nechces..
Řepný sirob — Recepty — Herbář — Česká televize
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/7081-recepty/2260-repny-sirob/
TRISSIE
---
---
16:25:46 13.2.2016
2 odpovědi
nebude ta paprika po cca hodině pečení až moc? nikdy jsem nezkoušela, takže nevím. Rajčata určitě zkusím, to je dobrý nápad. Růžičková kapusta... té nějak nemůžu furt přijít na chuť, ale třeba tohle už konečně bude "ono".
Díky všem!
MIST
---
---
16:04:40 13.2.2016
TRISSIE
: cuketa, asparagus, ruzickova kapusta, kvetak, brokolice.
ARGANNAH
---
---
15:55:38 13.2.2016
1 odpověď
QUANTI
: mluví o tom jako o "sirobových vdolkách", snažila jsem se z něj vytáhnout něco podrobnějšího, ale fakt si nic moc nepamatuje, je to, že to bylo dobrý ;)
GUDRUN
---
---
15:44:21 13.2.2016
TRISSIE
: paprika. velký napuleny rajčata. taky by asi šel květák a brokolice, to příště zkusim
BUNDA
---
---
15:43:18 13.2.2016
TRISSIE
: lilek je výbornej, papriku určitě přidej
WERKA
---
---
15:40:24 13.2.2016
TRISSIE
: Paprika?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam