• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LORAIN: jak dlouho?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TATONKA: nejlíp v páře ;-)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LUCIASHECK: Já se v tom moc neorientuju, ale vím, že rodiče ani to máslo nejí. Zkusím jim o tom říct :) Ultrarychle v troubě, na pánvičce, nebo ve vodě? Jaký se k němu hodí koření?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TATONKA: paleo "grass-fed butter" nezavrhuje a nikdy nezavrhovalo, pokud vím...

    Jinak osobně bílej chřest nemám moc ráda a nedělám, radši dělám zelenej a ten stačí fakt ultrarychle.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Mám rodiče na paleo stravě (tj. žádný obiloviny, luštěniny, brambory, mléčný výrobky a cukr) a chtěla bych jim uvařit něco s bílým chřestem. Ideálně nějakou ne příliš velkou piplačku (ne časově moc náročný).

    Napadl mě nějakej stejk s batátovou kaší a chřestem. Jenže jsem chřest nikdy nedělala, tak nevím, jak ho nejlíp upravit (bez másla).

    Poradíte mi prosím? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Yakamein New Orleans Beef and Noodle Soup
    http://food52.com/blog/16740-this-soup-is-reason-enough-to-move-to-new-orleans

    Ten článek byl natolik zajímavý, že jsem to zkusila uvařit. Po shlédnutí tohohle videa jsem naznala, že to zkusím i s tou sojovkou, bujonen a kečupem do vývaru. I když teda to stálo trošku přemáhání - nakonec se v tom vývaru rozvařili a nechutnalo to jako práškovaná polévka. Ve výsledku to byla zajímavá fůze mezi asijskou nudlovou polévkou a vlastně gulášovkou.

    Na kocovinu to nicméně musí fungovat skvěle, ovšem zase tak chuť není nic, co by mně nutilo vařit to znovu, na rozdíl od asijských polévek.

    Yaka Mein: Investigating New Orleans' Secret Soup
    https://www.youtube.com/watch?v=QSuEo6T4fRo


    Dělal jsem to v pomalém hrnci, takže jsem nejdřív opekla kus morkové kosti a hovězího předního (dohromady cca 500 g hmoty), přidala k tomu cibuli, česnek, chilli papričku, litr vody, kelímek knorrového hovězího bujonu, lžíci kečupu, lžičku worcesteru a decku světlé sojovky. A nechala jsem to táhnout asi tři hodiny, na poslední hodinu jsem tam přidala lžíčku sladké papriky, půl lžičky oregana a půl lžičky tymianu a ještě čerstvej česnek. Vývar jsem zcedila. Hovězí nasekala na drobno a dala do talíře spolu s uvařenejma nudlema, jarní cibulkou, petrželkou a koriandrem. Vejce na tvrdo v polívce mně nebavěj, proto tam nebylo.

    Asi si umím představit, že bych vývar hodně vyvařila, zamrazila v kostkách a na případnou kocovinu dala do misky kostku vývaru, instnatní nudle, cibulku a zalila to horkou vodou a fungovalo by to. Ale možná je lepší tam mít zamražený tare a vývar a udělat si rychlo ramen.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUTHLESS: Tvrdit to může, krevety na lodích skutečně mrazí. http://www.thefishermansdock.com/faqs
    Nebyla řeč o tom, odkud krevety pocházejí.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Tak konečně došlo na hovězí pupek, crcačka s odblaněním nic moc, ale ten výsledek...uuu!! :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jenom bych teda netvrdil, ze mrazi uz na lodi :-) spis na sadkach. 90% světového krevetolovu jsou sadky. Bubba-gump asi tolik nejede... :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak diky za info. Překvapilo me to
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: v makru jsem se nedávno ptal a prý mívají jednou za čas ze středozemního moře, ale je jich vždycky málo. Všechny ostatní prošly mrazem, tak jsem koupil ty větší celé, které mají zabalené na ledu a byly moc dobrý..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Samozřejmě je to rozmražené. Krevety se ti zkazí jedna dvě, tudíž je šokově zamrazí hned na lodi.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TAPINA: zajimavy... diky.

    KASUMI: hele uprimne nemuzu rict vic :-) je to nejakej startup a kamarad mi to hodil dost natajnaka, takze to vic popsat nemuzu. Jen teda reknu, ze shani ten typek 7 mio aby to rozjel. Ten kickstarter si pamatuju taky no... V makru se zeptam, ale ja tomu proste neverim, ze to, co jime v dobrych restauraich v praze je jen rozmrazene... Nechci tou verit :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jinak na krevety se zeptej v makru.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Byl na kickstarteru a neuspesny. Zavazala jsem se asi 60€, ale bylo nas mocmalo. Moc jsem chtela, aby jim to vyslo. Resi to ted nekde jinde?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RUTHLESS: Mysllím, že není. I Ocean48, který zásobuje Brno čerstvými rybami všech možných druhů, má krevety pouze rozmražené. Asi je nějaký problém s výdrží při dovozu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cus. Mam otázku. Dostal se mi pod ruce startup na kreveti farmu.

    Typek tvrdí, ze v Čechách neexistujou cerstvy krevety. K prodeji. Ani velkoobchodne. Ze je to blbost?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    No vidíš cos našla surovin:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Uvařit těstoviny, smíchat s ostatním a dát zapéct...máš sýr nebo zakysanku nebo vajíčka?
    Nebo těstovinový salát...
    ELIZABETH66
    ELIZABETH66 --- ---
    Králičí medailonky na víně recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/kralici-medailonky-na-vine/

    podle tohoto receptu dělám medailonky z divočáka či daňka a jsou výborné - hřbet či kýta.
    Jen omáčku dělám trošku jinak: Rozpustím máslo, přidám hl. mouku a udělám světlou jíšku, poté přidám vývar a protlak, nakonec přidám víno, sůl, citronovou šťávu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam