• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: ja uz bucek delam jen takhle. ja teda este kuzi kratce zblasiruju ve slany a okyseleny vode a pak az propichavam. kuzi pak natiram octem a soli. https://www.youtube.com/watch?v=Fr6xswgiIyA

    je jedno ze je to tucny. neco se vypece a sadlo schovas pak na peceni brambor atp...
    me uz je v podstate jedno, jestli je bucek libovej nebo tucnej. hlavne ze je na nem kuze! :D
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    ANNNA: bun cha na grilu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNNA: Upéct a servírovat studený, krájený na tenké pláty s jablečným křenem.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...

    Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: ok díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: nebude to moc držet. rozhodně tam dej víc vajec a jestli máš nějaký škrob, tak spíš ten škrob.
    SAL
    SAL --- ---
    Můžu udělat halušky i z ječné celozrnné mouky nebo je to hovadina a mám radši skočit do krámu pro pšeničnou? Nikdy jsem je nedělala, tak se radši zeptám, než to budu muset za stálého míchání vylít do záchodu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Klasickej ceskej spek je hrbetni sadlo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Seříznutý bůček, hodně nasolený a pomalu uzený...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: zpětně doplňuji, špekem je myšlena slanina. Já výraz slanina používám minimálně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Otázka na uzení špeku. Nemyslím "anglickou" z bůčku, neboli sádlo více prorostlé libovým masem.

    1) z čeho je špek?
    Někde se uvádí hřbetní sádlo, jinde bůček, ale třeba i jen část (nemasitá) bůčku.

    2) máte nějaký zajímavý/ověřený recept na špek?
    Anglickou udím roky, ale ted jsem ochutnal několik špeků od lokálních řezníků nebo soukromých uzenářů a chci zkusit domácí "výzkum". Jedl jsem špeky tvrdší, krémové, méně i hodně solené, s bylinkovou příchutí, špekovou a tak se tomu plánuju věnovat doma víc :)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    38 DELICIOUS ONE-MINUTE RECIPES
    https://www.youtube.com/watch?v=sdjgQR43o3Q
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLEEPLESS8: tak musíš do toho nasypat cukr, ale pak se určitě dá udělat i medvědovice.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SLEEPLESS8:
    To zkus!:-)
    Pak dej vědět...
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    a da se to vypalit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby se někdo ptal, tak se samozřejmě dá zkvasit. Třeba to kimči je fakt dobrý.

    A dá se to zkvasit?: Medvědí česnek
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2015/04/medvedi-cesnek.html
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNNA: sušením se bohužel hlavně ztratí ta jeho skvělá chuť i vůně. V sezóně z něj dělám "špenát", polévku, přidávám všude tam, kam dávám zelené (omelety, zapečené brambory, tvarohové pomazánky, nádivka...). Jako pesto ho úspěšně mrazím.
    STB23
    STB23 --- ---
    ANNNA: doporucuju na medvedi cesnek vyrazit do Podebrad. Zrovna roste a je toho tady spousta.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNNA: Máslo i pesto mám samozřejmě už hotové :) Sušený mi nepřišel nic moc.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: Mít medvědího česneku pole, dělám bylinkové máslo a pesto... Údajně se dá celkem úspěšně i sušit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam