• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FITH
    FITH --- ---
    Jeste me napadla plnena kureci prsa olomouckymi tvaruzky, to je raz dva hotove.:o)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Já vařím tahle jídla v papiňáku, tak mě nenapadlo, že u toho budeš stát;- )Ale za dvě hodiny změkne i v kastrolu. Nebo dej jiné maso...
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: rizek brambor a okurkovej salat?
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Tak udelej veprove na houbach.Kup si vykostenou peceni,rozkrajej na platky,zprudka osmahni,pridej cibulku,houby a podus,to za dve hodky stihnes urco.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: To hovezi za 2hod zmekne?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Hovězí na houbách.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Premyslim, co uvarit tatovi v nedeli k obedu. Podminky - vareni max. 2 hodiny, aby tam bylo maso, zadna exoticka kuchyne. Nejakou chutnou klasiku, kdyby to bylo jeste relativne zdrave a nebylo to s knedlikem, budu rada. Mate napady?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LORAIN: my to teda děláme tak, že rozsekáme v kutru SUŠENÉ papričky, zalijeme olejem, dáme do lahví a cca po týdnu je vylouhuváno a připraveno k užívání.
    FAT
    FAT --- ---
    Nechávám je tam. Ony se nezkazí a vypadá to hezky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děkuju! To zahřívání mi nějak nebylo jasný. A chilli papričky tam necháváte nebo je po určité době vyndáváte?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Já dělám z rýžového oleje a SUŠENÝCH papriček. Půl láhve papriček, doplnit teplým olejem. Na láhev nalévací hubičku, hodně tenkou..Za 3-5 dní je k používání.
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Já tam dávám jak celé papričky, tak ještě normální koření. A je to dobrý.
    :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORAIN: Asi chápu, ze je to výzva k receptu - zahřej neutrální olej (takže ne třeba olivac) a nechat zahrivat s chilli a následně lahvickovat. Thats it.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DEVIL: Se právě ptám, jak se ten chilli olej dělá ;-) a když přidáš i recept na majonézu, nepohrdnu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: hotovo za 10 minut, skvělý. Dík!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORAIN: udelej chilli olej a z nej pak chilli domaci majonezu...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děláte si někdo doma chilli olej? Mám přebytek chilly papriček a hledám nějaký osvědčený recept.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Snad nejsem moc OT:
    Sháním tip na někoho zajímavého, kdo dělá dobré věci z ovoce (ideálně jablka-hrušky), je fajn a umí na to udělat krátký workshop pod širým nebem. Jde o ovocnou slavnost 15. září na Klíčově v Praze, pořádá Na Ovoce. Takový rozptýlený jednodenní festiválek s odbornou částí, společným moštováním, dílnama pro deti i dospělé, hudbou a divadlem, jehož cílem je popularizace samosběru a pražských sadů.
    Ovocná slavnost Na Klíčově 2017 - Google Photos
    https://photos.google.com/...q03CEfxmxyFqB43Dpn89BpPJVA?key=blcwRWdWOHhDcnZrZHowOHNxdUlwWDdoN0VGOVFR
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    FAT: Pamatuješ si to dobře :-)
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Tchyně to dělávala běžně. Jen ta vajíčka měla potom jak bílek, tak žloutek hodně tekutý. Nešlo to použít odděleně. Jestli si tedy pamatuju dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam