• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HELOUN: Souhlas, patizon v trojobalu chutná o dost lip než třeba cuketa.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CMLKA: Z tuřínu mám ráda krémovou polívku, má zajímavou lehce štiplavou chuť. Dělám podobně jako v tomto receptu, jenom dávám více tuřínu a méně smetany (a houby klidně obyčejný sušený) - http://ona.idnes.cz/...-polevka-s-restovanymi-houbami-ftb-/recepty.aspx?c=A110912_164458_recepty_job

    A patizon bych nezavrhovala smaženej v trojobalu! Jako není to úplně zdravý a žádná vysoká gastronomie, ale mě teda chutná z tý smažený zeleniny asi nejvíc. Naopak mi právě přišlo, že v tom trojobalu má svou jemnou chuť, jinak mi ve všech receptech zanikl jako výplňová hmota.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MONROE: pokud to je řídký, tak jo, hrst vloček a trochu mouky... asi by to šlo i bez, nevim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    co se cukiny týče, právě jsem upekla bramborákový placky s cukinou, osmaženou cibulkou, nivou a česnekem. Stačí k tomu salát a jsou dobrý i na studeno. Žádnej přidanej tuk, 4 vejce. Už jsem dělala podobný v neděli a pro velkej úspěch opakuju. Recept je improvizace.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Dik vsem za cuketove napady. Nakonec jsem vse udala, ale mohu k tomu aspon dodat tipy:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: http://www.deliketo.cz/prilohy/cuketove-nudle-cudle/
    Taky je dobré nejdřív na tuku orestovat prolisovaný česnek, až začne zlátnout, přidat nudle, párkrát prohodit, aby se prohřály a povolily. Plus sekané byliny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GILLIATT: a nebo použij cibulovou česnekový základ a přidej libovolnou bylinku co máš. určitě tomu neuškodí třeba papriky, nebo špek, nebo klobása
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: ha, dam to v esusu na malym varici? Mam tu dve plechovky cizrny a hafo dobrejch bulharskejch rajcat. Co se tam jeste dava? Diky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: překvapivě dobrý je i cuketový kompot (já dělám s citronovou/pomerančovou trestí nebo s plátky citrusů, děti se po tom mohou utlouct).
    případně cuketový perník, cuketovo-sýrový nákyp, těstoviny s cuketou na různé způsoby...

    kopíruju, co mám uložené a ozkoušené:
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    https://recepty.vareni.cz/cuketovy-kompot/
    PETATA
    PETATA --- ---
    VSICHNIMAME: dale cuketovy slany kolac, dratenik (takova slana buchta), cuketove rizky
    AIJA
    AIJA --- ---
    VSICHNIMAME:
    Do leča, lasaně, do těsta na buchtu, musaka, plátky na gril, "bramboráky"...nebo podusit a naporcovat na mrazák a používat celý rok...
    A co je vlastně u tebe větší množství?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    jak nejlépe využít větší množství větší cukety?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LORAIN: Z čínského zelí udělej kimči, nic lepšího nejde.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: coz je jen kousek k cizrne na paprice, ktera je taky fajn
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pasta With Tomatoes and Beans Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1013715-pasta-with-tomatoes-and-beans

    tohle je tak strašně dobrý a jednoduchý, že jsem první půlku porce snědla bez parmezánu a teprve pak si vzpomněla, že tam chci nějaký nastrouhat.

    Na olivovém oleji orestovat cibulku a česnek, přidat vařené fazole, podlít troškou bílého vína, nechat odpařit, přidat rajčata, sůl, pepř a trošku cukru. Podlít troškou vody, ve které se fazole vařily. Chvíli to trápit, až to bude mít dostatečnou hustotu omáčky a přidat k tomu uvařené těstoviny. Posléze k tomu přidat nasekanou bazalk nebo šalvěj. A parmezán.

    A kdo nemá fazole, tak tam dá cizrnu.

    Ideální pro zpracování přebytků co zbyly z jiného jídla.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    no pro me je porad cinsky zeli trochu jinej level nez patizon, nemuzu si pomoct :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: To chápu. I když teda štiplavost rukoly a čínskýho zelí mi připadá nesrovnatelná :) Navíc rukolu zbožňuju vyloženě, no.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IDENTITY: ne "leda jako", ale spíš že jinak bych ho asi nekoupila, nevzpomněla bych si. jako krmení pro želvy se koupit musí. a jakmile se doloupe k těm menším vnitřním bílým lístkům, kupuju nový, protože to srdíčko želvám nedám, to jim sežeru
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Ledovej salát miluju, ale u čínskýho zelí mi vadí ta štiplavost. Vadí mi třeba i u rukoly :-(
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: BALAENA: CMLKA: Čínský zelí kupuju běžně, na střídačku s ledovým salátem, takto mou nejoblíbenější zeleninou na základ salátů. Hlavně v zimě teda. S citronovou šťávou, špetičkou soli, olivovým olejem a třeba pažitkou je prostě dobrý. A je sladký a šťavnatý, takže i na chroupání typu "zeleniny není nikdy dost" (ano, přes zimu) ho rozhodně nepovažuju za méněcennou zeleninu, hodnou leda jako chroupání pro želvu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam