• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: ha, dam to v esusu na malym varici? Mam tu dve plechovky cizrny a hafo dobrejch bulharskejch rajcat. Co se tam jeste dava? Diky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: překvapivě dobrý je i cuketový kompot (já dělám s citronovou/pomerančovou trestí nebo s plátky citrusů, děti se po tom mohou utlouct).
    případně cuketový perník, cuketovo-sýrový nákyp, těstoviny s cuketou na různé způsoby...

    kopíruju, co mám uložené a ozkoušené:
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    https://recepty.vareni.cz/cuketovy-kompot/
    PETATA
    PETATA --- ---
    VSICHNIMAME: dale cuketovy slany kolac, dratenik (takova slana buchta), cuketove rizky
    AIJA
    AIJA --- ---
    VSICHNIMAME:
    Do leča, lasaně, do těsta na buchtu, musaka, plátky na gril, "bramboráky"...nebo podusit a naporcovat na mrazák a používat celý rok...
    A co je vlastně u tebe větší množství?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    jak nejlépe využít větší množství větší cukety?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LORAIN: Z čínského zelí udělej kimči, nic lepšího nejde.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: coz je jen kousek k cizrne na paprice, ktera je taky fajn
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pasta With Tomatoes and Beans Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1013715-pasta-with-tomatoes-and-beans

    tohle je tak strašně dobrý a jednoduchý, že jsem první půlku porce snědla bez parmezánu a teprve pak si vzpomněla, že tam chci nějaký nastrouhat.

    Na olivovém oleji orestovat cibulku a česnek, přidat vařené fazole, podlít troškou bílého vína, nechat odpařit, přidat rajčata, sůl, pepř a trošku cukru. Podlít troškou vody, ve které se fazole vařily. Chvíli to trápit, až to bude mít dostatečnou hustotu omáčky a přidat k tomu uvařené těstoviny. Posléze k tomu přidat nasekanou bazalk nebo šalvěj. A parmezán.

    A kdo nemá fazole, tak tam dá cizrnu.

    Ideální pro zpracování přebytků co zbyly z jiného jídla.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    no pro me je porad cinsky zeli trochu jinej level nez patizon, nemuzu si pomoct :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: To chápu. I když teda štiplavost rukoly a čínskýho zelí mi připadá nesrovnatelná :) Navíc rukolu zbožňuju vyloženě, no.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IDENTITY: ne "leda jako", ale spíš že jinak bych ho asi nekoupila, nevzpomněla bych si. jako krmení pro želvy se koupit musí. a jakmile se doloupe k těm menším vnitřním bílým lístkům, kupuju nový, protože to srdíčko želvám nedám, to jim sežeru
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Ledovej salát miluju, ale u čínskýho zelí mi vadí ta štiplavost. Vadí mi třeba i u rukoly :-(
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: BALAENA: CMLKA: Čínský zelí kupuju běžně, na střídačku s ledovým salátem, takto mou nejoblíbenější zeleninou na základ salátů. Hlavně v zimě teda. S citronovou šťávou, špetičkou soli, olivovým olejem a třeba pažitkou je prostě dobrý. A je sladký a šťavnatý, takže i na chroupání typu "zeleniny není nikdy dost" (ano, přes zimu) ho rozhodně nepovažuju za méněcennou zeleninu, hodnou leda jako chroupání pro želvu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: hele to taky nekupuju, ale udelala jsem z nej takovej jakoze cinskej salat s kuretem a bylo to super...to mi problem nedela, ale patizon teda...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: čínské zelí se u nás kupuje celou zimu - jako krmné pro želvy ;)
    pořiď si želvy a máš po problému
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: Mám ráda lečo a ratatouille, takže patizon je za mě OK. Tuřín strouhám do salátů a od tchýně jsem se naučila přidávat ho zeleniny vařené v páře. Pro mě bylo velkou výzvou čínské zelí. To jsem fakt nikdy nemusela. Sice jsem to jednou nějak dala, ale děsím se dalšího :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: to mne sice taky, ale patizon a turin uz je teda dost vysokej level :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: To je to, co mě na bedýnkách baví. Že mě nutí naučit se vařit a jíst věci, které normálně nekupuju ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: tuřín mi přijde docela dobrý jako součást pečené kořenové zeleniny (jestli nechutná samotná, skvělá je pod kuře - na kostky celer, mrkev, cibule atd. podle chuti)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam