• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SAL
    SAL --- ---
    Gastro party servis p. Bedrník +420 603 433 262
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS:

    co se týče zázemí - nedá se pronajmout jídena nějaké školy v okolí?

    Ale hlavně se poptej tam kde ta věc bude, kdo tam dělá catering - protože jinak ještě budeš platit cestovné a ubytvání. Někdo se tam určitě najde. Mrkni se kdo v okolí pořádá nějaké slavnosti/festivaly/trhy a ptej se jich na kontakty.

    Jinak kdyby si k tomu měla věci jako stany, lavice, stoly a tak tak bych tě odkázaa na Rachada -Michala Hromase - ale zvádne jen zajistit jído, ne aby měli na čem sedět a nepršelo na ně. Nádobí se dá řešit něčím jednorázvým a recyklovatelným.

    Michal Hromas: mail:rachad@email.cz
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam asi nevsedni dotaz a napada me, ze to muzu postnout jenom sem nebo na trziste.

    Poptavam catering na sportovni event - zajisteni stravy zejmena pro hrace (cca 150 chlapu). S tim, ze par tymu je sockoidnich (vezmou, co jim bude nabidnuto) a dva (japonsko, usa a mozna jeste nekdo) jsou trochu zvykly na komfort. Bez racionalniho kuchynskeho zazemi. Ale prostor fakt velkej. Hledam nekoho, kdo to zastiti komplet - nejen jidlo, ale i stany (predstavuju si ten velkej hangar) a podobne. Je to real tady nekdo? Nebo nejaka znamost? Dik.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SWIST: budu na to myslet u sekání trávníku :) hele, to je o dost jinej level než plundrování medvědího česneku.
    SWIST
    SWIST --- ---
    DIVER: to máš sice pravdu, je to takovej nezdolnej plevel... Ale i tak z principu to nedělám.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SWIST: myslím, že zrovna s pampeliškama si žádný starosti dělat nemusíš. ty žádný otrhání nezahubí :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    U nás už pomalu leze, o víkendu s ní něco spáchám:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A křídlatku - jemně nakyslá, teď zrovna jsou výhonky co se dají vydávat za kříženec chřestu a rebarbory.

    Křídlatka japonská, sachalinská i česká
    https://zkvaseno.blogspot.cz/2015/05/kridlatka-japonskasachalinska-i-ceska.html
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jestli si chcete dopřát něco dalšího z naší jarní přírody, doporučuju Bršlici Kozí nohu. Má zajímavou kořeněnou chuť, je skvělá do pomazánek, na chleba, do jarní polívky, prostě všude, kde byste použili petrželku. Moje sestra botanička si ji nemůže vynachválit podušenou na másle jako chřest. Tuhle bylinku s ničím jedovatým nezaměníte a ještě vás babička pochválí, až budete plít tenhle plevel, co vyráží zjara na záhoncích jako první:



    http://www.bylinkyprovsechny.cz/...slice-kozi-noha-ucinky-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pro-zdravi
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Taky to tak dělávám.
    SWIST
    SWIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jasně, já to mám podobně. Tedy většinou trhám někde na výletě. Jdu a cestou sem tam něco urtnu. Na stejném místě vždy jen pár listů, stejně tak to dělám i s pampeliškama... Jasně, nejsou toho kila, ale tak to člověk ani nutně nepotřebuje. Rád využívám přírodní zdroje, ale s rozumem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SWIST: Nosím si z lesa trochu, byla jsem letos dvakrát zatím. Nebaví mě tam dřepět moc dlouho a trhat. Dávám pozor, abych nervala celou rostlinu a květ, probírám to. Listy skládám jedním směrem a pak česnek umístím do pixle s vodou a do lednice. Je tak dlouho čerstvej a ubírám si postupně, nemusím ho hned všechen zkrmit.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LORAIN: Aj do sekané jsem ho vrzla. Včera do sýrové omáčky ke chřestu. Polívka je nejlepší.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SWIST: Táta ho před pár lety kvůli mně vysadil na zahradě a ono se mu tam dobře daří ;-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Do špaget, slaných závinů a třeba k dochucení špenátu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LORAIN: Tady bych doporučil obráceně - když nevíš co s ním, tak ho sbírat méně. Je strašný jak v posledních pár letech dělají lidi nájezdy do lesů a sklízejí plné tašky.

    Neříkám nesbírat vůbec, ale tak nějak s rozumem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VSICHNIMAME: pomazanka je top!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LORAIN: vsude tam, kde davas spenat. A taky tvarohova pomazanka.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tipy na zpracování medvědího česneku? Dělám pesto, polévku, přidávám ho do salátů, zítra bude rizoto.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: Protože nemáš žlučník ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    A tohle všechno ty můžeš?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: so třeba hráškovou se špenátem a mátou?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: A neni to o tom ze jidlo má sytit ? No tak si jí dáš méně.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNNA:
    Jo táááák...:-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Ve vodní lázni = miska se dotýká vody. Nad párou = miska se surovinami je nad hladinou vařící se vody, tj. misku hřeje pára, nikoliv voda
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Myslím že je čas na trošku omeletového šílenství. Nutno naznat, že mě se zatím dokonalá nepovedla.

    I Try To Master Jacques Pepin's Perfect Omelet...
    https://www.youtube.com/watch?v=5__zptEU9vE
    AIJA
    AIJA --- ---
    Já teda vůbec nerozumím pojmu nad párou a vařením ve vodní lázni ohledně výroby toho dortu. Přijde mi to stejný.
    Vaření nad párou chápu spíš jako třeba vaření zeleniny nebo napařování knedlíků...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tady nevim, nechci se poustet nad tenkej led, ale imho voda se vari pri 100 stupnich a para je produkt vareni vody, ktera ma tedy tudiz vyssi teplotu nez 100st imho.....
    rekl bych teda, ale ze je to asi jinaci nez v jadernym reaktoru, ta vysokotlaka para, ktera olizuje tu misu zespodu, nez primo se dotykajicici varici voda. asi ma annna pravdu
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: IMHO rozdíl bude v teplotě - nad párou to bude asi míň, než těch 100° vařící vody. A pak jde o to, jak vysokou teplotu která surovina potřebuje k žádoucí konzistenci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam