• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pasta With Tomatoes and Beans Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1013715-pasta-with-tomatoes-and-beans

    tohle je tak strašně dobrý a jednoduchý, že jsem první půlku porce snědla bez parmezánu a teprve pak si vzpomněla, že tam chci nějaký nastrouhat.

    Na olivovém oleji orestovat cibulku a česnek, přidat vařené fazole, podlít troškou bílého vína, nechat odpařit, přidat rajčata, sůl, pepř a trošku cukru. Podlít troškou vody, ve které se fazole vařily. Chvíli to trápit, až to bude mít dostatečnou hustotu omáčky a přidat k tomu uvařené těstoviny. Posléze k tomu přidat nasekanou bazalk nebo šalvěj. A parmezán.

    A kdo nemá fazole, tak tam dá cizrnu.

    Ideální pro zpracování přebytků co zbyly z jiného jídla.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    no pro me je porad cinsky zeli trochu jinej level nez patizon, nemuzu si pomoct :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: To chápu. I když teda štiplavost rukoly a čínskýho zelí mi připadá nesrovnatelná :) Navíc rukolu zbožňuju vyloženě, no.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IDENTITY: ne "leda jako", ale spíš že jinak bych ho asi nekoupila, nevzpomněla bych si. jako krmení pro želvy se koupit musí. a jakmile se doloupe k těm menším vnitřním bílým lístkům, kupuju nový, protože to srdíčko želvám nedám, to jim sežeru
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Ledovej salát miluju, ale u čínskýho zelí mi vadí ta štiplavost. Vadí mi třeba i u rukoly :-(
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: BALAENA: CMLKA: Čínský zelí kupuju běžně, na střídačku s ledovým salátem, takto mou nejoblíbenější zeleninou na základ salátů. Hlavně v zimě teda. S citronovou šťávou, špetičkou soli, olivovým olejem a třeba pažitkou je prostě dobrý. A je sladký a šťavnatý, takže i na chroupání typu "zeleniny není nikdy dost" (ano, přes zimu) ho rozhodně nepovažuju za méněcennou zeleninu, hodnou leda jako chroupání pro želvu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: hele to taky nekupuju, ale udelala jsem z nej takovej jakoze cinskej salat s kuretem a bylo to super...to mi problem nedela, ale patizon teda...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: čínské zelí se u nás kupuje celou zimu - jako krmné pro želvy ;)
    pořiď si želvy a máš po problému
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: Mám ráda lečo a ratatouille, takže patizon je za mě OK. Tuřín strouhám do salátů a od tchýně jsem se naučila přidávat ho zeleniny vařené v páře. Pro mě bylo velkou výzvou čínské zelí. To jsem fakt nikdy nemusela. Sice jsem to jednou nějak dala, ale děsím se dalšího :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: to mne sice taky, ale patizon a turin uz je teda dost vysokej level :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: To je to, co mě na bedýnkách baví. Že mě nutí naučit se vařit a jíst věci, které normálně nekupuju ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: tuřín mi přijde docela dobrý jako součást pečené kořenové zeleniny (jestli nechutná samotná, skvělá je pod kuře - na kostky celer, mrkev, cibule atd. podle chuti)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CMLKA: jo, to by mělo fungovat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BALAENA: no rikala jsem si treba udelat takovy zeleninovy curry a pridat ho tam....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CMLKA: pokud nemáš jiné užití, patizon je fajn "hmota" do leča, do bramboráků a podobně, kde je nějaká další chuť.
    teta ho dělala i v trojobalu, ale to neuchvátil. v tom trojobalu nemá kde vzít chuť zvenku, takže to byla prostě hmota...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Prosim vas, bedynka mi hodila klacky pod nohy, neb v ni byl turin a patizon, co s tim? :))
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    AIJA: Bez zavaření. Olej zamezí přístupu vzduchu. Má to v chladu vydržet až 3 měsíce, ale u nás těch 5-6 litrů vydrželo maximálně 3 neděle, protože to všem chutnalo...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: jj tam to konzervujes tou soli
    AIJA
    AIJA --- ---
    PEPITO:
    A jen tak bez zavaření?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    AIJA: Uzené cejny jsme nakládali do sklenic: Maso se obralo, osolilo, nepatrně okořenilo a postupně ukládalo do sklenic. 2 cm ryby, vrstva cibule na kolečka, vrstva ryby, cibule atd...Plná sklenice se zalila olejem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám lavor uzených ryb. Část jsem klasicky zavařila...olej, nové koření, pepř, boblist...M8te někdo nějaký vyzkoušený recept pro delší uchování?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Troll není THEODORT ale MANHOU = HOUMAN
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: vsak se koukni na me odpovedi ;)
    REONA
    REONA --- ---
    THEODORT: troll
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MANHOU: hrnek je zhruba.. hrnek, tak nejak klasicky velkej, ani malej, ani obrovskej.

    cizrnu namacet zhruba od 0 minut do pres noc, dle zvyku a podle toho upravit dobu vareni, cim kratsi dobu se namaci, na tim mensi plamen se pak vari

    namocene orechy jsou namocene orechy, zhruba pres noc

    prasek do peciva nebo suseny kvasnice nebo udelat kvasek. pokud nevis tak je to asi jedno
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    E_D: díky za tip! chtěla jsem ale něco svezejsiho, takže dve cukiny na pulkolecka, zasypany cibuli a cesnekem nahrubo, zality oliv olejem, citronem, soli, pepřem a zaatarem, upeceny, pak nastrouhanej Balkán, dobrý rajčata na kostky a jarní petrzelka, trochu dochutit a vymalováno, zmizelo to hned.
    E_D
    E_D --- ---
    GUDRUN: u nas docela oblibené "cuketa na plech" něco jako tohle https://www.toprecepty.cz/recept/29541-zapekana-cuketa-na-plech/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mám doma tři male cukety a zítra mám něco přinést na piknik večer. napadl me salát z pečených cuket. zítra mužů dokoupit ingredience, akorát se to neprolezi. nějaké tipy, prosím?
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    ADELHAIDA: Hradec Králové, Jiráskovi sady - běhá jich tam několik desítek a lidí tam zas tolik není..
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Já ji měl od chovatele. V krámě jsem ji neviděl nikdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam