• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: upeč ji v mlíce.

    Michael Pollan — Cooked | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=12251


    A nebo teda je to řízkové maso, žejo.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    a s veprovou pleci co? minule jsem se ptala na krkovici.... mám pečení s rozmarýnem realizovat i s pleci?
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    RUTHLESS: jdu na to :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BESSAYA: maslo, rozmaryn, citron. marinada netreba
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Nemáte, prosím, tip na dobrou marinádu na grilování kuřete? :) Díky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KENZO: mám podezření, že na přípravu rejžovejch nudlí musí mít člověk nějakej speciální talent... i když to udělám stejně jako někdo, komu se povedou, vyjde mi ohavnej nechutnej spletenec :-D Stejné to mám se sladkým pečením. Přesně následuju recept, kterým se někdo jiný doslova řídí a vždy se mu to povede, a mně prostě ne :-D
    KENZO
    KENZO --- ---
    MUTHA: a pak je smažíš?
    KENZO
    KENZO --- ---
    DOOMBRINGER:
    TOOMIX: zkoušel jsem obojí a vždy vyšel rýžový koláček
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KENZO: Studená voda stačí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KENZO: nevařit je, ale dát jen do hrnce, zalít vroucí vodou a nechat to 5 minut odpočívat
    KENZO
    KENZO --- ---
    Dobré ráno. Jak mám udělat restované rýžové nudle jako od číňanů?
    Vždy je mám slepené a divné. Trik? Kouzlo?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Naplnit feta sýrem a upéct, jako to dělají v Řecku.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    hh, peceny papriky! to mi pripomnelo jak rodice, kdyz byli na stazi v rusku, tak jejich bytna delala vyborny peceny papriky a tata je zboznoval. no a jak je tak znamo, tak v rusku se nedava hajzl papir do zachoda, ale vedle do kybliku. no a jednou se rodice druzili s vodkou misto skoly a prisli brzo domu a tata spatril, jak jejich bytna pece ty papriky nad tema posranejma papirama z kose vedle hajzlu. no a to ho vylecilo a vod ty doby je prestal jist uplne!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, zkusíme. Ještě jsem to nejedl :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Jak pravi Kenzo, peceny papriky jsou top. Daj se marinovat ruzne, ol olej plus byliny, kombinovat se salatama, dalsima druhama pecene/grilovane zeleniny. Neboj se experimentovat, snese to sileny kombinace :-)
    KENZO
    KENZO --- ---
    BRUKEV: Za mě rozhodně do trouby pod gril a do černa ugrilovat. V míse zakryté fólií nechat zapařit a pak snadno oloupat. Pokrájenou papriku promícháme s o.olejem,pepřem a solí,cibulí a nějakou bylinkou(možné přidat fetu). Máš úžasný salát. Těch tvých 15 paprik je tak pro 3 až 5 lidí jako předkrm.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Seslo se mi po cca pěti kusech od barevných paprik (pět zelených, pět žlutých, červených).

    Shodou okolností jsme včera dělali nějakou zeleninovou dušeninu a la ratatuile (či jak se to píše).

    Nějaký tip, co s paprikama (bez masa), aby to nebylo to samé co včera? Krom paprik barevných máme i bílé, rajčata, různé cibule,...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak teda přímo na makrobiotická pickles je zaměřená Karel Machala (není to Machalík)
    Zboží.cz • Tisíce obchodů na jednom místě
    http://www.zbozi.cz/vyrobek/kvasena-zelenina-pro-zdravi-a-vitalitu-karel-machala/

    ale furt to je princip nakrájej to (víceméně jakoukoliv zeleninu) na přibližně stejně velké kusy, zajistit aby to pustilo šťávu, zatiž to a nech to zkvasit. Tím že je to makrobiotik, tak nesolí a nekoření, normální kvasič k tomu přidá 2-5% celkového objemu soli (tj na litrový kvaškák 20-50g) a koření podle nálady.

    chceš to s japonskou vůní? Přidej tam česnek, zázvor, sušené či čerstvé houby a mořské řasy.
    evropskou vůni? hořčičné semínko, pepř, nové koření, koriandr, kopr, případně trošku skořice a hřebíčku, cibuli a česnek.
    mexiko? česnek, chilli, římský kmín, bobkový list, oregano
    gruzie? Tunu jakýchkoliv bylinek, zejména estragon, koriandr a kopr a česnek s cibulí.

    atd - ad libitum.

    klidně do toho pro ovonění můžeš přilít trošku octa a nebo sojovky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    nějakej tip na ověřený a chutný pickles? pořídil jsem si kvašák a zatím testuju jen základní kombinaci zelí-mrkev-cibule...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam