• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: naporcuju, osolím, dám do pekáče, přidám divoké koření, cibuli, česnek, podliju vývarem a pomalu peču.
    Když mám slaninu, tak stehna 2 proužky prošpikuju, ale to spíš kvůli chuti.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: a jak konkrétně?
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: to jsem rada!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: králíka běžně peču s divokým kořením, bez bůčku a hromady slaniny a suchej fakt nikdy nebyl.
    DIVER
    DIVER --- ---
    QUANTI: kost u králíka samozřejmě není takovej problém, ale má jich celkem dost a je nechutný to obírat v omáčce a s omáčkou. mám pocit, že za tohle někoho v ano-šéfe jebal i pohlreich. on se ten králík dá určitě vykostit. jinak proti kombinaci králičího masa a omáčky nic nemám. a králík/slepice na paprice bývalo v mém dětství běžný jídlo.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Moje babi z něj dělala řízky pomalu a dlouho pečené v trobě u kamen. Luxus!!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: tak třeba pečený králík musí být imho obložený hromadou slaniny nebo bůčku, aby nebyl suchý. Ve smetanové omáčce suchý není. A teda nemyslím, že je kost z králíka takový problém jako z ryby :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: babička ho nedělala na svíčkovou, ale "na paprice" - papriková omáčka se smetanou. Dobrých deset let to bylo moje naprosto nejoblíbenější jídlo. Zeleninová svíčková mi ke králíkovi vůbec nesedí, při vší úctě k Vaňkovi.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: svíčková s králíkem je klasika, ovšem taky mi to přijde trochu škoda. a nevím, jestli není nějaká kuchařská chyba máčet králíka (slepici a rybu) v omáčce. blbě se pak hledají kosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BRUKEV: my sice králíky nemáme neomezeně, ale na jaře i podzim tak dva kousky. A můj bratr i tak tvrdí, že v úpravě "na svíčkovou" je ho škoda.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PETATA: Díky, je hotovej a je fakt povedenej!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Smažený králík s lehkým brsalátem. Jedl jsem několikrát a je to super. Jen prostě někdo, kdo nemá přísun králíků, které jsou tím pádem vzácnost, si to holt neudělá, bo mu to přijde líto.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: no aby to nebyla nejaka mimibazar varianta. vis jak sojovka, plnotucna a tavenak :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: je to francouzskej recept, tak předpokládám tu francouzskou. ale já to nikdy ani nejedl, ani neviděl. jen na nyxu se na to pějí ody už pár let. od tý doby to mám v plánu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: na jaky horcici? klasicky cesky plnotucny nebo na nejaky francouzsky? :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: já to ještě nikdy nejedl, ale top je prý králík na hořčici. jednou ho udělám :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: ma nejoblibenejsi uprava je kralik na smetane podle Vanka
    pak jeste, tez podle Vanka, delame kralici maso na salveji a to je taky bozske

    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Do pekáče cibuli, na ní osolené a opepřené kusy králíka, troška tymiánu, na to opět cibuli, podlít, přikrýt, dát do trouby, péct, posledních pár minut péct odkryté (pozor na připálení cibule). K tomu nějaké brambory....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Rozmrazuju králíka. Nebyl by nějakej fakt dorbej recept vhodnej pro děti a ideálně bez anglický?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZKAOU: máš pravdu, grilovaný srdíčka jsou taky super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: očisti srdíčka a ořez vyvař spolu s kuřecími skelety a polévkovou zeleninu a kořením (bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek) na vývar.

    Očištěné kousky srdíček opeč a uvař ve vývaru do měkka. Na másle orestuj cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel, zalij vývarem bez srdíček a přidej trochu brambor a trošku tymiánu. Když je to měkké, tak to rozmixuj na krém a případně tam přidej trochu smetany. A pak do toho dej ty opečená, uvařená srdíčka.


    Jinak jestli k tomu nechceš tu polívku, ale chceš srdíčka zadělávaná, tak očištěná srdíčka opeč z obou stran na troše tuku na páni, přidej cibuli a česnek a orestu. Pak zalij deckou bílého vína a trochou vody, přidej nové koření, pepř a bobkový list a muškátový květ a udus do měkka (většinou tak 15-20 minut). Pak přidej buď zakysanou smetanu a nebo čerstvou smetanu a citron. K tomu rejži, nebo těstoviny.

    Další varianta je namarinovat je v nějaké z asijských marinád a pak je zprudka opéct a nebo ogrilovat.
    Chicken Heart Yakitori Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/05/chicken-heart-yakitori-recipe.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam