• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKKADO: Co je banovecka prosím pěkně?
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    MIKKADO: *puttanesca
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    GEISHA:
    ja robievam takto:

    kozí syr, grilovaný baklažán s tymiánom, sušené paradajky
    kozí syr, cvikla (uvarená, pokrájaná na plátky, chvíľu marinovaná vo vínnom octe), skaramelizovaná červená cibuľka (trstinový cukor, balsamico)
    tapenáda z čiernych olív (olivy, kapary, sardely, cesnak, citrón)
    nátierka z údeného tofu a sušených paradajok s cesnakom a chilli
    nátierka z údeného pstruha (filetovaného, alebo hocakej údenej ryby) s mascarpone/bánoveckou nátierkou, dijonskou horčicou a kôprom
    nátierka zo zeleného hrášku s mätou
    bruschetta alla putanesca - paradajky, kapary, čierne olivy, sardelky, cesnak, bazalka
    bruschetta s restovanými šampiňónmi s cesnakom a petržlenovou vňaťou
    bruschetta s pečenými paprikami
    bruschetta so zelenou špargľou a parmezánom
    "bruschetta" potretá maslom, s praženicou, avokádom, paradajkou, červenou cibuľkou (ja sa chystám na minijednohubky s avokádom a prepeličím volským okom .)

    sladké - bruschetta s jahodami marinovanými v balsamicu, trstinovom cukre a čiernom korení - s mascarpone, s kozím syrom

    niektoré nie sú posh, ale chutia všetky .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA:
    pečené papriky a kozí sýr
    roastbeefový, popřípadě s pastrami.
    nějakou variantu na banh mi
    pečenej lilek a sušená šunka a něco zeleného
    kozí sýr a sušená rajčata
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GEISHA: Nastrouhaná uvařená řepa s ricottou.
    DIVER
    DIVER --- ---
    a hummus taky!
    DIVER
    DIVER --- ---
    guacamole?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: Zeptej se v auditku "Noze". Tam ti radi poradime.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOODYCAT: máme tenhle už par let a milujem ho http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DIVER: Nepřímo je tak, že to není nad zhavima uhlikama. Většinou to je tak, že máš uhlíky jen na jednom okraji, třeba do jedné třetiny. Nad uhlíky máš přímou zónu. Zbylá část roštu , která není nad uhlíky je nepřímá zóna. většinou se ještě pod nepřímou zónu dává nádoba s vodou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: no páni, dnes je den zázraků? :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JAJITA: už jsem to napravil :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: tyjo, minus za snahu udělat kamarádovi radost?
    DIVER
    DIVER --- ---
    a když už - je tam ta chuť dřeva znát? předpokládám, že to bude mít kouřovej cedronádech.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: jeden fakt blbej dotaz :) - "nepřímo" znamená někde na kraji a ne nad plamenem? prostě jenom horkem pod přivřeným deklem?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: půl hoďky nad grilem? a to se to dřevo nespálí? (mám taky cedr)
    a taky jsem to dostal s doporučením dělat na tom ryby. dá se na tom dělat (s nějakým efektem) i jiná flákota?
    a nesmrdí to po rybách? :)
    E_D
    E_D --- ---
    DIVER: zkušenost nemam, ale projel jsem google image a imho na tom..

    http://www.napoleongrily.cz/w995/prkenko-462.jpg
    DIVER
    DIVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: mě to přivezla ex z ameriky. tak to nechci hned spálit :) a nepochopil jsem, jestli se to maso dělá na tom nebo to prkýnko leží vedle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Včera jsem na to koukala v katalogu Weber grilů, viděla jsem to poprvé. Ale asi je teď uzení na grilu v módě, měli tam pro to i dřevěné lupínky, prach a špalky. Zkus a poděl se o zkušenost. :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, máte někdo zkušenost s používáním takovýho toho grilovacího prkýnka, co se předtím namáčí do vody? má dodávat vůni. mám ho doma a nikdy jsem to nezkoušel...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam