• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PETATA
    PETATA --- ---
    TERA79: az ti priste otevre dalsi konzervu, tak posilam dalsi tipy :)
    muj velmi oblibeny salat

    Cizrnový salát | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/116-cizrnovy-salat.html

    Dýňové kari s cizrnou | Albert
    https://www.albert.cz/recepty/dynove-kari-s-cizrnou
    MORPED
    MORPED --- ---
    ANNNA: taky tak!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MORPED: Tohle (s živočišnou smetanou...) máme doma ve stálé nabídce ;)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Díky všem!
    MORPED
    MORPED --- ---
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TERA79: Vůbec nepotřebuješ namáčet. Zkus se ale raději podívat po nějakém receptu, kde používají cizrnu z konzervy. Ten z toho suchého se dělá víceméně z tvrdé cizrny, tak aby se ti to povedlo... Jinak já falafel miluju :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: Je to lepší dělat jako kuličky imho...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    RUTHLESS: Našla jsem recept a všechno mám doma!
    Akorát musím vynechat pálivé, to neradi. Je to takový alias karbanátek. Zkusím to, vřelý dík. Ještě dotaz, v receptu píší namočit na 20h, moje cizrna je vapeur, obyčejně ji buď mixujeme rovnou, nebo krátce vaříme, nemusím namáčet, že?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: do pity a salat k tomu a ze zakysanky nejakej dip (bylinka, palivy...). To je celkem tvurci vecere, to by mohlo projit.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    RUTHLESS: Jů! Co mi ukázal google vypadá zajímavě, možná by mi to mohlo i projít
    Nějaké vytuněné osvědčené doporučení s ohledem na mé 2/3 bych vyloudila. Předem děkuji!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TERA79: falafel a zamrazit pro nekoho, kdo to oceni?
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Manžel včera nerad otevřel konservu s cizrnou. Co s ní? Měla jsem ji tam schovanou na dámský víkend. V květnu. On ani malá kopie neradi hummus, obecně luštěniny vyjma buráků. Svolat pipiklub nehrozí, už druhý týden jedeme ve viroze. Škudla ve mně mi nedovolí ji jen tak vyhodit. Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    PETATA:
    Aha, to je dobrá myšlenka. Do Tesco vůbec nechodím, tak to dneska vyzkouším.
    PETATA
    PETATA --- ---
    AIJA: jen uvaha... kdyz ji maji na itescu, nebude k dostani i bezne v hypermaketu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Já to někde potkala i v Brně, ale fakt už netuším...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jo uz jsem zkusila i lososa (sorry devile :D)
    a teda mam ho radsi z panve lehce prismahnutyho.. ta jeho kremovost mi docela vadila.. musela jsem to pak trochu rozbebrat a trochu oprazit
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: u me je to zatim pokus omyl :)

    vodu jsem dolivala jednou, pac se odparila trochu, zmenilo to teplotu o 1-2 stupne na chvili, jislo jsem prezila
    s kuretem zatim moc neriskuju a davam vyssi teploty..
    cas beru tak nejak od oka (jakoze kdyz mi to rekne 1-3 hodiny, tak dam jedno treba na 1, druhou tam necham o pul hodky dyl a tak. .a zkousim, co to udela)

    zatim nejvic jsem se vyblbla s vajickama :D
    ale pac kupuju bio, stal me jeden vikend souvidovanych vajec asi 200kc :D

    maso si balickuju treba den dva dopredu
    uvareny tam mam ted jedno od nedele a premyslim, jestli si na nej zitra troufnu na veceri.. :D
    kure..

    tuk tekuty moc nedavam, pac by mi to pak neslo vakuovat.. a maslo nemuzu moc jist
    ale trochu tam dam

    bavi me, jak je to maso pak neuveritelne stavnaty
    z kurete s kosti jsem mela trochu vitr, prvni kure.. bylo to ne ruzovy.. ale hodne kuretovy.. tak jsem to jeste umrtvila na panvi :D zatim ted zkousim jen prsa a to je BOZI
    taky jsem uz delala steak... povedl se mi skoro well done (omylem samozrejme), ale i presto byl uzasnej..

    o vikendu chci zkusit nejakou zeleninu
    mam tu i recepty na ruzny one pot jidla, ale tam je hodne tekutiny, tze musim koupit zaviraci sacky, co snesou teplotu a jsou ok, abych mohla zkusit metodu odstraneni vzduchu ve vode..

    bavi me na tom dost to experimentovani a moznosti..
    hraj si s tim :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no sniz to klidne, ale pak uz to imho nevohreje tu zeleninu tak rychle treba. ja bych to tak neudelal. sem linej. hodil bych tam zblansirovanou zeleninu, aby se pohrala, na kratsi cas bez toho abych musel snizovat teplotu lazne. navic si myslim, ze kdyz snizis teplotu na masine, tak kdyz tam hodis v pytliku treba pul kila chrestu z lednice dejme tomu 3 stupne teply, tak tezko rict jak moc ti to snizi teplotu lazne. mozna tak treba o 8 stupnu za 5 minut a chrest bude za tech 5 minut na 30ti stupnich. ale to si vsechno vymejslim vid.. zalezi na to kolik tam mas vody a tak. urcite ti to nakej matematik termodynamik onan zpocte...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: no jako ja to samozrejme zkusil :D a bylo to udelany, tak nevim, co ta hodina a pul s tim udela dal.

    Jasne, e ti rozumim s tou teplotou, kde existuje varianta tvorby breberek, ale ptam se na to, jestli je mozny tu teplotu snizit aniz bych tomu masu neco udelal. A samozrejme nasledne pak sezehnul na panvi (coz ej ale imho stejne blbost, protoze ta teplota uvnitr porad bude 54-55 stupnu jako je u kazdyho MR stejku)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jak se rika, 'kdo se boji, sere v sini'...
    precti si par receptu na ruzny druhy masa, koukni na youtube na par receptu, na zacatecni videa chefsteps a urcite budes moudrejsi..
    s tou zeleninou se to dela tak, ze je vetsinou zblansirovana, aby pak nezesedla, kydz ji na poslednich x minut pridas k masu na prohrati.
    s tou teplotou je to ovsem trochu slozitejsi. pokud delas naky tuzsi vyseky masa 2 dny hodne nad 60 stupnu, pak teplotu snizit muzes. kdyz vsak delas stejk rekneme na m.rare na 54-55C, tak uz tvoris podklad pro rust nebezpecnejch mikrobu na povrchu masa. proto ten stejk pak das na panev/sezehnes, abys to co se zrodilo v baglu, pekne zabil, jestli mi rozumis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam