• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: To hovezi za 2hod zmekne?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Hovězí na houbách.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Premyslim, co uvarit tatovi v nedeli k obedu. Podminky - vareni max. 2 hodiny, aby tam bylo maso, zadna exoticka kuchyne. Nejakou chutnou klasiku, kdyby to bylo jeste relativne zdrave a nebylo to s knedlikem, budu rada. Mate napady?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LORAIN: my to teda děláme tak, že rozsekáme v kutru SUŠENÉ papričky, zalijeme olejem, dáme do lahví a cca po týdnu je vylouhuváno a připraveno k užívání.
    FAT
    FAT --- ---
    Nechávám je tam. Ony se nezkazí a vypadá to hezky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děkuju! To zahřívání mi nějak nebylo jasný. A chilli papričky tam necháváte nebo je po určité době vyndáváte?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Já dělám z rýžového oleje a SUŠENÝCH papriček. Půl láhve papriček, doplnit teplým olejem. Na láhev nalévací hubičku, hodně tenkou..Za 3-5 dní je k používání.
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Já tam dávám jak celé papričky, tak ještě normální koření. A je to dobrý.
    :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORAIN: Asi chápu, ze je to výzva k receptu - zahřej neutrální olej (takže ne třeba olivac) a nechat zahrivat s chilli a následně lahvickovat. Thats it.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DEVIL: Se právě ptám, jak se ten chilli olej dělá ;-) a když přidáš i recept na majonézu, nepohrdnu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: hotovo za 10 minut, skvělý. Dík!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORAIN: udelej chilli olej a z nej pak chilli domaci majonezu...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děláte si někdo doma chilli olej? Mám přebytek chilly papriček a hledám nějaký osvědčený recept.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Snad nejsem moc OT:
    Sháním tip na někoho zajímavého, kdo dělá dobré věci z ovoce (ideálně jablka-hrušky), je fajn a umí na to udělat krátký workshop pod širým nebem. Jde o ovocnou slavnost 15. září na Klíčově v Praze, pořádá Na Ovoce. Takový rozptýlený jednodenní festiválek s odbornou částí, společným moštováním, dílnama pro deti i dospělé, hudbou a divadlem, jehož cílem je popularizace samosběru a pražských sadů.
    Ovocná slavnost Na Klíčově 2017 - Google Photos
    https://photos.google.com/...q03CEfxmxyFqB43Dpn89BpPJVA?key=blcwRWdWOHhDcnZrZHowOHNxdUlwWDdoN0VGOVFR
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    FAT: Pamatuješ si to dobře :-)
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Tchyně to dělávala běžně. Jen ta vajíčka měla potom jak bílek, tak žloutek hodně tekutý. Nešlo to použít odděleně. Jestli si tedy pamatuju dobře.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: Do vodního skla se vejce nakládala, aby byla na období, kdy slepice nenesou. Používala se normálně do těsta na knedlíky či buchty, ale na přímou konzumaci až tak ne. Princip je ten, že vodní sklo zalepí póry na vejci, omezí okysličování a prodlouží trvanlivost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: naprosto netuším, přistálo to u nás spolu s flaškou vína jako úplatek za to, že odvezeme na tábor krom našeho ještě jedno další dítě...
    no jsou v ledničce a odpoledne jedno zkusím vytáhnout a uvidím, co to je :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: tyjo. a je to takové to naložení do kyselého laku uvařených vajec a nebo syrova do vodního skla?
    Kyselé vařené vajíčka jsou britská verze utopenců a mrnava krepelci by mohla fungovat do salátů, do kulajdy či ke koprovce.

    co s těmi ve vodním sklem nevím, jak bych se toho bála.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dostala jsem sklenici domácích nakládaných křepelčích vajíček (nebo minimálně doma nakládaných). Jak s tím zacházet? předpokládám radši do ledničky a rychle spotřebovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam