Yakamein New Orleans Beef and Noodle Soup
http://food52.com/blog/16740-this-soup-is-reason-enough-to-move-to-new-orleans
Ten článek byl natolik zajímavý, že jsem to zkusila uvařit. Po shlédnutí tohohle videa jsem naznala, že to zkusím i s tou sojovkou, bujonen a kečupem do vývaru. I když teda to stálo trošku přemáhání - nakonec se v tom vývaru rozvařili a nechutnalo to jako práškovaná polévka. Ve výsledku to byla zajímavá fůze mezi asijskou nudlovou polévkou a vlastně gulášovkou.
Na kocovinu to nicméně musí fungovat skvěle, ovšem zase tak chuť není nic, co by mně nutilo vařit to znovu, na rozdíl od asijských polévek.
Yaka Mein: Investigating New Orleans' Secret Soup
https://www.youtube.com/watch?v=QSuEo6T4fRo
Dělal jsem to v pomalém hrnci, takže jsem nejdřív opekla kus morkové kosti a hovězího předního (dohromady cca 500 g hmoty), přidala k tomu cibuli, česnek, chilli papričku, litr vody, kelímek knorrového hovězího bujonu, lžíci kečupu, lžičku worcesteru a decku světlé sojovky. A nechala jsem to táhnout asi tři hodiny, na poslední hodinu jsem tam přidala lžíčku sladké papriky, půl lžičky oregana a půl lžičky tymianu a ještě čerstvej česnek. Vývar jsem zcedila. Hovězí nasekala na drobno a dala do talíře spolu s uvařenejma nudlema, jarní cibulkou, petrželkou a koriandrem. Vejce na tvrdo v polívce mně nebavěj, proto tam nebylo.
Asi si umím představit, že bych vývar hodně vyvařila, zamrazila v kostkách a na případnou kocovinu dala do misky kostku vývaru, instnatní nudle, cibulku a zalila to horkou vodou a fungovalo by to. Ale možná je lepší tam mít zamražený tare a vývar a udělat si rychlo ramen.