• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Králík na Portském - podobně, jako kohout na víně, více cibule a místo červeného portské. Maso se může oflambovat karibským rumem.
    Pozn:
    Pokud je králík -letý, tak jedině umlet s bůčkem do sekaný.
    Pokud je roční, tak na smetaně či paprice a dusit a dusit. (Případně nejprve mezi dveřmi)
    Pokud je 4-6 měsíců, zadní stehna vykostit a udělat řízečky, játra a hřbet jako minutku a zbytek s omáčkou.
    RISINA
    RISINA --- ---
    PETATA: Tak na to je králík dušeny na kořenove zelenině jako dělany. A fakt to chutna skoro jao svičková, jak píše SIRIUS:
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    PETATA: da se udelat jako svickova na korenove zelenine, jenom ho predtim opeces aby se zatahl a pak delas, omacku potom jenom propasirujes, takze to bude docela dietni
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Ja mam teda problem kdyz pecu kralika s buckem, ze vyziram misto 30ti dolarovyho kralika pak ten bucek, kterej z toho, at se deje co se deje, vyjde vzdy jako vitez..
    PETATA
    PETATA --- ---
    diky za tipy
    dcera ma momentalne prisnou dietu, tak jsem hledala neco bez smetany, slaniny, speku, bucku apod

    v kucharce od Vanka jsem nasla skvely figl, na kralika se da pecici papir, zmuchlany, namoceny a nakonec se to jeste priklopi poklici ci alobalem a je to fakt zazrak! kralik byl uplne mekky a rozplyval se
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETATA: měkký a šťavnatý není o receptu, ale o technologii. Potřebuješ zabránit, aby se maso nezahřálo na moc vysokou teplotu. Průšvih je v tom, že každý kus saýce chce trošku jinou teplot, takže než to dopečeš na to, aby byla tak akorát stehna, tak zbytek bude suchej. Nohu chceš na vnitřní teplotu 66, takové to nejlepší masíčko zpoza hřbetu na 59.

    Pokud maso budeš marinovat v soli (naporcuješ obalíš směsí soli a cukru 1:1) a necháš v lednici, pak opláchneš a osušíš, tak ta sůl ve svalech udrží nějakou vodu navíc a bude to o fous šťavnatější. Staršího králíka nalož do sladko-slano-kyselé

    A nejlepší je tenhle Ramseyho

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU
    EULE
    EULE --- ---
    PETATA: My ho peceme s cibuli a peprem - osmazenou cibulkou se pokryje osoleny rozporcovany kralik, na tu cibulku se nasype mlety cerny pepr, hodne - tak, ze cibulku samotnou skoro nevidis. Nesypat na maso. Priklopis a peces.
    IKA
    IKA --- ---
    PETATA: Otec ho občas pečie na kyslej kapuste a so slaninou.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PETATA: peču zavřený, posledních asi 20 minut otevřený
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: a pect zavreny nebo otevreny?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PETATA: do stehen, předních nohou a hřbetu udělat nožem kapsy, nacpat slaninou a česnekem, potřít hořčicí, osolit, opepřit, podlít a tak na 3 hodiny do trouby na 160°C
    AIJA
    AIJA --- ---
    PETATA:
    Rozporcovat a vykostit. Každý kousek potřít hořčicí a zabalit do slaniny. Libovolné koření a nějakou cibuli.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PETATA: peču ho pomazaneho česnekem a rozmarynem a kolem něj buček na cibuli, pomalu a vždycky je ok v rámci možností na kralika...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PETATA: u nas pokud se nedela na smetane, tak se pece spolu s buckem na cibuli a cesneku
    PETATA
    PETATA --- ---
    prosim, mate nekdo recept na peceneho kralika, bez smetany, aby byl mekky a stavnaty?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    diky moc vsem za doporuceni. jako dik prosim prijmete bozskej salat):

    The Best Lentil Salad, Ever - My New Roots
    https://www.mynewroots.org/site/2010/06/the-best-lentil-salad-ever-2/

    ten chvastavy titulek nekeca ani v nejmensim. neni novy rok (posouvame tradice cocky), ale jako chlazeny salat ve vedru bude skvelej.

    surovinove se to muze zdat moc, jde v podstate jen o koreni. nahrazovala jsem (podle nejblizsi pribuzne ideje) jen javorovy sirup. a suseny rybiz: mistni vecerka disponovala susenyma brusinkama, close enough. (recept doporucuje jako nahradu rozinky, chtela jsem tam ale mit neco vic kyselyho smerem k tomu rybizu). doporucuju, doporucuju!
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ZOOEY: kdybys chtela na tu belehradskou a nebyly tam skladem,tak staci po ranu zavolat na centralu do nusli a poslou je tam;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: no, oni už dlouho jsou i papírnictví... :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    BALAENA: rafo. "vyrobna razitek"!!! dekuju, to je presne z tech heureka momentu))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: podle webu je vede i Rafo, jednu prodejnu mají i mezi Pavlákem a Muzeem, ale jestli je mají skladem i přímo v téhle prodejně, na webu nepíšou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam