• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DIVER
    DIVER --- ---
    nějakej tip na ověřený a chutný pickles? pořídil jsem si kvašák a zatím testuju jen základní kombinaci zelí-mrkev-cibule...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jsem na nyxu, tak nyxovský příspěvek - objednej přes internety z Banátu.

    Hithit - Banátské lanýže
    https://www.hithit.com/cs/project/2274/banatske-lanyze

    No dobře, pokud to potřebuješ v nějaké rozumné době, tak bych zašla do Makra a/nebo do Wine food marketu.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: a dava slusne!
    SAL
    SAL --- ---
    DAWIDOS: Možná nám ještě sklenička salsy zbyla ... Kili sýry, galerie Butovice. Plátky nemáme.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Dá se někde v Praze v kamenném obchodě koupit salsa tartufata a plátky nakládaných lanýžů? Nechci objednávat přes internet...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FX cuisine je zpět!

    http://fxcuisine.com/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: Beru zpet, tohle delam susenejm (mne proste sere pokladat do zapejkaci misky ty tuhy platy :-D). Cerstvy stejne jako Henny...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jen pro upresneni. Zadny lasagne nepredvaruju, ani suchy, ani cerstvy, ani kdyz to vyzaduje navod. V ragu/cokoliv je vetsinou tekutiny dost, uvari se to vzdy. A hlavne, cerstve domaci by bylo skoda :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: dala jsem na tebe a spolu s dobrým ragú je to mana nebeská.
    Už nikdy nechci lasagne "v prášku" :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JAJITA: Hodim do vrouci a hned do studeny.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JAJITA: Ano, nevar je.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ...sím vás, čerstvé domácí lasagne předváříte, nebo je používáte tak, jak jsou po nakrájení?
    Díky.
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: řešila jsem letos stejnou otázku, nakonec jsem tam špenát dala syrový a dopadlo to dobře. U kopřiv je spařování horkou vodou nad 80 °C důležité kvůli tomu, aby nepálily.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TRISSIE: jo, ale klidne mu to staci superhorkou vodou ve drezu. hlavne poradne vycedit at to nepousti vodu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    rychlý dotaz - baby špenát do velikonoční nádivky spařit nebo ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Našel jsem na YT super kanál s receptama. A má to super hudbu :)

    ChefTube - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UC_sGAeicQ2dGK4KrfWegMfA
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DAVE_PAGE: Neznám, prozkoumám, díky!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ted bezi na CT, ale nevidel jsem jeste ani minutu http://www.ceskatelevize.cz/porady/11249930394-potrava-duse-tela/dily/
    V tom 3. dile se nechali inspirovat pry prave Asterixem a Obelixem.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Budu mít jen kančí kousky. Ale hlavně opravdu potřebuju rehabilitovat tu šlichtu, co servírovali Asterixovi a Obelixovi v Británii. Jsem se nechala vyhecovat... :)

    Čas není problém, může se to dělat klidně od rána do večera.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: tak kanec pečící se nad ohněm by byl stylovej. Nebo možná takové to zabalit do bylinek, oplácat tenkou vrstvou hlíny a zahrabat do popela.

    Jestli budeš dělat jen kus kance, tak by to mohlo trvat jen pár hodin, ne celý den... (možná)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam