• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    IKA
    IKA --- ---
    MUTHA: No práveže sa obávam, že to nevyužijeme. Pôvodne sme chceli normálnu trúbu a mikrovlnku, aby si mohol muž občas niečo ohriať (tak to máme teraz), ale predajca nám tvrdí, že ohrievanie sa dá v parnej trúbe a mikrovlnku teda netreba (mne to je jedno, ja si ohrievam jedlo radšej na sporáku.)

    Láka ma, že by sme ušetrili miesto (o jeden spotrebič menej), ale nejak nie som presvedčená, že to využijeme - pečiem hlavne zeleninu, a občas nejaký koláč.
    (Predajca len dokola opakoval, že v parnej trúbe je to "zdravšie", ale to ma nezaujíma.)

    ZUZKAOU: Má to hore taký šuplíček na vodu, ale koľko pary z toho vyrobí, neviem.
    Ďakujem za nasmerovanie na tú Maškrtnicu - našla som len nejaký reklamný obsah, kde je samozrejme parná trúba najdôležitejšia vychytávka - prosím písala niekde o tom aj neplatene?:)

    THEODORT: pečivo ma napadlo, ale nepečiem ho ani teraz, tak neviem, či začnem..

    Inak je to táto trúba:
    https://www.electrolux.cz/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eob9851xax/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ja bych sel do parni trouby a rovnou bych se naucil delat vlastni pecivo.. ;)
    IKA
    IKA --- ---
    Prosím máte niekto skúsenosť s parnou trúbou? Ako sa vám s ňou pečie, na čo je super a čo vás naopak štve?

    (Rekonštruujeme kuchyňu a navrhli nám namiesto normálnej trúby parnú.)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Diky vsem, nakonec to bude veprove na houbach. Kurete ma tata po krk, protoze to je jediny jidlo, co si udela sam, kralika nejim pro zmenu ja :D. Diky moc!
    EDERA
    EDERA --- ---
    Pozdě, ale co kuře na víně?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Já už dávno nedávám pod kuře žádné máslo, stačí tem tuk, co se vypeče.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: jestli si na to vzpomenu, tak to budu muset zkusit. to je tak absurdní kombinace, že by to mohlo být skvělé.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Noooo.. ja mam hodne oblibenou bozohodovou vanocni kachnu se stredovecernim br salatem :))))) tze u me by to nebylo nic divneho... ale chapu, ze to muze byt pro nekoho prasarnicka
    Ale ten vypek na tom br salatu.. mnam:)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: ja taky a neprislo mi to divny :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: :) mobil :) zkratky

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: původně jsem to četla jako bramborový salát a dost jsem se podivila ;-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: díky za připomenutí. Dneska bylo k večeři :) bez br. Se salatem
    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: Řízek a vídeňský bramborový salát.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: Kralik braillon s nokama, nebo bagetou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak teda, co momentálně jede jak u našich dětí, tak u všech návštěv (dospělých i dětských), co tu v poslední době byly - vepřová pečeně (základ je opéct po všech stranách na oleji, pak podlít vodou a péct přikryté cca ty 2 hodiny, na posledních 10-15 minut odkrýt) s bramborovou kaší a vařenou zeleninovou směsí (používám mražené, většinou baby karotky + hrášek nebo hrášek+kukuřice+mrkev), přelité zahuštěnou vypečenou šťávou (správný postup jistě někdo dodá, já většinou tolik času nemám, takže do pekáče doleju trochu vody/vývaru/vína, odškrábnu a odvařím výpečky a zahustím instatní jíškou, dosolím a dopepřím podle chuti - ano, je to prasárna, ale až budu vařit pro Alcron a ne pro hladovou rodinu, tak to budu dělat správně!)

    Podáváno v servírovacích mísách na stole, aby si každý mohl posloužit tím, na co má chuť, to vypadá velmi slavnostně, ač pracností je to srovnatelné s běžnou večeří.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: tak to je skoro jako můj oblibenej recept, v mrazaku mám bylinkovy máslo, to nacpu v kouscich pod kůži (je tam vic bylinek), do dutiny citron, orezanej o kuru, sůl pepř pochopitelně, hotovo hned.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Diky moc za tipy :)!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: případně zajímavá variace na pečené kuře je tohle:
    Tátovo kuře | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/4878-tatovo-kure.html
    já dávám daleko méně másla (tak 50g) a žádné citrony. Voňavé, zákeřně dobré, a nestrávíš v kuchyni moc času :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: do hodiny a půl maximálně, máš hotovo. I s přípravou a mytím použitého nádobí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: a nechceš klasické pečené kuře s bramborem a třeba okurkovým salátem? Já bych k tomu třeba ještě ohřála mražený hrášek na másle.

    Pod kuře dej nové brambory a upeč je přímo v tom kuřecím sosu.


    Použij Kellerův postup trik je pečení na prudkou tepltou, svázané a dostatečně to osolit.
    Thomas Keller Roasted Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=EWLt6G85zC4

    How To Make The Best Roast Chicken Of All Time
    https://www.buzzfeed.com/christinebyrne/roast-chicken-rules?utm_term=.gsD4xR3J5#.lbdv8WmMk
    FITH
    FITH --- ---
    Jeste me napadla plnena kureci prsa olomouckymi tvaruzky, to je raz dva hotove.:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam