• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LA_BETE: Potírám tím muži opečené bagety k salátům. Dávám i právě do různých směsí - když zapékám žampióny, do lilku apod.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNNA: Buď to a nebo přidat ředkvičkový dip s kysanou smetanou a jogurtem.

    Popř. k tomu udělat cizrnu nebo rovnou humus.
    GEGI
    GEGI --- ---
    SPLIFFBOY: ok, díky moc, asi vznesu dotaz přímo tam.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    GEGI: ja v makru kupoval zelenej chrest v zime, dovoz z jizni ameriky... jestli je to celorocne kde brat, nebo to podleha sezonnosti nevim, do makra jezdim tak dvakrat rocne.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, zkusím tady takový dotaz trochu mimo - budu potřebovat v druhý půlce srpna nějaký mnžství zelenýho chřestu, co dva dny několik balíčků (takové té obvyklé velikosti, jak se prodávají v sezoně). žiju v Praze. Neměli byste tip, kde ho sehnat - napadá mě leda Makro (ale osobně tam nejezdím, tak nemám ponětí)? Předem děkuju!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    GUDRUN: Nádivka! Aka ta velikonoční s kopřivama, nebo vyletněnou verzi s bylinkama. Asi je to o fantazii a možnostech. Nejlepší je, že je super teplá i za studena.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Jí vejce? Uvař jí k tomu aspoň vejce či dvě. Chuťově to půjde, a nebude mít za 15 minut po dojedení hlad.

    Byla jsem 8 let vegetarián, a aspoň z mojí zkušenosti prostě jídla složená jen ze zeleniny a přílohy při fyzické námaze fakt nestačí...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANNNA: masa tam bude dost a kdo bude chtít, si dá, jenže tam mám jednu holčinu, co maso nechce... takže to beru spíš jako doplněk k masu, než jako vyvážený jídlo samo o sobě. A máš pravdu. Dojí se chlebem a bílkoviny dožene doma.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: myslíš to jako zeleninu k tomu masu, nebo jako samostatné jídlo? V prvním případě OK, v případě druhém tam těžce postrádám nějakou pořádnou bílkovinu, a tělesně pracující chlapi (či ženy) tím nezasytíš. V takovém případě bych tam narvala aspoň mozzarellu na osobu :-)

    Ale k původní otázce, v remosce to upečeš v pohodě.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/gruzinska-polevka-adzapsandali--1548602
    STOBklub - Adžapsandal
    http://www.stobklub.cz/recept/77446/sru/
    půjde tam adžapsandal, že jo? někde to mají jako polívku, někde jako předkrm, dobrota to je a koření na to mám.

    ANNNA: trochu variace na tohle :-)
    květák, lilky, cuketu musím zabalit tak, aby to nebylo tohle a na gruzínskou kuchyni je utáhnu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Co takhle zapečené cukety s lilkem na způsob musaky? Chceš-li to jako komplet jídlo, tak s bramborami, nebo potřebuješ-li nakrmit víc krků, tak přílohu uvařit vedle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    na chatě mi přibyla remoska a na svátky přijede parta pracantů. Maso budu mít hotový už z domova, ale co se dá udělat v remosce dobrýho bezmasýho, co nejsou zapečený brambory nebo zapečený těstoviny? Děkuju.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LA_BETE: Bezlepkovy to teda neni, ja to casto pouzivam jako "mazani" do wrapu, na testo na slany strudl /plnene kapsy (kombinace s mozarellou a rajcaty se tady primo nabizi).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LORAIN: vyráběl (vařil) jsem si sám a výsledek byl úplně super, kořenil jsem víceméně dle citu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: do zálivek na saláty a mazat tím bezlepkové sendviče.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    mam v lednici ještě pořád skenici pesta z medvěího česneku a s tětovinami už mi leze krkem. Nějaký nápad na originálnější zpracování? idealně v bezlepkové variatě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    THEODORT: z wiki
    Raw kiwifruit contains actinidain (also spelled actinidin) which is commercially useful as a meat tenderizer[34] and possibly as a digestive aid.
    Both green papaya fruit and the tree's latex are rich in papain,[5] a protease used for tenderizing meat and other proteins
    MUZA
    MUZA --- ---
    moc vsem dekuju! nakone jsem to pojala takto: 1x batat, 1x cuketa, 1x lilek, 1x fenykl, 2x cibule, 3x cervene papriky - vse na velke kostky do pekace + rimsky kmin, zazvor, kurkuma, sul, trosku sladke papriky a cele jsem to zalila nizkotucnou smetanou... cca 40min pect v troube na 230 stupnu...

    Je to naprosto dokonale!!! :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUZA: Dají se nakrájet na tenší kola, upéct a pak smíchat s olivovým olejem, česnekem a strouhaným parmasánem.
    MUZA
    MUZA --- ---
    LUCIASHECK: ohlala!!! :) pisu si!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam