• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MOODYCAT: tak jestli myslíš nějaké filety na gril,, tak tam je i dost značný cenový rozdíl (napr. losos bez a s kůží).Jinak samozřejmě pro jiná použití (např. menší kousky do těstovin apod.) Se zpravidla dělají bez kůže.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT: a kvuli podkoznimu tuku
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    MOODYCAT: treba protoze krupava kuze je dobra? :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Je nejaky duvod, proc se ryby delaji vcetne kuze minimalne na jedne strane? Krome toho tehnickeho, ze se to asi min pravdepodobne rozpadne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    AIJA:
    Taj je to na Špitálce, ne na Štěpánský...:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MACHALIK:
    Za rohem Křenové za úp na Štěpánské? je nějaké bylinkářství, dal se tam koupit v květináči...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ja bych skerblik rad aspon ochutnal, ale v Brne se vubec nevyskytuje, snad leda v Hortimu.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    DOCKINEZ: ja delam polivku z kerbliku bezne, mivam ho v biobednach tj vetsinou kvantum najednou takze ho do niceho jinyho tak rychle nezpracuju. Nevim co od toho co do vune ocekavas, mne ta polivka prijde fajn; otazkou je, zda je to pro tebe pouziti takoveho druhu, aby se ti kvuli nemu chtelo ten kerblik pestovat.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DAWIDOS: na poli
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    DAWIDOS: V hlavě 22 jsem viděla v sobotu.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Poradil by někdo, kde sehnat dobrý hrášek (lusky)? Jím to na kila, ale trhy na Náplavce i Pavláku zklamaly... Hořké, přezrálé :-(
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    DEVIL: ok, dik
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PETRUSKA: sparit, vymackat vodu a zamrazit. v podstate ti z toho vznikne takova ta peleta, co se kupuje
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Prosim o radu - musim sklidit bybyspenat a asi ho nestihnu snist - muzu ho ostrihat a dat omyty do mrazaku, nebo je lepsi ho sparit?
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOCKINEZ:
    Dusit kerblík je škoda.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Čus, pěstujete a používáte někdo kerblík? Já ho letos vysadil v hojným množství a je to paráda, rvu ho do sendvičů, smoothie, dresinků atd. atd.

    Ale třeba na takovou kerblíkovou polívku nebo jiný použití v teplý kuchyni jsem si ještě netrouf, anžto mám důvodný obamy, že by to dopadlo podobně jako s natí koriandru, jejíž vůně se po tepelný úpravě skoro úplně vytratí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: a co rybí placičky?

    Na másle s česnekem opeč rozmraženou rybu, vyndejd mísy. Na výpek dej uvařené brambory, chvilku je opékej a pak rozmačkej na kaši. Přidej rybu, kteoru vidličkou natrháš na kousky, nasekanou cibulku, petržel, bazalku a případně koriandri a chilli papričku, citronovou ˇšávu, sůl, pepř něco strouhanky a vajíčko. Uhňácej těst, dej to přes noc do lednice, rádo z toho udělej placičky a osmaž.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GRETHA: uz neni :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Jo a s nakrájenou paprikou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Já to dělám s treskou, filé by to asi sneslo také. Jen osolit, okořenit kořením na ryby a zapéct v pekáčku s rajčaty a bazalkou.
    K tomu omáčka z rajčat, cibule, česneku a oregána (na olivovém oleji). Rýže je k tomu nejlepší volba :-)

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: mě právě taky ne, ale chutnalo mi to, jsou to takový ingredience, co si s tím mraženým filé fakt sednou a není to ani cítit rybou.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: brusinky tu mam... je to fakt dobry? nic spatnyho tam neni a silene to nezni, jen by me to fakt nenapadlo :-D (navic mam vsechno doma... )
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: hele, nevím, jestli mě s tím nepošleš do háje, je to taková trochu Babicárna, ale dělala jsem to několikrát a na mražený filé mi to přišlo jako ideální zpracování. http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=3315
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam