Korejská omeleta Gaeran Mari
1 střední cibule, 1 střední mrkev
4 vejce
olej, sůl
2 (nebo 4) plátky řasy nori
Mrkev s cibulí nakrájet na hodně jemno. Vajíčka vyklepnout do misky (nebo půllitrového hrnku) a vidličkou rozmíchat. Přidat mrkev a cibuli, osolit a rozmíchat.
Do pánve trochu oleje, nalít půlku směsi a přiklopit pokličkou. Dusit na slabém plameni odhadem 10-15 minut. Omeletu vyklopit na talíř (nebo rovnou krájecí prkénko), a přikrýt řasou nori. Osobně dávám z každé strany jednu řasu, aby to bylo noriovatější. Vrchní plátek prstama poťukat, aby se spojil s omeletou a nasákl tak vlhkost. Chvíli počkat, a zatímco se dělá druhá omeleta ze zbytku směsi, zkusit šikovně zabalit (na jedné straně by řasa měla mít přesah na přelepení).
Kdo má sushi rolovací podložku, tak si nespálí prsty (já nemám).
Když to dělám pro někoho, tak nakrájím na plátky á-la sushi. A když mám nůž od hattori hanza (nemám), protože jinak se to roztrhá. V opačném případě jím jako rolku. Primitivní a rychlá snídaně.