• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    PEPITO: ad sojova omacka - jako bys neznal kenji-lopeze, ten ji rve kam muze
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: mel bys nejaky vic origos recept pouzitelny pro nase podminky? dik
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    HATEMAN: Pokud to nebudeš dusit pod zemí, můžeš banánové listy oželet. Ony se používají spíš jako "obálka", na chuti to asi nepoznáš, když to zabalíš do alobalu a budeš dusit v troubě.
    V tvém receptu - je jich samozřejmě na netu hafo - je sojová omáčka. Tak ta by tam rozhodně patřit neměla.
    Původně se tam přidávalo méně druhů koření. Doporučuji použít sádlo, ne olej.
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    prosím poraďte kde seženu v praze banánový listy.. asijskej shop ve Francouzský by mohl mít?
    chystám se vyzkoušet tohle http://www.seriouseats.com/...16/05/cochinita-pibil-yucatan-barbecue-mexican-smoked-pork-recipe.html
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Budu dávat pryč větší množství časopisů Apetit, Food, ty jejich souborná vydání, jak od Apetitu, tak od Gurmetu, je toho hodně, nechce se mi moc prolézat konkrétně co to je, za odvoz, max za lahev slušného bílého vína, Praha Kobylisy
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TESSS: syrové fazole obsahují lektiny, které při nedostatečné tepelné úpravě můžou přivodit dost blbé zdravotní potíže.
    Asi dva roky zpět byl problém někde u Ostravy ve školce, děcka blila z fazolových těstovin, mikračka bylo ok.
    TESSS
    TESSS --- ---
    JAJITA: co je spatnyho na fazolovy mouce? Ne, ze bych se s ni bezne setkavala, zajima me to.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    QUANTI: tak to ochutnej... je to taková lehká citronova chut... a treba ten chrest jsem lepsi nemel: http://www.kublanka.cz/index/chrest_jehlici

    a zmrzlina taky dobra... neboj se toho ;) ty kufře :) http://www.kublanka.cz/index/smrkova_zmrzlina
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BAAL: nekdy si delam: spagety, michany vejce(vetsi kousky treba i smahly s kouskem klobasx) a do toho redkvicku,okurku hadovku,olivak,chilli a k tomu pecivo
    z lustenin ty salaty urcite, treba cocka s mrkvi ,citron etc + nejaky koreni, cizrna s jarni cibulkou,malou cuketkou..mam hlad
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak, akce holubky dokonana (diky mami!).





    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BAAL: kocici svatba
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Tak snad mě to nezabije :-D Já mám obecně luštěniny hodně ráda, ale preferuju třeba cizrnu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: plus mě sere, že se sojovou bílkovinou šidí masné výrobky.
    Ale filutové už vědí, že se dá sojový protein snadno prokázat, tak začali požívat hrách a fazole.
    A třeba zrovna s fazolovou moukou je na průser zaděláno.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: často mykotoxiny, dost fytoestrogenů, GMO a tak.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Důvod?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAJITA: Asijskou.. klikni na Spřízněné
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: aha, já se jí po mnoha a letitých zkušenostech raději vyhýbám.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Žádná obliba, ale dostalo se ke mně větší množství, no :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: omluva za OT, ale proč ta obliba soji?

    Ptám se coby profesně šáhlá :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Občas ho udělám. A vlastně z kdečeho:-)
    Ale třeba sedmikráskový nemá žádnou chuť, je potřeba k tomu něco přidat. Letos mám v plánu bezový, mátový, meduňkový, tymiánový a asi trávový:-) Je dobrý k většině přidat citron.
    Tyhle jsou na pití s vodou.
    Jitrocelový apod. spíš jen do malých lahví na kašel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam