• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SMOKY: Fričův základ je dobrej. Víno, jablka a hořčice tomu daj zajímavej "twist," cukru stačí výrazně míň a naopak zeleniny se nebojim dát o něco víc :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    koupila jsem kapustu, jakoze na karabanatky, mam i mlete bio hovezi, ale koukam, ze vetsina receptu je spis s uzenym a rohlikama (ty bych tam radsi necpala vubec) nekdo nejaky repept na kapustove karbanatky?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Je nejaka ultimativni svickova ? Podle Frice ? Mel sem ji na pekarne a prisla mi teda strasne preslazena
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: nejak mi tam chybi kokosovy mliko
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    nemáte prosím nejaký jednoduchý receptr na thajské červené kari? a nerada bych nějakou počeštělou verzi, mám nakoupené ingredience a byla minulý týden v thajské rest. a hrozně moc si to chci také zkusit..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: a případně ještě agregátor z docela zajímavých blogů

    Punk Domestics | Preserving • Culture • Community
    http://www.punkdomestics.com/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ha, tak tohle http://www.seriouseats.com/recipes/2011/12/french-in-a-flash-camargue-red-rice-salad-recipe.html

    je z té červené rýže dobré. Zkoušela jsem bibimbap a ten jako se dal jíst, ale nebylo to vono, prostě tam chyběla ta chuť dobré rýže. Výše zmíněný francouzský salát potřebuje aby se nešetřilo olejem, česnekem, petrželí a citronovou šťávou, ale je to fakt dobré.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: no vida, až teď mě napadlo podívat se na wiki a vypadá to, že jsou odlišné odrůdy červené rýže a tudíž je velká šance, že chutnají odlišně.

    Red rice - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_rice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: to je neco uplne jinyho. jde o normalni rejzi a cervenou tam doda ta bakterie a prodava se to jako prasek a pouziva jako barvivo a ochucovadlo. Ma to treba pani cinanka v Malesicke trznici. Ja se ujistuju o povaze druhu ryze, ktery ma cervenou slupku a vari se neloupana - treba na jihu francie ji pestuji a jedi.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Doporučili byste mi prosím nějaké vaše oblíbené zdroje receptů? Mám pocit, že v poslední době točím pořád ty samé věci a nejsem schopná nic vymyslet.
    Ideálně spíše jednodušší, dobře popsané i pro začátečníka a ze všeobecně dostupných a ne drahých surovin. čj/aj
    Dřív jsem občas koukala na apetit online, ale mám pocit, že šli hrozně dolu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Četlas tohle?
    Červená fermentovaná rýže
    http://www.celostnimedicina.cz/cervena-fermentovana-ryze.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak je to s červenou rýží - je mezi nimi nějaký výrazný rozdíl v kvaliě, jako v různých odrůdách běžné rýže?

    Respektive ptám se, jestli má smysl hledat nějakou lepší, než tu běžnou co jsem kdesi koupila a co teda je hlavně ... zdravá...?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jenze ja dostavam srdce zdarma od sefovyho reznika a voni sou dycky namordovany do takovy placky nebo pasu. pekne se teda krajej a rovnomerne se varej. takze z jednoho dycky udelam vyvar a srdce na smetane a z druhyho na narezaku nakrajim platky tenky a ty jen pak na panvi z jedny strany na masle vopecu, nez pustej uplne krev. je to zradlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: srdce jak je libový by šlo na takovou tu suchou fermentaci typu pršut, ne?

    no vida - http://youhavetocookitright.blogspot.cz/2014/06/dry-cured-deer-heart.html

    nevypadá to zle.

    A dělali aj to pastrami http://thehungrydogblog.com/2015/03/how-to-make-beef-heart-pastrami/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: ok :-)

    pastrami ze srdce !
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HENNYVILLE: me uz je to jedno. ja delam cured meat uz ze vseho, krom srdce, jater beef ribu a sirloin..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: neni na pastrami lepsi brisket ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    EMK: udelat pastrami
    EMK
    EMK --- ---
    BUNDA: tohle právě není flank výřez.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam