• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CMLKA: dřív jsem to dávala do zelenino-ovocného salátu - čínské zelí, jablka, pomeranče (a pro větší sytost, pokud bylo potřeba, rozinky).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HOFFMI: jo, kimchi to asi vyhraje...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CMLKA: u nas to zere jenom pes :-D
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    CMLKA: Kimchi
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CMLKA: do zeleninového salátu místo ledového/římského/hlávkového
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    poradte mi, co s cinskym zelim? zelenina, kterou jsem si snad nikdy nekoupila a ted mi prisla v bedynce, tak nevim co s ni
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIST: Moje nakonec hráškový krém a čokoládovo-hruškový koláč.
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: bramborovo porkova kremova polevka a eclairs - by byla moje volba.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    RISINA: mas nejakej tip na úpravu receptu?
    RISINA
    RISINA --- ---
    VENIKA: http://www.vyuzeno.cz/2014/05/rillettes-rijet-tradicni-francouzska-pochoutka/
    V zásadě postupuju podobně jako v tomto receptu, kombinuju bůček a prorostlejší plecko, kosti ani kůže nejsou nutné - přidávám je, jen pokud jsou součástí bůčku. Občas jsem při dokončování dolila i stopičku koňaku.
    RISINA
    RISINA --- ---
    GUDRUN: Dělala jsem několikrát, vždy sklidilo úspěch.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUTHA: No, a to to člověk takhle poskládá a pak vyjde najevo, že čestný host nejí mořské plody, cibuli a tepelně opracovaná jablka.:-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GUDRUN: Nemam, ale zrovna predevcirem jsem nad nima premyslela. Tak kdybys to prubla, poprosim o report :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    paštiku?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mate nějaké zkušenosti s rilletes v crockpotu? napadá vas nějaký jiný vhodný jedly dárek, vyrobitelny v crockpotu? (pecenej čaj už je upecenej). díky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUTHA: Na bisque jsem si nevzpomněla. To bude ono! Dík.
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Aha, tak cibulačku a ten jablečný nebo ořechový koláč.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Právě, spíš do Francie, tak bych se té myšlenky ráda přidržela i v ostatních chodech. Obráceným jablečným koláčem nebo alsaským koláčem, třeba.
    Boršč dělám tak vydatný, že by se po něm už do nikoho nevešlo nic jiného.:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Boršč nebo minestrone, když teda ne vývar. A klidně už předvánoční štolu, když ne štrůdl...
    A vlastně to kuře na víně bude spíš do Francie nebo jak? Co příloha?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Hovězí vývar a štrůdl jsou rakousko-uherská klasika, kuře bude spíš coq au vin. To by neladilo.:-) Oběd bude sváteční rodinná sešlost, dítě jen jedno, poměrně velké a dobře vychované (tj. "žere všechno").
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam