BARBORKA: tuřín - určitě hranolky a smíchat do kaše, další varinata je nakrájet na kostičky spolu s další zeleninou, osolit, naolejovat, opepřit a upéct v troubě.
Nakrájet na tenoučké plátky a gratinovat, případně napůl s bramborama.
Nakrájet na drobné kostičky a spolu s cibulí a česnekem a nebo s pórkem orestovat na pánvičce a přidat k tomu volské oko - tzv. hash.
Přidat do asijských sitr fry.
Udusit s hovězí kližkou.
A samozřejmě buď naložit do sladkokyselého octového láku a nebo zkvasit. Buď klasické koření jak na okurky, a nebo s kurkumou, citronovou kůrou a mořskými řasami. A nebo s řepou a chilli
http://www.thekitchn.com/pickled-turnips-3-ways-recipe-141945
Zapést do pirohů, tedy cornish pasty
http://bronmarshall.com/2010/autumn/cornish_pasties.html
kadeřávek je třeba krájet na hodně jemno a něčím naředit. Osmažení na chipsy docela pomůže. Dušenej s hovězím není špatnej. A nebo přidat do náplně na quiche.