• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LORAIN: Zrovna nedavno se tu resil i s ruznejma tipama, jak na nej (nebo mozna v domacnosti v souvislosti s robotama)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCIASHECK: Jo! Hummus! Ten jsem už dlouho chtěla vyzkoušet, jdu pohledat nějaký recept!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LORAIN: Guacamole, hummus, nejaky vhodny domaci pecivo, ...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIST: Jojo, pomazánky jsou v plánu - červenořepová, vajíčková, tuňáková a lilková.
    MIST
    MIST --- ---
    LORAIN: pomazanku?....vajecnou nebo z uzeneho lososa
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nebyl by nějaký tip, co připravit na brunch? Ideálně něco, co se dá udělat den předem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda ještě jsem zkoušela bílej chřest víceméně konfitovat v másle, což nebylo špatný, ale teda, nepřekvapivě, hodně mastný ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale teď tu mám balíček zelenýho, tak to zkusím dát nasucho na prudko a pak to ztlumit, zakrýt a přidat trošku másla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: dokud nemá hnědý plošky... Hele přesný časy po mně chtít nemůže a i když někde udávám množství, tak jde větinou spíše o odhad toho, co jsem kam skutečně nasypala ;-)

    Cuketka to na grilu nejdřív opálí a pak přendá do folie. http://prkynko.cuketka.cz/suroviny/chrest/#grilovany-chrest
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: jak dlouho? a pokud můžeš srovnat, není ten chřest lepší krátce povařenej ve vodě nebo v páře?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: no já pod to dávám trošku másla. Pro vegany či militantní prajedlíky bych tam dala trošku olej. Na takové té grilovací pávi to nejspíš půjde nasucho, stejně jako na grilu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    btw. to opejkání na pánvi jsem u chřestu nikdy neviděl. fakt se to dělá nasucho?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MACHALIK: ohradil bych se proti "smrdí". já si to na hajzlíku vždycky užívám - jako bych ten chřest měl podruhý :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TATONKA: ogriluj na rozpálené pánvi hodně chřestu (tak balíček na jednoho), nakrájej je, zalij vinaigrette z citronu a mandlového a nebo lískooříškového oleje. Přidej do toho nasekané, opražené mandle a jarní cibulku.

    To použij jako přílohu k tomu steaku a batátama se nezalamuj. Případně pokud se ti nechce investovat tolik do chřestu, tak toho chřestového salátu udělej méně a jako přílohu udělej květákovou "rejži". Nasekej květák v mixeru na kousky velikosti rýže. Posol, poctivě poolejuj, popepři, rozprostři na plech a peč troubě na 180°, dokud hodně z toho květáku nezezlátne - tak 30 minut to dá.

    Nebo teda z batátů (ale i whole 30) udělej hranolky v troubě a k tomu domácí majonézu z nějakého oleje co jedou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---

    Smrdí vám chcánky po chřestu?

    53 hlasy od 53 respondentů

      LUCIASHECK
      LUCIASHECK --- ---
      TATONKA: Ja ho vzdycky jenom oblansiruju
      VECTOR
      VECTOR --- ---
      TATONKA: Bilej normalne na panvi na sucho, pak sul pepr citron. Zelenej, pokud ho nebudes delat teplej, tak mi uplne nejvic chutna syrovej, proste ho chroupat jako mrkev .)
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      TATONKA: Hlavně ho před vařením nejdřív oškrábej škrabkou :) Kamarádi si ho prvně uvařili a nenapadlo je to, a pak nadávali, že se to nedá jíst...
      ADITU
      ADITU --- ---
      LUCIASHECK: pokud nejí ani brambory, které AFAIK byly v rámci paleo nějakou dobu vzaty na milost, tak možná jedou whole30. A tam máslo striktně nesmí.
      TATONKA
      TATONKA --- ---
      AKISAN: zelenej bude příště, teď už mám koupenej bílej..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam