• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: a fakt si neumíte namíchat jednotlivé ingredience sami doma?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: fakt a vážně víš, že směsi co kupujeme, si nedokážeme vybrat bez soli?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WITTGENSTEIN: U Antonína to je kolem 10%
    FITH
    FITH --- ---
    GEGI: Tak zkus turin. Bud klasicky uvarit jako brambory nebo zapect. Syrovy nakrajis na tenke platky,naskladas do pekacku vymazaneho maslem a vytreneho cesnekem,osolis,opepris,zalijes decentne smetanou a das do trouby na 180.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Fakt a vážně kupujete kořenicí směsi? I když si v nich kupujete 50 procent soli? (Nemluvím teď o kari, masale nebo nasi goreng.)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GEGI: My děláme různé druhy pyré, třeba celerove, celerovo-petrželové, hraskove, ale neni to uplne to, na co se přesně ptáš
    GEGI
    GEGI --- ---
    87HIGHFLYER: jojo, ratatouille umím, děláme, ale tady mi jde spíš o něco místo brambor, rýže, jako příloha ke kusu masa. se samostatnými zeleninovými jídly takový problém nemám.
    BRUKEV: díky, na to mrknu, ty směsi by mohly stát za pokus.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEGI: co ratatouille?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEGI: já beru od firmy Koření od Antonína, tam se mi osvědčilo prostě experimentovat. Klidně směsi na maso. Jinak hodně dávám Masala směsi nebo Nasi Goreng.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, nemáte tip na nějaké vyzkoušené zeleninové přílohy - nejradši bych nějakou dušenou zeleninu na více způsobů a jde mi hlavně o koření.. Já to jsem schopná jíst i jen osolený, ale doma jsou na mě kladeny požadavky na větší chuťovou zajímavost. Díky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TATONKA: nemám doma motyku
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Imho lepsi nez do kanalizace, je lit cokoliv mastnyho do diry v zemi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je v kanalizaci.
    Maso a zeleninu z něj ovšem dostal náš pes.
    Spokojeně si leží, snad ho to do rána nerozerve :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: vyvar je produkt z odrezku a odpadu.. toho jeste udelas
    jestli je to kysely, vylej to do hajzlu
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZUZKAOU: Tenhle recept znám s rozmarynema bez citronu s je to výtečný. Akorat se na to hodí co nejvíc "surový mléko", takze nějaký farmarsky
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    BRUKEV: Vylít, nic ho nevylepší a akorát tě protáhne.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Co se zkyslým drůbežím vývarem?

    Jako 1000x v minulosti jsem večer uvařil drůbrží vývar, dal ho na stůl k potevřené ventilačce, vždy když jsem šel během noci kolem, tak jsem ho promíchal.
    Teď přihřál a chutná nakysle, voní nakysle. Jako dá se to jíst, ale prostě je něco špatně. Mám to vylít, nebo pár misek mému zdraví neuškodí? Padlo na to celkem dost kvalitní drůbeže:(
    Jsem nasranej jako nikdy, stalo se mi to poprvé.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: upeč ji v mlíce.

    Michael Pollan — Cooked | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=12251


    A nebo teda je to řízkové maso, žejo.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    a s veprovou pleci co? minule jsem se ptala na krkovici.... mám pečení s rozmarýnem realizovat i s pleci?
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    RUTHLESS: jdu na to :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BESSAYA: maslo, rozmaryn, citron. marinada netreba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam