• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LA_BETE: něco jako vaječná tlačenka
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LA_BETE: Upéct třeba krkovicu, pomalu, na anglický způsob, ta by krájená za studena taky šla. Mně zůstává na řezu růžová a líp se shání, než vyzrálý nízký roštěnec na roastbeef. K tomu třeba čerstvou zeleninu, nebo nějakej salát, např. z vařené řepy s vlašskými ořechy a opraženou slunečnicí.
    Nebo nějaký sýrový dip (z nivy je dobrý) a řapíkatý celer či jiné špalky zeleniny k namáčení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: gravlax? Nebo když je naložíš dneska večer, tak hermelíny či jinej serja v oleji.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_BETE: teda nevím, zda je to od čtvrtka do neděle cajk, ale poslední dobou na takové akce dělám masové koule na spejli, je to docela vděčný a s ochucenim se da vyblbnout, od klasicky sekany pres různý exotický. pecu na plechu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    LA_BETE: guláš?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Poraďte mi prosím

    v neděli máme rodinnou oslavu, kam má každý donést nějaké jídlo. Já jsem v pátek a v sobotu pryč, takže bych si to chtěla nachystat předem, ale nějak jsem totálně bez nápadu. Ideálně něco bez lepku a ne moc náročného na přípravu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADALIM: no já nevím, obávám se že tam bude víc ... filosofie... než vaření.


    ha - jeden bude v Prakulu koncem února. S indickým kuchařem.

    Kurzy vaření | Škola vaření | Pražský kulinářský institut
    http://www.prakul.cz/course/course-detail?courseId=1086
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //sem dostal hromadu sejra, snad z toho pujde udelat aspon smazak....

    ADALIM
    ADALIM --- ---
    ZUZKAOU: díky za tip, ale i tak bych chtěla kurz:-)
    Našla jsem toto:
    http://www.radostzivota.org/kurz-vareni-nejdulezitejsich-receptu-indicke-kuchyne-p34
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JOHNNY: na černém pivě
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    JOHNNY: utopenci
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOHNNY: osmažit s cibulí (spoustou cibule) a použít do zapékaných brambor.
    naše guilty pleasure... zrovna jsem na to teď jedno balení špekáčků kupovala :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JOHNNY: na pivu k pivu?
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    Zbylo mi tady 10 kvalitnich spekacku - nejaky napady? Mely jit k ohni, ale z toho seslo a nechci je vyhodit - z casti asi udelam burtgulas ale vsech 10 jich tam nenarvu
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jj to se moc nehodi. ted me napadlo ze to muzes hodit do slowcookeru! a nemusis se starat nic.. :)
    s tou krupavou plochou je to pravda no
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Naprosto! A to jsem musela udělat pár úkroků stranou od surovin (plnotučná hořčice, nic moc víno, sušený tymián...), a přesto to bylo fantastické.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNNA: to jsem moc rada
    ja jsem ho minuly tyden taky delala, ta omacka je uplne bozska, vid?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Díly moc za tip na králíka v hořčičné omáčce. Králík sám o sobě v jednodušších úpravách mi moc nechutná, ale takhle byl skvělý!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: asi tušíš že jak to zahrnuje "a na plotne pomalu tahnul celou smenu" tak to není úplně použitelné do domáciho provozu, žejo ;-)

    Výhodou toho že se dělá brambora přepůlená podél je, že máš mnohem víc té křupavé plochy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: je to stejny, ale rozdil je zase v detailech. kdyz udelas z tech brambor ty 'krabicky' tak se rovnomernejs pecou. ty rozkrojeny co ma ramsey sou takovy 'lidstejsi', protoze nemusis opracovavat tu bramboru tolik = mene odpadu.
    z tech slupek sem zkousel podle nakyho receptu udelat omacku. slupky maj v sobe nejvic 'bramborovitosti'. ja sem je trochu pomatlal sadlem a upek je dohneda. pak sem je hodil do trochu smetany a na plotne pomalu tahnul celou smenu. na zaver sem trochu povaril a lehce zajiskoval a mel sem smetanovou omacku s mocnou chuti bramobr.
    myslim ze to delal feran adria ke svejm bramborovejm nokum, akorat on udelal infuzi tech slupek do vody. ja sem udelal do smetany, protoze je v kuchyni 'zdarma'. kdybych to delal doma, taky bych dal vodu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEVIL: fajn recept. A desne mne bavi jeho anglictina :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: když mě je blbý to ořezávat a nechávat tolik odpadu. Jako v hospodě se to hodí do bramborové kaše, ale co já s tím doma.

    jinak mi přijde že princip je stejnej - opeču do hněda, přidám bylinky a vývar a vrazím do trouby. jinak koukám že jsem dělal spíš tu tvou variantu, protože jsem základ dělala na oleji a máslo dávala až chvíli před vývare ;-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    chtel sem rict 'aby to bylo jednoduchy...'
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam