• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: díky za připomenutí. Dneska bylo k večeři :) bez br. Se salatem
    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: Řízek a vídeňský bramborový salát.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: Kralik braillon s nokama, nebo bagetou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak teda, co momentálně jede jak u našich dětí, tak u všech návštěv (dospělých i dětských), co tu v poslední době byly - vepřová pečeně (základ je opéct po všech stranách na oleji, pak podlít vodou a péct přikryté cca ty 2 hodiny, na posledních 10-15 minut odkrýt) s bramborovou kaší a vařenou zeleninovou směsí (používám mražené, většinou baby karotky + hrášek nebo hrášek+kukuřice+mrkev), přelité zahuštěnou vypečenou šťávou (správný postup jistě někdo dodá, já většinou tolik času nemám, takže do pekáče doleju trochu vody/vývaru/vína, odškrábnu a odvařím výpečky a zahustím instatní jíškou, dosolím a dopepřím podle chuti - ano, je to prasárna, ale až budu vařit pro Alcron a ne pro hladovou rodinu, tak to budu dělat správně!)

    Podáváno v servírovacích mísách na stole, aby si každý mohl posloužit tím, na co má chuť, to vypadá velmi slavnostně, ač pracností je to srovnatelné s běžnou večeří.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: tak to je skoro jako můj oblibenej recept, v mrazaku mám bylinkovy máslo, to nacpu v kouscich pod kůži (je tam vic bylinek), do dutiny citron, orezanej o kuru, sůl pepř pochopitelně, hotovo hned.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Diky moc za tipy :)!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: případně zajímavá variace na pečené kuře je tohle:
    Tátovo kuře | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/4878-tatovo-kure.html
    já dávám daleko méně másla (tak 50g) a žádné citrony. Voňavé, zákeřně dobré, a nestrávíš v kuchyni moc času :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: do hodiny a půl maximálně, máš hotovo. I s přípravou a mytím použitého nádobí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: a nechceš klasické pečené kuře s bramborem a třeba okurkovým salátem? Já bych k tomu třeba ještě ohřála mražený hrášek na másle.

    Pod kuře dej nové brambory a upeč je přímo v tom kuřecím sosu.


    Použij Kellerův postup trik je pečení na prudkou tepltou, svázané a dostatečně to osolit.
    Thomas Keller Roasted Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=EWLt6G85zC4

    How To Make The Best Roast Chicken Of All Time
    https://www.buzzfeed.com/christinebyrne/roast-chicken-rules?utm_term=.gsD4xR3J5#.lbdv8WmMk
    FITH
    FITH --- ---
    Jeste me napadla plnena kureci prsa olomouckymi tvaruzky, to je raz dva hotove.:o)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Já vařím tahle jídla v papiňáku, tak mě nenapadlo, že u toho budeš stát;- )Ale za dvě hodiny změkne i v kastrolu. Nebo dej jiné maso...
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: rizek brambor a okurkovej salat?
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Tak udelej veprove na houbach.Kup si vykostenou peceni,rozkrajej na platky,zprudka osmahni,pridej cibulku,houby a podus,to za dve hodky stihnes urco.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: To hovezi za 2hod zmekne?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Hovězí na houbách.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Premyslim, co uvarit tatovi v nedeli k obedu. Podminky - vareni max. 2 hodiny, aby tam bylo maso, zadna exoticka kuchyne. Nejakou chutnou klasiku, kdyby to bylo jeste relativne zdrave a nebylo to s knedlikem, budu rada. Mate napady?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LORAIN: my to teda děláme tak, že rozsekáme v kutru SUŠENÉ papričky, zalijeme olejem, dáme do lahví a cca po týdnu je vylouhuváno a připraveno k užívání.
    FAT
    FAT --- ---
    Nechávám je tam. Ony se nezkazí a vypadá to hezky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děkuju! To zahřívání mi nějak nebylo jasný. A chilli papričky tam necháváte nebo je po určité době vyndáváte?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Já dělám z rýžového oleje a SUŠENÝCH papriček. Půl láhve papriček, doplnit teplým olejem. Na láhev nalévací hubičku, hodně tenkou..Za 3-5 dní je k používání.
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Já tam dávám jak celé papričky, tak ještě normální koření. A je to dobrý.
    :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORAIN: Asi chápu, ze je to výzva k receptu - zahřej neutrální olej (takže ne třeba olivac) a nechat zahrivat s chilli a následně lahvickovat. Thats it.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DEVIL: Se právě ptám, jak se ten chilli olej dělá ;-) a když přidáš i recept na majonézu, nepohrdnu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: hotovo za 10 minut, skvělý. Dík!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORAIN: udelej chilli olej a z nej pak chilli domaci majonezu...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Děláte si někdo doma chilli olej? Mám přebytek chilly papriček a hledám nějaký osvědčený recept.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Snad nejsem moc OT:
    Sháním tip na někoho zajímavého, kdo dělá dobré věci z ovoce (ideálně jablka-hrušky), je fajn a umí na to udělat krátký workshop pod širým nebem. Jde o ovocnou slavnost 15. září na Klíčově v Praze, pořádá Na Ovoce. Takový rozptýlený jednodenní festiválek s odbornou částí, společným moštováním, dílnama pro deti i dospělé, hudbou a divadlem, jehož cílem je popularizace samosběru a pražských sadů.
    Ovocná slavnost Na Klíčově 2017 - Google Photos
    https://photos.google.com/...q03CEfxmxyFqB43Dpn89BpPJVA?key=blcwRWdWOHhDcnZrZHowOHNxdUlwWDdoN0VGOVFR
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    FAT: Pamatuješ si to dobře :-)
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: Tchyně to dělávala běžně. Jen ta vajíčka měla potom jak bílek, tak žloutek hodně tekutý. Nešlo to použít odděleně. Jestli si tedy pamatuju dobře.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: Do vodního skla se vejce nakládala, aby byla na období, kdy slepice nenesou. Používala se normálně do těsta na knedlíky či buchty, ale na přímou konzumaci až tak ne. Princip je ten, že vodní sklo zalepí póry na vejci, omezí okysličování a prodlouží trvanlivost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam