• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Aaaaa, neformuluju přesně? Tedo do...:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: i zvenku? Vot těchnika!
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Mně mrazák mrazí, tak ne:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: a nezvadne tam?
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    O mraženým tu ještě řeč nebyla:-)
    Tak ho rozmixuj s trochou soli a oleje na pesto podle těch linků. Dělávám to zhruba taky tak. Jen nedávej v rámci vylepšení olivovej olej.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FITH:
    AIJA: Tak usušenej a zamraženej už samozřejmě mám. Bez toho by nešly uvařit ani brambory, natož vývar! :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Část libečku dávám i na mrazák.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: hele docela dobrej je libčečkovej sirp. Teda pro lidi co maj rádi libeček - normálně svaříš cukr s vodou, hodíš do toho libeček a necháš vylouhovat přes noc, přivedeš znovu k varu, zcedíš, okyselíš a naleješ do lahve.
    FITH
    FITH --- ---
    EDERA: Ususit a pridavat do polevek a omacek napr. :o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mám obrovskou kytici libečku. Zkoušel jste z toho někdo dělat nějaké domácí maggi nebo ochucovadlo do polévek? Něco jako
    Libečkové " maggi " - polévkové ochucovadlo II. recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/42991-libeckove-maggi-polevkove-ochucovadlo-ii/
    Polévkové koření z libečku recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/42898-polevkove-koreni-z-libecku/
    Nebo máte nějaký jiný tip, jak to zpracovat?
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    ZUZKAOU: zila jsem dlouho v Norsku a pracovala i se Svedy, Dany.... varila jsem tam.
    Polevek moc nemaji, kdyz ano, tezke smetanove, ale maji hraskovou a tu delaji jinak nez my, je sladsi. Rybi/krevetovou, kde by se dal jeji zaklad zamenit s kulajdou (ryby se pridavaji nakonec). Proto bych je nedelala, at neporovnavaji... Ceska, Skandinavska a napr Francouzska hrachovka... kazda chutna jinak a Cechum bude chutnat Ceska, Frantikum ta jejich atd... nezavdecis se.
    S octem bych byla opatrna, porazi je (hlavne u tlaci atd...) Maji nizkoprocentni ocet a ten nas nedavaji.
    Za me bych udelala vege gulas ideal do chleba pro show, a uspech budes mit, po gulasi se mi vzdycky olizovali jak Skandinavci, Anglani, v NYC=svetova naplava.
    Gulas znaji vsichni, vsichni ho miluji, vege mas udelany za chvili, udelas ho kotel, pridas chleba a rohliky (jen bych nedavala houskove knedliky a syrovou cibuli.... to moc narodu nechape) a uspech mas zarucen! Driv jsem zkousela tvaruzky, korbacky, tlacenky, jelita, knedliky, chlebicky... prekombinovany....
    Gulas + frgal/kynuty buchty => budou te milovat.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MUTHA: KAKIHARA: Nj, tak "připravit". O vaření si normálně nečtu, tak nemám ty správné obranné mechanismy :-D
    Nějak se mi nedaří to trefit, tak chci zapátrat, jesti v tom není nějaká finta. Zkusím tedy víc odležet... :-)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    SARGO: Předně bych ho nevařil.) jinak je treba dobra čerstvá zelenina a nechat všechny složky (zeleninu, chleba, ocet, olej) mezi sebou “pracovat”, klidne přes noc.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím pěkně... jak mám uvařit gazpacho, aby chutnalo přesně jako ty zatracené krabice z Lidlu, co na nich mám těžkou závislost? :-D
    XAJA
    XAJA --- ---
    Hromadu jedla s pecivom pre zmiesanu vege/nevege spolocnost s oblubou riesim salatom z pohanky a varenej struhanej cervenej repy. Rozdelim zaklad a do vege verzie primiesam struhane jablko, do nevege casti tetaz na jar struhany ovci syr, mimo sezonu mozarelu ci nejaku fetu/syr balkanskeho typu.

    Takto na jar je skvela aj kombinacia pohanka, redkvicka a kysla smotana, mimo sezonu redkovku nahrafzam struhanym zelerom.
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: osvedcila se mi u cizincu kremova kvetakova polevka a kulajda. Pomazanka z repy a krenova. yvarovala bych se cesneku, protoze nechteji smrdet jak "eastern european".
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ZUZKAOU: polévka mě napadla třeba ze zeleného hrášku nebo čočkovka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: jasny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: tak to je zeleninový aspik, ale to poněkud nestíhám.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: a tlačenka se da taky zveganizovat (agar + zeleninovy vyvar jako sulc). Ale nikdy jsem to nejed, tak je otazka jaky by to bylo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAVE_PAGE: dršťkovka, škvark a tláča! Muhehe to by šlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam