Yakamein New Orleans Beef and Noodle Soup
http://food52.com/blog/16740-this-soup-is-reason-enough-to-move-to-new-orleans
Ten článek byl natolik zajímavý, že jsem to zkusila uvařit.  Po shlédnutí tohohle videa  jsem naznala, že to zkusím i s tou sojovkou, bujonen a kečupem do vývaru.  I když teda to stálo trošku přemáhání - nakonec se v tom vývaru rozvařili a nechutnalo to jako práškovaná polévka.  Ve výsledku to byla  zajímavá fůze mezi  asijskou nudlovou polévkou a vlastně gulášovkou.  
Na kocovinu to nicméně musí fungovat skvěle, ovšem zase tak chuť není nic, co by mně nutilo vařit to znovu, na rozdíl  od asijských polévek.
Yaka Mein: Investigating New Orleans' Secret Soup
https://www.youtube.com/watch?v=QSuEo6T4fRo
Dělal jsem to v pomalém hrnci, takže jsem nejdřív opekla kus morkové kosti a hovězího předního (dohromady cca 500 g hmoty), přidala k tomu cibuli, česnek, chilli papričku, litr vody,  kelímek knorrového hovězího bujonu, lžíci kečupu, lžičku worcesteru a  decku světlé sojovky.  A nechala jsem to táhnout asi tři hodiny,  na poslední hodinu jsem tam přidala lžíčku sladké papriky,  půl lžičky oregana a půl lžičky tymianu a ještě čerstvej česnek.   Vývar jsem zcedila.   Hovězí nasekala na drobno a dala do talíře spolu s uvařenejma nudlema, jarní cibulkou, petrželkou a koriandrem.    Vejce na tvrdo v polívce mně nebavěj, proto tam nebylo.
Asi si umím představit, že bych  vývar hodně vyvařila, zamrazila v kostkách a na případnou kocovinu dala do misky kostku vývaru, instnatní nudle, cibulku a zalila to horkou vodou a fungovalo by to.  Ale možná je lepší tam mít  zamražený tare a vývar a udělat si rychlo ramen.