• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LA_BETE: Potírám tím muži opečené bagety k salátům. Dávám i právě do různých směsí - když zapékám žampióny, do lilku apod.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LA_BETE: Bezlepkovy to teda neni, ja to casto pouzivam jako "mazani" do wrapu, na testo na slany strudl /plnene kapsy (kombinace s mozarellou a rajcaty se tady primo nabizi).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: do zálivek na saláty a mazat tím bezlepkové sendviče.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    mam v lednici ještě pořád skenici pesta z medvěího česneku a s tětovinami už mi leze krkem. Nějaký nápad na originálnější zpracování? idealně v bezlepkové variatě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    THEODORT: z wiki
    Raw kiwifruit contains actinidain (also spelled actinidin) which is commercially useful as a meat tenderizer[34] and possibly as a digestive aid.
    Both green papaya fruit and the tree's latex are rich in papain,[5] a protease used for tenderizing meat and other proteins
    MUZA
    MUZA --- ---
    moc vsem dekuju! nakone jsem to pojala takto: 1x batat, 1x cuketa, 1x lilek, 1x fenykl, 2x cibule, 3x cervene papriky - vse na velke kostky do pekace + rimsky kmin, zazvor, kurkuma, sul, trosku sladke papriky a cele jsem to zalila nizkotucnou smetanou... cca 40min pect v troube na 230 stupnu...

    Je to naprosto dokonale!!! :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUZA: Dají se nakrájet na tenší kola, upéct a pak smíchat s olivovým olejem, česnekem a strouhaným parmasánem.
    MUZA
    MUZA --- ---
    LUCIASHECK: ohlala!!! :) pisu si!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MUZA: miluju polivku z batatu a cerveny cocky... orestovat cibuli, bataty, trochu mrkve, pridat rimskej kmin a kari, pak prihodit cervenou cocku, taky jeste lehce poorestovat, zalejt vyvarem, nechat dusit tak 5-10 minut a nakonec pridat smetanu nebo kokosovy mliko a mixnout. sul a cerstve mletej pepr dle chuti.
    MUZA
    MUZA --- ---
    TRISSIE: kuju! Sice to neni to, co bych ted chtela, ale zni to skvele, takze si pisu :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MUZA: měla jsem onehdá (pravda, coby přílohu k masu, ale sežrala bych to klidně samotné) geniální pyré z batátů a lučiny - jen teda nevím ty poměry :-(
    MUZA
    MUZA --- ---
    DIVER: my mame libecek na jihovychod, ve vetsim kvetinaci a roste v poho! :) jen na zimu ho nechame chcipnout a na jare vysazujem novej...
    MUZA
    MUZA --- ---
    Mam tady bataty... Mate nekdo naky zajimavy recept? Casto si je opecu jak hranolky, nebo s dalsibzeleninou.... Ted by me lakala trebas smetana... Budu rada za jakekoliv tipy na bezmase jidlo... Kuju!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DEVIL: tyjo ty kyselinky z kiwi by mohly bejt fajn... hmmm pisu si :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Mám je v plánu zkusit.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: vezmi papayu nebo kiwi, rozkydli na pastu, pridej k tomu krkovici tak na 2,5 cm platky a nech pres noc 'pusobit'. na panvi to pak opec jako stejk se sul pepr na prepustenym masle/kachnim sadle/vepr. sadle. do vypeku z panve hod trochu masla a vody a prelej tim veprovy stejky. s pripravou si s tim do 1/2 hodiny hotova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: ale tak to ve výsledku nebude špatný.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Tyhle? :-)
    Nedělní řízky | DELIKETO – We love fat
    http://www.deliketo.cz/hlavni-jidla/nedelni-rizky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A co nedělní řízky? V neděli má pršet a nebejt vedro...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADITU: no ba že je, pomalý hrnec mám ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JAJITA: je pomalé pečení zenové? :)

    Pomaly pečená krkovička so slaninou a cibuľou – Varíme Paleo
    http://varimepaleo.sk/krkovicka-slaninou-cibulou/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    přibyla mi domů naprosto libová krkovice, jak nejlíp s ní naložit?

    myslím zenový recept ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No vidíte, já po ní sahám pravidelně. Dokonce nejen před spaním v posteli, nebo za sychravých podzimních večerů v křesle, ale i podle ní vaříme :)


    KUBAN88: s Vaňkem souhlasím, první díl je solidní základ knihovničky. Dobrá byla i Kuchařka pro dceru, jen se mi znechutila reklamama na Maggi a pod. rozmístěnýma v knize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam