• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TESSS: syrové fazole obsahují lektiny, které při nedostatečné tepelné úpravě můžou přivodit dost blbé zdravotní potíže.
    Asi dva roky zpět byl problém někde u Ostravy ve školce, děcka blila z fazolových těstovin, mikračka bylo ok.
    TESSS
    TESSS --- ---
    JAJITA: co je spatnyho na fazolovy mouce? Ne, ze bych se s ni bezne setkavala, zajima me to.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    QUANTI: tak to ochutnej... je to taková lehká citronova chut... a treba ten chrest jsem lepsi nemel: http://www.kublanka.cz/index/chrest_jehlici

    a zmrzlina taky dobra... neboj se toho ;) ty kufře :) http://www.kublanka.cz/index/smrkova_zmrzlina
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BAAL: nekdy si delam: spagety, michany vejce(vetsi kousky treba i smahly s kouskem klobasx) a do toho redkvicku,okurku hadovku,olivak,chilli a k tomu pecivo
    z lustenin ty salaty urcite, treba cocka s mrkvi ,citron etc + nejaky koreni, cizrna s jarni cibulkou,malou cuketkou..mam hlad
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak, akce holubky dokonana (diky mami!).





    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BAAL: kocici svatba
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Tak snad mě to nezabije :-D Já mám obecně luštěniny hodně ráda, ale preferuju třeba cizrnu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: plus mě sere, že se sojovou bílkovinou šidí masné výrobky.
    Ale filutové už vědí, že se dá sojový protein snadno prokázat, tak začali požívat hrách a fazole.
    A třeba zrovna s fazolovou moukou je na průser zaděláno.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: často mykotoxiny, dost fytoestrogenů, GMO a tak.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Důvod?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAJITA: Asijskou.. klikni na Spřízněné
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: aha, já se jí po mnoha a letitých zkušenostech raději vyhýbám.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Žádná obliba, ale dostalo se ke mně větší množství, no :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: omluva za OT, ale proč ta obliba soji?

    Ptám se coby profesně šáhlá :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Občas ho udělám. A vlastně z kdečeho:-)
    Ale třeba sedmikráskový nemá žádnou chuť, je potřeba k tomu něco přidat. Letos mám v plánu bezový, mátový, meduňkový, tymiánový a asi trávový:-) Je dobrý k většině přidat citron.
    Tyhle jsou na pití s vodou.
    Jitrocelový apod. spíš jen do malých lahví na kašel.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Varování k vaření sojových bobů: po dvanácti hodinách namáčení je patnáct minut v papiňáku moc!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    VECTOR: Podle toho jak to das do t lednice.. V prvni fazi pusti vodu, v druhe ji zase prijme a pokud kolem proudi dostatecne vzduch tak i vlhkost na povechu oschne a maso je potom lepe prosolene.. Cuketka na to ma na webu dobrej clanek
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIVER: no chutne to moc neni, ale na nachlazeni to je supr, kolem mne na nej posledni dobou prisaha hodne lidi, ze takrka zazracne pomohl na kasel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam