úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
KURE
---
---
8:43:47 17.8.2018
+2
MOODYCAT
: rizek brambor a okurkovej salat?
FITH
---
---
8:41:20 17.8.2018
+1
MOODYCAT
: Tak udelej veprove na houbach.Kup si vykostenou peceni,rozkrajej na platky,zprudka osmahni,pridej cibulku,houby a podus,to za dve hodky stihnes urco.
MOODYCAT
---
---
8:37:14 17.8.2018
2 odpovědi
AIJA
: To hovezi za 2hod zmekne?
AIJA
---
---
8:28:11 17.8.2018
1 odpověď
+2
MOODYCAT
:
Hovězí na houbách.
MOODYCAT
---
---
7:20:01 17.8.2018
6 odpovědí
Premyslim, co uvarit tatovi v nedeli k obedu. Podminky - vareni max. 2 hodiny, aby tam bylo maso, zadna exoticka kuchyne. Nejakou chutnou klasiku, kdyby to bylo jeste relativne zdrave a nebylo to s knedlikem, budu rada. Mate napady?
KAMIONG
---
---
16:05:13 8.8.2018
LORAIN
: my to teda děláme tak, že rozsekáme v kutru SUŠENÉ papričky, zalijeme olejem, dáme do lahví a cca po týdnu je vylouhuváno a připraveno k užívání.
FAT
---
---
22:21:39 7.8.2018
+2
Nechávám je tam. Ony se nezkazí a vypadá to hezky.
LORAIN
---
---
22:08:44 7.8.2018
1 odpověď
Děkuju! To zahřívání mi nějak nebylo jasný. A chilli papričky tam necháváte nebo je po určité době vyndáváte?
PEPITO
---
---
21:52:40 6.8.2018
LORAIN
: Já dělám z rýžového oleje a SUŠENÝCH papriček. Půl láhve papriček, doplnit teplým olejem. Na láhev nalévací hubičku, hodně tenkou..Za 3-5 dní je k používání.
FAT
---
---
20:03:45 6.8.2018
RUTHLESS
: Já tam dávám jak celé papričky, tak ještě normální koření. A je to dobrý.
:-)
RUTHLESS
---
---
19:56:03 6.8.2018
1 odpověď
LORAIN
: Asi chápu, ze je to výzva k receptu - zahřej neutrální olej (takže ne třeba olivac) a nechat zahrivat s chilli a následně lahvickovat. Thats it.
LORAIN
---
---
19:53:00 6.8.2018
1 odpověď
DEVIL
: Se právě ptám, jak se ten chilli olej dělá ;-) a když přidáš i recept na majonézu, nepohrdnu.
87HIGHFLYER
---
---
19:27:55 6.8.2018
+1
MUTHA
: hotovo za 10 minut, skvělý. Dík!
DEVIL
---
---
18:56:47 6.8.2018
1 odpověď
+1
LORAIN
: udelej chilli olej a z nej pak chilli domaci majonezu...
LORAIN
---
---
15:01:57 6.8.2018
2 odpovědi
Děláte si někdo doma chilli olej? Mám přebytek chilly papriček a hledám nějaký osvědčený recept.
ALDEMIK
---
---
14:52:51 6.8.2018
+1
Snad nejsem moc OT:
Sháním tip na někoho zajímavého, kdo dělá dobré věci z ovoce (ideálně jablka-hrušky), je fajn a umí na to udělat krátký workshop pod širým nebem. Jde o ovocnou slavnost 15. září na Klíčově v Praze, pořádá Na Ovoce. Takový rozptýlený jednodenní festiválek s odbornou částí, společným moštováním, dílnama pro deti i dospělé, hudbou a divadlem, jehož cílem je popularizace samosběru a pražských sadů.
Ovocná slavnost Na Klíčově 2017 - Google Photos
https://photos.google.com/...q03CEfxmxyFqB43Dpn89BpPJVA?key=blcwRWdWOHhDcnZrZHowOHNxdUlwWDdoN0VGOVFR
PEPITO
---
---
0:07:40 31.7.2018
FAT
: Pamatuješ si to dobře :-)
FAT
---
---
16:33:58 30.7.2018
1 odpověď
PEPITO
: Tchyně to dělávala běžně. Jen ta vajíčka měla potom jak bílek, tak žloutek hodně tekutý. Nešlo to použít odděleně. Jestli si tedy pamatuju dobře.
PEPITO
---
---
16:18:35 30.7.2018
1 odpověď
+3
ZUZKAOU
: Do vodního skla se vejce nakládala, aby byla na období, kdy slepice nenesou. Používala se normálně do těsta na knedlíky či buchty, ale na přímou konzumaci až tak ne. Princip je ten, že vodní sklo zalepí póry na vejci, omezí okysličování a prodlouží trvanlivost.
TRISSIE
---
---
9:08:06 30.7.2018
ZUZKAOU
: naprosto netuším, přistálo to u nás spolu s flaškou vína jako úplatek za to, že odvezeme na tábor krom našeho ještě jedno další dítě...
no jsou v ledničce a odpoledne jedno zkusím vytáhnout a uvidím, co to je :-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam