• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: u nás chleba. Asi by šly brambory, ale nezkoušela jsem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: a obvyklá příloha pls?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: grilované/pečené zelí - nakrájet po rovnoběžkách na silnější kolečka. Posolit, popepřit a poolejovat, dát na plech a péct při 180°C dokud to nezačne karamelizovat. K tomu nějaký dressing

    Roasted Cabbage Recipe on Food52
    https://food52.com/recipes/34857-roasted-cabbage
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: tohle je se syrovým. Musím zas někdy udělat, je to pálivý a vynikající.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: znám.kolosvarsky zeli, to je moc dobrý, ale taky s kysanym :-/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    1 kg bůčku (dávám plecko nebo něco podobného libovějšího), 1 ks hl. zelí, 1 plechovka rajčatové šťávy, 1 plechovka vody, cibule, sl.paprika, pál. paprika (sl.papriky se dává asi jedna lžička, pálivé špetka) feferonka (dávám jugoslávské krátké špičaté, prostě něco pálivějšího), pepř, kmín, česnek.
    Na sádle zpěnit cibuli, přidat na kostky nakrájené maso - orestovat. Potom vyndat, na šťávě podusit pokrájené zelí, maso zpět, přidat koření a dusit v troubě cca 1 hodinu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: bulharský zelí... zkusím najít recept
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mám doma velký zelí a nechci ho dělat jako přílohu k český klasice, ani jako salát, ani nic smazit. nějaký nápady? chtěla jsem dělat zelný placky v troubě, ale všechny recepty říkají kysany zelí... dík :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GUDRUN: kapusticky!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hm, tak chřest na sucho na pánvi jde udělat. Postup nejdřív nechat zhnědnout, pak ztlumit ohěň, přidat trošku másla a zakrýt má jednu výhodu - máslo se nepřepálí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    WITTGENSTEIN: to je trefnej clanek. ja ze zkusenosti ale muzu rict, ze to samy je treba v kanade a bylo to i na zelandu. na tom zelandu fakt paradni suroviny, z konzervy se pouzivaly jen italsky rajcata, ale do kuchyne chodili jen neumetelove, ktery sotva zvladli udelat mornay omacku...
    v kanade to je jeste horsi. vetsina restauraci objednava ze sysca a vsechno je uz hotovy predrmazeny a jen to mrdnout na pekac a do trouby s tim nebo podobne. fine dining je trochu jina liga, tam sem se nevyskytl (hlavne prave kvuli mejm pozadavkum na vysokej plat, jak zminoval puncochar :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: já jsem bulgur vždycky nasypala do všeho, co jsem měla.... a nikdy mi nevadil. měla jsem takhle červenou řepu s polníčkem, cottage... a bulgurem. a bylo to moc dobrý
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN:
    KASUMI: jo, špatně jsem to řekla, předpokládám saláty. Nějaká grilovaná zelenina bude...
    hm možná bulgur, pečené papriky, balkán dokupy jako salát?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GUDRUN: grilovana kukurice? pecene papriky?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    budeme dělat grilovačku asi pro deset lidí (vepř, kuře, možná ryba), tak chci k masu nějaké tři přílohy. Jednak udělám pečené brambory na rozmarýnu. Pak mám chuť na bulgur a mám v lednici balkán, co by chtěl sníst. Může to být dohromady nebo zvlášť. nemáte nějaký ozkoušený nápad?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tohle je hodně přesné:
    PUNČOCHÁŘ: Všichni se zajímají o jídlo. Dobrý kuchař je ale nedostatkové zboží | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...uchare-lze-najit-tezko-1q1-/dobra-chut.aspx?c=A160509_141310_dobra-chut_ape
    TESSS
    TESSS --- ---
    MACHALIK: mas problem i s cervenou repou, boruvkami a spenatem?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ten trik s česnekem rozmixovaným v citronové šťávě je vážně skvělý.
    The Food Lab: Great Hummus and the Science of Smooth | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2016/03/the-food-lab-how-to-make-great-hummus.html
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rok se s rokem sešel a na chalupě opět rostou májuvky. Oujééé, bude bašta!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Super je to i z (loupanýho) hrachu. Ten se dá navíc sehnat výrazně snáz než loupaná cizrna :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam