CMLKA: mno, to to holka dost zbabicovala.
To co tam popisuje je pálivý salát z pekingského zelí, ne kimči a to se do kimči vejde ledacos. Rozhodně tam chceš přidat alespoň tu jarní cibulku, mrkev a ředkev/tuřín/kedlubnu.
http://www.menudomu.cz/kimchi/
V žádném případě tam nedávej 2 lžíce běžné koupitelného chilli. Bude to pálit jak blázen. Dávají se tam 2 lžíce, ale korejských chilli vloček, které pálí jen velmi decentně.
postup.
Rozčtvrť to zelí, posypej solí každý list a nech přes noc v lednici v sáčku, aby změklo.
Pak rozmixuj 1 jablko 4 stroužky česneku tak 50 g zázvoru a půl cibule - každé zvlášť a míchej to dohromady postupně a pastu průběžně ochutnávej, aby to na tebe nebylo moc zázvorové, moc česnekové a podobně. Pak do toho začni přilévat rybí omáčku a pak přidávej postupně, za stálého ochutnávách korejské chilli a nebo směs sladké papriky s klasickým chilli. Rybí omáčku můžeš nahradit sojovkou. Pokud máš doma sušení krevetky, nebo mořské řasy, tak je tam můžeš přidat kvůli umami. Onehdá jsem do té pasty rozmixovala rozmražené vařené krevety a taky dobrý.
Nakrájej na co nejjemnější nudličky jednu menší mrkev, stejnou váhu bílé ředkve jako mrkve a dvě jarní cibulky (vše pčítáno na jednu hlavu zelí) a promíchej to s pastou. - poměry na 4 litrovou sklenici tady
http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html
Nasolené zelí opláchni a buď ho nakrájej na větší kusy a smíchej pastou, nebo ho nerozřezávej a pomatlej každý lístek v té čtvrtce zelí. Nacpi to do sklenice, naplň ziplockový sáček trošou vody, dej to na zelí - to přitlačí pevné části pod hladinu láku - zelenina by měla pustit šťávu, uzavřu ti a dej to do lednice. Můžeš to začít ujídat hned příští den, ale stejně tak to tam můžeš nechat několik týdnů (to to tam nevydrží). To že ho necháš v té lednici prokvasit, tak teprve získá tu pravou chuť, bez toho to není ono.