• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/gruzinska-polevka-adzapsandali--1548602
    STOBklub - Adžapsandal
    http://www.stobklub.cz/recept/77446/sru/
    půjde tam adžapsandal, že jo? někde to mají jako polívku, někde jako předkrm, dobrota to je a koření na to mám.

    ANNNA: trochu variace na tohle :-)
    květák, lilky, cuketu musím zabalit tak, aby to nebylo tohle a na gruzínskou kuchyni je utáhnu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Co takhle zapečené cukety s lilkem na způsob musaky? Chceš-li to jako komplet jídlo, tak s bramborami, nebo potřebuješ-li nakrmit víc krků, tak přílohu uvařit vedle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    na chatě mi přibyla remoska a na svátky přijede parta pracantů. Maso budu mít hotový už z domova, ale co se dá udělat v remosce dobrýho bezmasýho, co nejsou zapečený brambory nebo zapečený těstoviny? Děkuju.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LA_BETE: Bezlepkovy to teda neni, ja to casto pouzivam jako "mazani" do wrapu, na testo na slany strudl /plnene kapsy (kombinace s mozarellou a rajcaty se tady primo nabizi).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LORAIN: vyráběl (vařil) jsem si sám a výsledek byl úplně super, kořenil jsem víceméně dle citu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: do zálivek na saláty a mazat tím bezlepkové sendviče.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    mam v lednici ještě pořád skenici pesta z medvěího česneku a s tětovinami už mi leze krkem. Nějaký nápad na originálnější zpracování? idealně v bezlepkové variatě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    THEODORT: z wiki
    Raw kiwifruit contains actinidain (also spelled actinidin) which is commercially useful as a meat tenderizer[34] and possibly as a digestive aid.
    Both green papaya fruit and the tree's latex are rich in papain,[5] a protease used for tenderizing meat and other proteins
    MUZA
    MUZA --- ---
    moc vsem dekuju! nakone jsem to pojala takto: 1x batat, 1x cuketa, 1x lilek, 1x fenykl, 2x cibule, 3x cervene papriky - vse na velke kostky do pekace + rimsky kmin, zazvor, kurkuma, sul, trosku sladke papriky a cele jsem to zalila nizkotucnou smetanou... cca 40min pect v troube na 230 stupnu...

    Je to naprosto dokonale!!! :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUZA: Dají se nakrájet na tenší kola, upéct a pak smíchat s olivovým olejem, česnekem a strouhaným parmasánem.
    MUZA
    MUZA --- ---
    LUCIASHECK: ohlala!!! :) pisu si!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MUZA: miluju polivku z batatu a cerveny cocky... orestovat cibuli, bataty, trochu mrkve, pridat rimskej kmin a kari, pak prihodit cervenou cocku, taky jeste lehce poorestovat, zalejt vyvarem, nechat dusit tak 5-10 minut a nakonec pridat smetanu nebo kokosovy mliko a mixnout. sul a cerstve mletej pepr dle chuti.
    MUZA
    MUZA --- ---
    TRISSIE: kuju! Sice to neni to, co bych ted chtela, ale zni to skvele, takze si pisu :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MUZA: měla jsem onehdá (pravda, coby přílohu k masu, ale sežrala bych to klidně samotné) geniální pyré z batátů a lučiny - jen teda nevím ty poměry :-(
    MUZA
    MUZA --- ---
    DIVER: my mame libecek na jihovychod, ve vetsim kvetinaci a roste v poho! :) jen na zimu ho nechame chcipnout a na jare vysazujem novej...
    MUZA
    MUZA --- ---
    Mam tady bataty... Mate nekdo naky zajimavy recept? Casto si je opecu jak hranolky, nebo s dalsibzeleninou.... Ted by me lakala trebas smetana... Budu rada za jakekoliv tipy na bezmase jidlo... Kuju!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DEVIL: tyjo ty kyselinky z kiwi by mohly bejt fajn... hmmm pisu si :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Mám je v plánu zkusit.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: vezmi papayu nebo kiwi, rozkydli na pastu, pridej k tomu krkovici tak na 2,5 cm platky a nech pres noc 'pusobit'. na panvi to pak opec jako stejk se sul pepr na prepustenym masle/kachnim sadle/vepr. sadle. do vypeku z panve hod trochu masla a vody a prelej tim veprovy stejky. s pripravou si s tim do 1/2 hodiny hotova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: ale tak to ve výsledku nebude špatný.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Tyhle? :-)
    Nedělní řízky | DELIKETO – We love fat
    http://www.deliketo.cz/hlavni-jidla/nedelni-rizky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A co nedělní řízky? V neděli má pršet a nebejt vedro...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADITU: no ba že je, pomalý hrnec mám ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JAJITA: je pomalé pečení zenové? :)

    Pomaly pečená krkovička so slaninou a cibuľou – Varíme Paleo
    http://varimepaleo.sk/krkovicka-slaninou-cibulou/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    přibyla mi domů naprosto libová krkovice, jak nejlíp s ní naložit?

    myslím zenový recept ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No vidíte, já po ní sahám pravidelně. Dokonce nejen před spaním v posteli, nebo za sychravých podzimních večerů v křesle, ale i podle ní vaříme :)


    KUBAN88: s Vaňkem souhlasím, první díl je solidní základ knihovničky. Dobrá byla i Kuchařka pro dceru, jen se mi znechutila reklamama na Maggi a pod. rozmístěnýma v knize.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: já si ji většinou čtu jako pohádku, čte se strašně pěkně.

    Co se týče vaření podle ní - docela se mi šikly ty vzorový menu, který tam má poskládaný, ty už jsem realizovala několikrát v různých obměnách.

    Abych po ní ale sáhla jen tak, to se nestává.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KUBAN88: Souhlas, do Hazanove jsem se zacetl jednou na dovolene, je super na kontext, proc se co kde vari, historie atd., ale clovek uz musi mit navareno, aby si nektere veci domyslel nebo predstavil. Neni uplne jednoducha. Spis to mam jako beletrii a zatim jsem podle ni nic neuvaril :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: ta Hazanová je super, ale pro amatéra bez fotek to jde těžce... nicméně my nejdříve koupili třeba Gurmány a pak jsme zpětně viděli seriál.


    MOODYCAT: pak první Vaněk je dobrý, zbytek jsou na hovno, kde je spousta chyb v postupu a jedna je dokonce zalozena na polotovarech

    základ je i ta Sandtnerová, ale dobrých kuchařek se dá najít dost... nicméně za mne 100% doporučení obou dílů Gurmánů a pak ještě Pasta od Carluccia
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda je tu na to vlastní auditko [ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam